21 Pikat Sekrete në Këmbët Tuaja që Nëse i Masazhoni Japin Efekt të Menjëhershëm

0
2547

Në këmbët tona ka zona aktive me reflekse për shumë organe të brendshme dhe ne mund ta përmirësojmë mirëqenien tonë duke i masazhuar dhe ushtruar presion në to.

Ja cilat janë pikat më të rëndësishme dhe si t’i masazhoni ato për t’u ndier gjithmonë në gjendjen më të mirë:

Si të masazhoni këmbët tuaja?

Rekomandohet të masazhoni të gjithë këmbën, jo vetëm disa pika të caktuara. Së pari, shtrihuni dhe ngrohni këmbët tuaja: ecni zbathur nëpër dhomë, ngrihuni dhe qëndroni disa herë në gishtërinjtë tuaj dhe bëjuni një dush të ngrohtë këmbëve.

Fërkojeni të gjithë këmbën me lëvizje të buta, pastaj filloni të shtypni në çdo pikë aktive (për 3-7 sekonda), duke u zhvendosur nga maja e këmbës në thembër. Përdorni teknika të tilla si tendosja (kur masazhoni gishtat e këmbëve), prekja (me pëllëmbën e dorës), pickim dhe fërkim.

– Mund të gjeni “pikat e dobëta” gjatë procesit. Kjo do të thotë që organet për të cilat këto pika janë përgjegjëse për to nuk janë në gjendje të mirë. Ju do të bënit mirë t’i masazhoni ato në mënyrë të veçantë.

– Teknika e ndikimit në zonat e dhimbshme është shtypja (me gishtin tuaj), të cilin duhet ta alternoni me pushime të herëpashershme. I gjithë procesi duhet të zgjasë jo më shumë se një minutë. Nëse e keni bërë gjithë procesin siç duhet, dhimbja do të zhduket.

Mund të ketë kundërindikacione si këto në rastin e masazhimit të këmbëve: ethe, çrregullime të koagulimit të gjakut, përkeqësimi i sëmundjeve kronike, kanale të thella ose trauma në këmbë.

Zonat kryesore të këmbëve

© depositphotos

Këmba e djathtë dhe e majta ndahen në 5 zona, të formuara nga 4 rreshta. Çdo zonë në këmbë u korrespondon zonave të caktuara në trup dhe organeve të vendosura në to.

– Zona e parë

© depositphotos

Vendndodhja dhe kuptimi i pikave aktive në të dyja këmbët janë identike. Reflektimet e organeve çift (për shembull, sytë) ndodhen përkatësisht në këmbën e djathtë dhe të majtë.

– Zona e dytë

© depositphotos

Domethënia e pikave në këmbën e djathtë dhe të majtë ndryshojnë. Sipërfaqja e pasqyrimit të zemrës në këmbën e majtë rekomandohet të masazhohet kur ndjeni zemërim të fortë dhe/ ose stres.

– Zona e tretë

© depositphotos

Domethënia e pikave të vendosura në këmbën e djathtë dhe të majtë ndryshojnë.

– Zona e katërt

© depositphotos

Kuptimi dhe vendndodhja e pikave në këtë zonë janë të njëjta si për këmbën e djathtë ashtu edhe të majtën.

– Zona e pestë

© depositphotos

Pikat e zonës së fundit janë gjithashtu identike në vendndodhje dhe kuptim për këmbën e djathtë dhe për të majtën.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here