7 Shenja të Çrregullimit të Ankthit, që FshihenPpas Detajeve të Vogla

0
1268

Shumë persona me çrregullime ankthi jetojnë një jetë normale dhe të lumtur dhe nuk e vërejnë atë shumicën e kohës.

Megjithatë, duke shpërfillur vazhdimisht emocionet dhe ndjenjat tuaja ditë pas dite, mund t’i çoni disa çështje përtej vijës së limitit.

Ja cilat janë simptomat që mund të tregojnë praninë e një çrregullimi ankthi:

Probleme me gjumin

Kur përjetoni ankth të vazhdueshëm gjatë ditës, mund të keni vështirësi të bini në gjumë ose të qëndroni në gjumë.

Çrregullimi i gjumit edhe për një periudhë të shkurtër kohore mund të çojë në një ndryshim në gjendjen emocionale, vigjilencën dhe kapacitetin e punës.

Nevoja për kontroll

Kur ju kërkoni të kontrolloni çdo gjë dhe ndiheni përgjegjës për të gjithë dhe vazhdimisht kërkoni shkaqe pse ka ndodhur diçka, kjo mund të jetë një shenjë e një çrregullimi ankthi.

Njerëz të tillë madje kryejnë dialogje në një mënyrë të veçantë – ata flasin më shumë se të tjerët dhe zakonisht fillojnë të flasin së pari, duke marrë iniciativë automatikisht.

Ankth pa ndonjë arsye

Përpjekja e vazhdueshme për përsosmëri dhe kërkimi i të njëjtës gjë nga të tjerët mund të jetë gjithashtu një shenjë e ankthit.

Ky lloj ankthi ndryshon nga format më të thjeshta, sepse kur një person nuk mund të kontrollojë vetveten, ankthi mund të rraskapisë gjendjen e tyre emocionale dhe madje edhe forcën e tyre fizike.

Dhimbje të pashpjegueshme

Ankthi mund të shprehet jo vetëm me tension psikologjik, por edhe me probleme fizike.

Një dhimbje e tillë ndonjëherë zgjat për muaj dhe mund ta lodhë një person në masë të madhe.

Zakone obsesive

Kur një person vazhdimisht kafshon thonjtë, tërheq rrobat, fytyrën, kafshon buzën ose duke rrotulluar skajet e flokëve; mund të jenë shenja të ankthit që ia vlen tu kushtohet vëmendje.

Njerëzit përreth nuk të kuptojnë

Kur bëhet fjalë për njerëzit rreth jush, ju bëheni një person, mënyra e të menduarit e të cilit bëhet e vështirë për t’u kuptuar në sajë të të gjitha emocioneve që mbaheni brenda.

Sidoqoftë, nuk mund t’i shtypësh gjithmonë këto mendime dhe ndjenja, sepse një ditë mund të shpërthesh dhe të lëndosh njerëzit rreth jush.

Vazhdimisht fajëson veten

Një nga shenjat më të dukshme të një çrregullimi ankthi është dënimi i vazhdueshëm i vetes dhe pendimi.

Kjo do të thotë që ju vazhdimisht vazhdoni të kritikoni veten, duke u përkushtuar shumicën e kohës tuaj në biseda të brendshme negative.

Nëse një person gjithmonë e bën këtë, rrezikon të bëhet i padurueshëm edhe për veten e vet.

Sa shqetësoheni ju për gjëra të vogla? A keni merak për gjithçka apo jeni një person i qetë?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here