Keni Një nga Këto 10 Shenja? Atëherë Tiroidja Juaj Nuk Funksionon Siç Duhet!

0
854

Tiroidja, është një gjëndër e vogël, por shumë e rëndësishme që liron hormonet që kanë një ndikim të madh në metabolizmin, midis proceseve të tjera.

Sipas të dhënave, janë të shumtë personat vuajnë nga një formë e mosfunksionimit të tiroides, por 60 përqind nuk e kuptojnë se e kanë një problem.

Më poshtë ne po ju rendisim 10 shenja që tregojnë se tiroidja juaj nuk po funksionon siç duhet:

– Lëkurë e thatë dhe e dobët

– Rënie dhe flokë të dobët

– Kapsllëk

– Ankth dhe depresion

– Ose keni shumë ftohtë ose keni shumë vapë

– Bini ose shtoni shumë në peshë brenda një kohe të shkurtër

– Menstruacione të çrregullta

– Vështirësi në të përqendruar

– Gushë e dhjamosur

– Ndryshime në ritmin kardiak

– Kush është në një rrezik më të madh?

Gratë më shumë sesa burrat

– Gratë mbi 60 vjeç

– Njerëzit me një histori familjare të problemeve të lidhura me tiroiden

A keni ndonjë nga këto simptoma? Nëse po, atëherë nxitoni te mjeku!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here