Ja Çfarë i Ndodh Trupit Tuaj 10 Orë Pasi Përdorni Manikyrin…

0
451

Siç e dimë të gjithë, manikyri nuk duhet të përdoret shumë shpesh, përndryshe thonjtë do të fillojnë të thahen dhe të kthehen në të verdhë. Megjithatë, del se ky lloj artikulli kozmetik mund të shkaktojë dëme shumë më serioze për shëndetin tonë.

Ne nuk ju bëjmë thirrje që ta braktisni manikyrin e thonjve plotësisht, por në vend të kësaj po listojmë efektet negative që përbërësit e tij mund të kenë në trupin tuaj.

Cili është rreziku kryesor për shëndetin tuaj?

© micmicscorner

Rreziqet e manikyrëve të thonjve qëndrojnë në toksicitetin e tyre. Disa artikuj kozmetikë modernë për kujdesin e thonjve përmbajnë komponentët e mëposhtëm, të cilët mund të dëmtojnë seriozisht shëndetin tuaj:

– Toluen, një tretës që i bën thonjtë më të butë në përfundim dhe ruan pigmentin. Tolueni mund të ndikojë në sistemin nervor qendror dhe të shkaktojë çrregullime riprodhuese.

Dhimbja e kokës, ndjesia e dobësimit, të fikët dhe përzierja janë vetëm disa nga pasojat e mundshme të përdorimit të manikyrëve të rëndomtë.

– Formaldehyde, një gaz i pangjyrë që ndihmon në jetëgjatësinë e manikyrit. Nëse jeni duke vuajtur nga alergjitë, kontakti me formaldehidin mund të shkaktojë pezmatim të lëkurës dhe djegie të mundshme kimike.

Në raste më të rënda, mund të shkaktojë çrregullime të ritmit të zemrës, konvulsione dhe kancer.

– Dibutyl Рhthalate përdoret si aromë. Prania e këtij komponenti të rrezikshëm mund të shkaktojë çrregullime endokrine, sëmundje gjinekologjike dhe sëmundje të traktit respirator.

Shkencëtarët zhvilluan një studim me një grup prej 24 grash. 6 orë pas lyerjes së thonjve të tyre, shumica e pjesëmarrëseve shfaqnin nivele të larta të fosfenit difenil – një derivat i fosfenit trifenil i cili formohet në procesin e metabolizmit.

10 orë më pas, nivelet e fosfenit difenil në trupat e të gjithë pjesëmarrëseve u rritën deri në 7 herë mbi normën. Këto rezultate janë me të vërtetë alarmante.

Si mund të zgjidhni një manikyr që nuk do të dëmtojë shëndetin tuaj?

© swatchandlearn.com

Disa shishe manikyri kanë shenja të veçanta:

– “5-Free” do të thotë se produkti nuk përmban formaldehid, as derivatet e saj toluen, Dibutyl Рhthalate ose kamfor.

– “3-Free” do të thotë se manikyri nuk përmban 3 nga përbërësit e dëmshëm: formaldehid, Dibutyl Рhthalate dhe toluen.

Para se të bleni manikyr për thonjtë, së pari duhet t’i kushtoni vëmendje përbërësve dhe mos harroni, shëndeti juaj është në duart tuaja!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here