13 Probleme që Parashikohen me Anë të Thonjve

0
258

Nëse ju shikoni thonjtë tuaj, në bazë ju do të vini re disa zona të lehta. Këto janë hëna, ose lunula.

Ndryshimi i tyre në ngjyrë, formë ose madhësi mund të tregojë jo vetëm për praninë e një sëmundje, por edhe predispozitën ndaj saj. Një diagnostifikimi i tillë ju ndihmon ta gjurmoni problemin në kohë dhe të ndërmerrni veprimet e duhura.

Ne mësuam se si të mund të diagnostikojmë shëndetin tonë me ndihmën e lunulae-ve.

Kur lunula ndyshon tek një gisht

  • Një lunula në gishtin e vogël, si rregull, duhet të jetë pothuajse e padukshme ose të mungojë plotësisht. Është e lidhur me punën e veshkave, zorrëve të vogla dhe zemrës. Një lunula e rritur mund të jetë rezultat i presionit të lartë të gjakut.
  • Gishti unazor është përgjegjës për punën e sistemeve riprodhuese dhe limfatike. Një lunula mezi e dukshme mund të nxjerrë në pah problemet me tretjen.
  • Gishti i mesëm është i lidhur me punën e trurit dhe sistemin kardiovaskular. Mungesa e një lunule mund të tregojë për problemet e enëve të gjakut dhe presionin e lartë të gjakut.
  • Lunulat e gishtit tregues mund të zhduken ose të jenë shumë më të vogla për shkak të funksionimit jo të duhur të zorrëve, pankreasit ose sëmundjeve kronike E.N.T.
  • Lunula e gishtit të madh reflekton punën e mushkërive dhe shpretkës. Është më e dukshme nga të gjitha dhe nuk duhet të marrë më shumë se 25% të të gjithë thoit. Ajo mund të jetë shumë më e vogël tek duhanpirësit ose më e madhe kur keni hipertension arterial.

Lunula tepër të mëdha

Lunulat konsiderohen të mëdha kur ato zënë një të tretën (ose më shumë) të thonjve. Ato tregojnë për probleme me sistemin kardiovaskular, çrregullimet e rrahjeve të zemrës dhe presionin e ulët të gjakut.

Lunulat e mëdha mund të gjenden shpesh tek atletët dhe njerëzit profesioni i të cilëve është i lidhur me aktivitetin fizik. Nëse një person nuk është i përfshirë në sporte, mund t’i shfaqen lunula të zgjatura për shkak të nivelit të lartë të stresit.

Lunula të vogla

Lunula e vogël, e cila mezi shihet prapa kutikules, tregon presion të ulët të gjakut dhe çrregullime të qarkullimit. Kjo mund të jetë një shenjë e një sistemi imun të dobët, metabolizmi i dobët, ose mungesa e hekurit dhe B12.

Nëse lunulat janë të padallueshme nga pjesa tjetër e pllakës së thonjve me linja tërthore, kjo tregon probleme me nivelet e sheqerit në gjak dhe zhvillimin e mundshëm të diabetit.

Lunula të padukshme

Mos u frikësoni nëse nuk keni gjetur lunulat në thonjtë tuaj apo të fëmijës suaj. Ato shpesh nuk janë të dukshme në thonjtë e fëmijëve dhe shfaqen me kalimin e kohës. Në disa njerëz, ato nuk paraqiten fare për shkak të veçorive fiziologjike të strukturës së thonjve.

Megjithatë, një zhdukje e papritur e lunulave perceptohet nga mjekësia moderne si një nga simptomat e një çrregullimi në qarkullim. Ky studim tregoi se mungesa e lunulës është e lidhur me çrregullime të gjëndrës tiroide dhe një deficit të vitaminës B12 dhe hekurit.

Ndryshimi i ngjyrës së lunulave

  • Lunulat gri tregojnë lodhje të rënda, çrregullime me tretjen dhe vështirësi të mundshme në thithjen e lëndës ushqyese.
  • Lunulat e bardha janë të shëndetshme dhe natyrale. Ato duhet të kenë disa hije më të hapura se lëkura.
  • Lunulat e purpurta janë një shenjë e qarkullimit të dobët të gjakut dhe e mungesës së oksigjenit në organe dhe inde. Mund të shfaqen shpesh marramendje dhe dhimbje koke.
  • Lunulat e kuqe mund të tregojnë për aktivitet të ulët fizik dhe probleme të mushkërive.
  • Lunulat e zeza janë një shenjë e pazakontë dhe jashtëzakonisht e rrezikshme. Si rregull, kjo është një simptomë e helmimit me metal të rëndë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here