5 Pozicione për të Testuar Nyjet Tuaja…

0
108
© depositphotos

Çdo person lind me një fleksibilitet të caktuar dhe prandaj fëmijët lehtësisht bëjnë sparkatën dhe vënë këmbët mbi kokat e tyre.

Me kalimin e kohës, ne humbasim fleksibilitetin tonë natyror dhe lëvizshmërinë e nyjeve. Puna e zyrës gjithashtu përkeqëson situatën. Në fund, ne e kemi të vështirë të drejtojmë shpinën tonë ose e kemi të pamundur ta mbyllim zinxhirin e një fustani.

Më poshtë kemi zgjedhur për ju 5 ushtrime që do t’ju ndihmojnë të testoni fleksibilitetin e trupit tuaj dhe të supozoni për moshën tuaj.

Qëndroni gati, rezultatet mund të jenë të pakëndshme. Bëni nxemje para se të provoni disa ushtrime të thjeshta.

Le të kontrollojmë fleksibilitetin e nyjeve të shpatullave tuaja:

Provoni këtë:

– A ishte e lehtë për ju? Urime! Ose jeni mirë me shëndet ose jeni të rinj.

– “E bëra, por ishte mjaft sfiduese.” Ju duhet të praktikoheni më shumë.

– Në qoftë se ishte shumë e vështirë, kapni me kujdes bërrylat me duart tuaja prapa shpinës. Qëndroni në këtë pozicion për disa minuta. Praktikojeni më shumë nëse nuk dëshironi të përjetoni simptomat e “shpatullave të ngrira”.

Le të kontrollojmë fleksibilitetin e shpinës tuaj

© depositphotos © depositphotos

Provoni këtë:

– Nëse mund ta vendosësh tërë pëllëmbën e dorës në dysheme, kjo është e mrekullueshme! Ju nuk jeni më shumë se 25 vjeç dhe shtriqeni rregullisht.

– Nëse prekni dyshemenë me gishtërinjtë tuaj, kjo është në rregull, por ju duhet të praktikoheni më shumë.

– Nëse nuk mund ta prekni dyshemenë, duhet të punoni shumë. Nyjet e shpinës ndoshta janë gati të bëhen miq me divanin, një batanije të ngrohtë dhe një pune me shtiza.

Le të kontrollojmë pjesën e përparme të qafës tuaj dhe fleksibilitetin e shpatullave

© depositphotos © depositphotos

Provoni këtë:

– Nëse nuk mund t’i prekni këmbët, mos u mundoni shumë. Përkuluni mbrapa, duke mbështetur shpinën me duart tuaja. Ju duhet të punoni me fleksibilitetin tuaj. Ju nuk jeni aspak adoleshent.

– Nëse ishte e lehtë për ju, urime! Lirohuni ngadalë nga ky pozicion.

Le të kontrollojmë fleksibilitetin e ijeve tuaja

© depositphotos © depositphotos

Provoni këtë:

– Nëse ju mund të prekni gjurin me ballin tuaj dhe të qëndroni në këtë pozicion për të paktën 2 minuta, ne ju përgëzojmë! Mosha juaj fizike është afërsisht rreth moshës shkollore.

– Nëse nuk mund të prekni gjurin ose këmbën tuaj në mënyrë të pavullnetshme, nyjet tuaja nuk janë të lëvizshme dhe muskujt e pasëm të kofshëve nuk janë mjaft elastikë.

Le të kontrollojmë fleksibilitetin e gjunjve

© depositphotos © depositphotos

Provoni këtë:

– Kur jeni të rinj, ky ushtrim nuk është i vështirë. Me bërjen e hapave të vegjël, ngriheni lart dhe kryeni lehtë pozicionin e “shkronjës A”.

– Pas 30 vitesh, është e vështirë ta kalosh këtë test pa përthyer bërrylat, gjunjët dhe shpinën. Mbajeni në mendje këtë problem dhe kushtojini më shumë vëmendje shtriqjes.

– Nëse nuk e bëni dot, ndoshta jeni më shumë se 50 vjeç dhe nuk jeni shokë fare me sportin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here