Ushtrimi Ideal për të Ruajtur Qëndrimin Drejt dhe për të Hequr Dhjamin…

0
403

Do t’ju zbulojmë një ushtrim që nuk është akoma aq popullor sa ushtrimet e tjera për të ardhur në formë, por është shumë i dobishëm dhe efektiv.

Në figurë gjeni të listuar të gjithë muskujt që aktivizohen dhe formësohen gjatë këtij ushtrimi.

  Si ta bëni:

– Uluni në dysheme dhe shtrini këmbët tuaja para vetes. Vendosni duart me pëllëmbë mbi dysheme dhe shtrijini gishtat për mbështetje maksimale.

– Përkuluni përpara me 45 ° në dysheme. Vendosni duart tuaja prapa mollaqeve tuaja në mënyrë që krahët tuaj të bëjnë një vijë të drejtë nga shpatullat tuaja për poshtë.

– Mbajeni peshën tuaj me duart dhe këmbë ndërkohë që shtyni mollaqet tuaja për lart.

– Ngrini bustin, këmbët dhe mollaqet derisa të formojnë një vijë të drejtë.

– Shtrëngoni muskujt e barkut dhe tërhiqni stomakun tuaj brenda ndërsa trupi juaj është duke lëvizur lart.

– Mbajeni këtë pozicion për 15-60 sekonda.

– Ngadalë uluni në dysheme.

Efektet:

– Formëson mollaqet dhe pulpat e këmbëve. Krahasuar me ushtrimet e rregullta nga poshtë, ky ushtrim ngarkon gluteusin dhe pulpat shumë më tepër.

– Përmirëson metabolizmin. Ndërsa ju jeni duke bërë këtë ushtrim, kaloritë do të digjenn edhe më shpejt sesa nga një ushtrim dinamik. Është vërejtur se shumica e njerëzve që e praktikojnë këtë ushtrim nuk kanë probleme me metabolizmin.

– Shpinë e përsosur. Ky ushtrim garanton përmirësimin e qëndrimit kur përdorni muskujt që ndihmojnë në mbajtjen e shpinës drejt. Është veçanërisht e rëndësishme për ata që punojnë në zyrë.

– Ndihmon me dhimbjet në shpinë dhe ngërçet. Duke bërë këtë ushtrim të paktën 3-4 herë në javë, ju do të shpëtoni nga dhimbjet e shpinës dhe ngërçet. 

– Muskuj abdominalë dhe më shumë… Është e rëndësishme të mos e ulni legenin tuaj ose të hidhni kokën prapa ashtu siç edhe shpina juaj duhet të jetë e drejtë. Ky ushtrim forcon krahët, muskujt abdominalë dhe këmbët dhe gjithashtu shtriqen muskujt e shpatullave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here