Nëna e 3 fëmijëve ju tregon si të ktheheni në formë…

0
92

Kur lind një fëmijë, nuk kemi shumë kohë për të shkuar në palestër. Por të gjitha nënat të reja duan që të kthehen në formë sa më shpejt që të jetë e mundur. Një studim ka treguar se gati 60% e nënave me fëmijë deri në 2-vjeç ende mbajnë disa kilogramë shtesë.

Nëse nuk dëshironi të jeni pjesë e këtyre statistikave, mund të filloni të punoni me trupin tuaj në shtëpi dhe ta bëni fëmijën tuaj shokun tuaj të ri të stërvitjes!

Nëna e 3 fëmijëve, Olga Baykina ka treguar disa lëvizje që do t’ju ndihmojnë jo vetëm për të djegur kalori, por edhe për të kaluar kohë të këndshme me fëmijën tuaj.

Mbledhjet

© Olga Baykina

Mbajeni fëmijën tuaj në krahët tuaj para jush. Qëndroni me këmbët tuaja larg njëra-tjetrës sa gjerësia e shpatullave. Uluni mbrapa dhe poshtë sa më ulët të jetë e mundur me gjunjët sipër kyçeve. Kthehuni në pozicionin e fillestar.

Shtrirjet e përparme

© Olga Baykina

Hapni këmbët dhe mbani fëmijën afër barkut tuaj. Bëni një hap të madh përpara me këmbën tuaj të djathtë dhe uleni trupin tuaj derisa gjuri juaj të formojnë një kënd 90 °. Ndryshoni këmbët dhe përsëritni ushtrimin.

Shtrirjet anësore

© Olga Baykina

Mbajeni foshnjën tuaj përmbys. Vendosni duart poshtë fëmijës tuaj. Bëni një hap të madh në të djathtë, duke u siguruar që gjuri juaj të mos zgjatet përtej këmbës. Mbajeni këmbën tuaj të majtë drejt. Përsëriteni ushtrimin me këmbën tjetër.

Pliés

© Olga Baykina

Mbani këmbët në një largësi sa gjërërsia e shpatullave. Mbajeni fëmijën tuaj para jush. Përkulni gjunjët sa më shumë të jetë e mundur deri sa të formojnë një kënd 90 °. Qëndroni në këtë pozicion për 2-3 minuta dhe pastaj ngrihuni në këmbë.

Urat

© Olga Baykina

Shtrihuni në shpinë me gjunjët e përthyer. Mbajeni fëmijën tuaj të sigurtë mbi ju, ose uleni fëmijën tuaj në ije nëse është e mundur. Ngrini kurrizin tuaj lart dhe pastaj kthehuni në tokë.

Tkurrjet

© Olga Baykina

Shtrihuni me shpinën në dysheme dhe me gjunjë në gjoks. Vendoseni fëmijën tuaj në kërcinj. Ngrini të pasmet tuaja dhe pjesën e sipërme të trupit. Jepni fëmijën tuaj një puthje në ballë! Kthehu në pozicionin e fillimit.

Dërrasa

© Olga Baykina

Vëreni fëmijën tuaj në dysheme pranë jush. vendosni bërrylat në dysheme dhe të pushoni në parakrahët tuaj. Sigurohuni që bërrylat tuaja janë nën shpatullat tuaja. Qëndroni në një vijë të drejtë nga maja e kokës deri tek këmbët. Qëndroni në këtë pozicion për 1-2 minuta.

Mundohuni të merrni pak kohë për këtë rutinë palestrash çdo ditë. Gjithmonë jini të vetëdijshëm për sigurinë e fëmijës tuaj gjatë ushtrimit. Gëzoni procesin dhe përdoreni atë si lojë me fëmijën tuaj – i cili patjetër do ta pëlqejë!

Bonus

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Nathalie Jomard (@nathaliejomard) in data:

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

#nathaliejomard #illustration #illustrator #pinup #bd #comics #humour #humor #dessin #instafun #instafunny #cat #chat #chaton #kitten #kitty

Un post condiviso da Nathalie Jomard (@nathaliejomard) in data:

Pasi të jeni stërvitur me fëmijën, mund të zbaviteni me ilustrimet qesharake të artistes franceze Nathalie Jomard. Ajo përfshin në vizatimet e saj një numër të madh të vështirësive me të cilat gratë përballen gjatë amësisë.

Cilat ushtrime ju pëlqyen më shumë? A jeni ushtruar ndonjëherë me fëmijën tuaj?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here