Vetullat më të Mira për Formën e Fytyrës Tuaj

0
1085
Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Dëshironi që vetullat tuaja të duken wow…? Mos kërkoni përtej formës së fytyrës për të gjetur harkun që do të përmirësojë karakteristikat tuaja më të mira.

Të dhëna për formën tuaj më të mirë të vetullave

Forma e fytyrës është vetëm një faktor që shkon në zgjedhjen e formës së drejtë të vetullës, sipas Sabah Feroz, një eksperte vetullash në Saks Fifth Avenue.

Tiparet individuale të fytyrës të çdo personi dhe struktura e kockave të ballit do të ndihmojnë në përcaktimin e formës së përsosur të ballit, në vend të vetëm formës së fytyrës“, thotë ajo. Megjithatë, vetullat natyrale mund të theksohen për të arritur vetullat tuaja të ëndërruara!

Forma më e mirë e vetullave për një fytyrë të rrumbullakët

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Për t’i dhënë një fytyre të rrumbullakët një dimension pak më të madh, Jared Bailey, eksperti Global Benefit Cosmetics, sugjeron një vetull të strukturuar me harqe këndore dhe skaje më të gjata, të cilat do të saktësohen menjëherë dhe do të japin iluzionin e një pamje më ovale.

“Hollimi i një fytyre të rrumbullakët mund të jetë aq i thjeshtë sa zgjatja e gjatësisë së vetullave duke kaluar disa milimetra formën e tyre natyrore,” thotë ai. Për ta bërë këtë, përdorni një laps të mikro-vijëzues si Benefit Cosmetics Precisely, My Brow Pencil, për të bërë disa vijëzime të lehta fijesh për një pamje të pabesueshme. ”

Forma më e mirë e një vetulle për një fytyrë ovale

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Një fytyrë ovale (mendoni për Julianne Moore dhe Kate Middleton) është ajo që shumica e grave po kërkojnë, përmes dizajnit të konturuar dhe vetullave (dhe prerjes së flokëve).

“Për ata me fat që kanë lindur me këtë formë të fytyrës, është e rëndësishme të siguroheni që të keni trashësinë e duhur të vetullës tuaj”, shpjegon Bailey.

“Le të jenë karakteristikat tuaja të fytyrës udhërrëfyeset. Nëse keni sytë më të mëdhenj, një ballë më të lartë, ose buzë më të mëdha, ju doni t’i balanconi ato me vetulla më të trasha. Nëse tiparet tuaja të fytyrës kanë tendencë të jenë pak më të vogla, atëherë do të dëshironi të kishit vetulla më të holla.

Forma më e mirë e vetullës për një fytyrë në formë zemre

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Nëse fytyra juaj është në formë zemre: a Reese Witherspoon, Halle Berry dhe Zooey Deschanel – një hark i butë dhe i rrumbullakët është çelësi. Bailey sugjeron mbushjen e vetullave me një produkt që krijon një larje të natyrshme me ngjyra, si Benefit Cosmetics Goof Proof Brow Pencil.

“Dizajni do t’i të japë rrjedhshmërinë dhe lakim vetullës në vend të këndeve të ashpra dhe fundeve të mprehta.”

Forma më e mirë e vetullës për një fytyrë katrore

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Për të krijuar një pamje më pak në formë katrore (mendoni Salma Hayek), Bailey rekomandon përqëndrimin në harkun e vetullës. “Krijimi i një këndi në kulm do të japë iluzionin e një fytyre më të gjatë dhe më të ngushtë,” thotë ai.

Këshillë: Merrni një laps dhe bëni matjen nga pjesa e jashtme e hundës drejt qendrës së irisit dhe kjo do të tregojë se sa lart mund të shkojë vetulla juaj. Përdoreni këtë si një udhëzues gjatë mbushjes së vetullës tuaj për të siguruar lartësinë maksimale të saj.

Formën më e mirë e vetullës për një fytyrë të zgjatur

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Për t’i dhënë një fytyre më të gjatë një efekt më të plotë, kushtojini shumë vëmendje përfundimit të vetullës.

“Një vetull më e shkurtër do të zhysë pamjen e fytyrës dhe do t’i japë asaj një pamje më ovale,” thotë Bailey. Provoni një laps të këndshëm si Precise Micro Browliner. Sidoqoftë, ai paralajmëron të mos merrni gërshërët apo më keq, një brisk rroje për t’i shkurtuar vetullat, pasi kjo lloj pune duhet t’i lihet në dorë profesionistëve.

Forma më e mirë e vetullës për një fytyrë në formë diamanti

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Fytyrat në formë diamanti, si e Viola Davis dhe Keira Knightley, duken më mirë me një formë më lineare të vetullave. Bailey rekomandon të shmangni harqet e larta që mund të ekzagjerojnë gjatësinë e fytyrës tuaj dhe të zgjidhni më shumë një formë vetulle të sheshtë.

Forma më e mirë e vetullës për një ballë të lartë

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Për të marrë një pamje të mrekullueshme, Feroz sugjeron mbajtjen e vetullave të plota dhe sa më natyrale të jetë e mundur duke hequr vetëm ndonjë qime të arrakatur për të mbajtur formën natyryle të tyre.

Balli i lartë mund të kompensohet thjesht duke formuar vetullat“, thotë Bailey. Ai sugjeron mbushjen e vetullave dhe pastaj krehjen e qimeve në drejtim të vijës së flokëve dhe tëmthave, duke përdorur një xhel për vetullat.

Forma më e mirë vetullës për sytë e larguar

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Nëse doni që sytë tuaj të duken më afër njëri-tjetrit, mënyra më e mirë është të ekzagjeroni këndin e fillimit të vetullës, sipas Feroz.

Keni nevojë për një tutorial të shpejtë? Vetulla juaj duhet të fillojë paralelisht me këndin e brendshëm të syrit. Vendosni gishtin në urën e hundës tuaj, në qendër të ballit tuaj, për të matur distancën e tyre natyrore midis vetullave tuaja.

Një boshllëk i gjerë këtu do t’i bëjë sytë të duken më të larguar dhe jo të balancuar. Sjellja e tyre më afër do t’i japë fytyrës pak më shumë dimension dhe do të tërheqë vëmendjen drejt qendrës së fytyrës.

Forma më e mirë e vetullës për një hundë të shquar

Nicole Fornabaio/Rd.com, iStock

Feroz sugjeron theksimin e vetullave tuaja për t’i bërë ato pikat qendrore. “Një hark i lartë, me një vetull të guximshme dhe të plotë do të ndihmojë në balancimin e tipareve të shquara”.

Një tjetër opsion? Për një efekt të menjëhershëm të hollimit të hundës, sillni vetullat më afër … thjesht jo shumë afër, paralajmëron Bailey.

Ja se si ta bëni: Merrni mbushësin tuaj të preferuar të vetullës dhe bëni matjen nga flegrat e hundës deri në pjesën e fillimit të vetullës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here