Për Faqet e Fryra dhe Rrudhat e Syve, Stërvitja me 9 Lëvizje

0
2078

Nëse keni një mjekër të dyfishtë, faqe të fryra ose rrudha rreth syve tuaj, nuk ka nevojë të nxitoni për kirurgji plastike – yoga e fytyrës mund t’ju ndihmojë pa dhimbje dhe të dukeni më të rinj natyrshëm.

Ndryshe nga procedurat kozmetike dhe injeksionet, ushtrimet e fytyrës veprojnë si një tonifikues i butë, por efektiv që përmirëson qarkullimin, forcojnë muskujt tuaj dhe prodhojnë rezultate afatgjata.

Ne ju sugjerojmë që të provoni këtë plan stërvitje 9-hapësh që do t’ju ndihmojë të dobësoni fytyrën tuaj dhe të zbusni vijat e padëshiruara dhe rrudhat.

Gdhendni konturin e poshtëm

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendosni pëllëmbët në të dyja anët e mjekrës suaj përgjatë vijës së jashtme.
 • Mbani kokën drejt, duke shtyrë pak mjekrën për lart, duke krijuar rezistencë me muskujt e qafës.
 • Qëndroni kështu për disa sekonda.
 • Përsëriteni: 10-15 herë

Përmirësoni qarkullimin e gjakut.

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendosni pëllëmbët e duarve në tëmtha dhe mbyllni sytë.
 • Tërhiqeni lëkurën e ballit anash.
 • Nxirrni gjuhën jashtë sa më shumë që të jetë e mundur.
 • Merrni frymë ngadalë, përmes hundës dhe nxirreni përmes gojës.
 • Kohëzgjatja: 30 sekonda

Forconi faqet

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendosni gishtat e dorës tuaj të djathtë në gojën tuaj.
 • Vendoseni pëllëmbën e dorës së majtë në faqen tuaj të majtë.
 • Merrni frymë thellë përmes hundës, pastaj fryni faqet tuaja duke mbajtur gojën mbyllur.
 • Butësisht shtypni faqen tuaj të majtë me dorë.
 • Mbajeni për disa sekonda, më pas lirojeni.
 • Përsëriteni: 10-12 herë në secilën anë.

Relaksoni muskujt e syve.

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendosni gishtat lart dhe poshtë syve tuaj, duke bërë një formë “V”-së.
 • Sytë e tu duhet të jenë mes gishtërinjve tuaj të mesit dhe të unazës, gishtat e mesit duhet të qëndrojnë drejtë në vetullat tuaja dhe gishtat e tjerë duhet të vendosen në flokët prapa veshëve tuaj.
 • Butësisht tërhiqni lëkurën rreth syve tuaj, lart dhe poshtë, duke hequr vetullat tuaj dhe duke ulur nofullat me gishta.
 • Kohëzgjatja: 30 sekonda

Tërhiqni hundën tuaj.

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Bëni grushta të lirshëm me duart tuaja dhe vendosni ato mbi buzën tuaj të sipërme në mënyrë që gishtat tregues të jenë në anë të hundës.
 • Butësisht shtrini poshtë lëkurën nën hundë.
 • Kohëzgjatja: 30 sekonda

Hiqni rrudhat rreth gojës tuaj.

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendosni pëllëmbët e duarve tuaja në faqet tuaja me gishtat për mbrapa.
 • Hapni gojën dhe vendosni majën e gjuhës në qiellëz.
 • Butësisht shtrini në anë lëkurën rreth hundës tuaj ndërsa shtyni gjuhën tuaj drejt qiellzës tuaj.
  Kohëzgjatja: 30-40 sekonda

Shtrëngoni mjekrën

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendos gishtat tregues dhe gishtat e mesit mbi faqe.
 • Thjesht hapni gojën dhe futni buzën e poshtme përbrenda.
 • Duke mos e ndryshuar pozicionin e buzës suaj të poshtëme, përpiquni të buzëqeni sa më gjerë të jetë e mundur.
 • Futni brenda pak më shumë buzën tuaj të poshtme derisa të ndjeni një shtrirje në mjekrën tuaj.
 • Kohëzgjatja: 30 sekonda

Reduktoni rrudhat e ballit.

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendosni pëllëmbët e duarve tuaja në temthat tuaj.
 • Butësisht shtyni duart drejt vijës së kokës derisa të ndjeni një shtrirje në ballin tuaj dhe poshtë syve tuaj.
 • Kohëzgjatja: 20-30 sekonda

Parandalimi i varjes së qepallave.

© depositphotos.com

Çfarë duhet të bëni:

 • Vendosni majet e gishtave të mesit në vetullat tuaja dhe mbyllni sytë.
 • Ngritni vetullat tuaja derisa të ndjeni një shtrirje në zonën mbi qepallat tuaja.
 • Kohëzgjatja: 20-30 sekonda

Bonus: Si të merrni rezultate më të mira nga yoga e fytyrës

© depositphotos.com
 • Para një stërvitje, lani fytyrën dhe duart tuaja siç duhet. Pastaj përdorni zbutës për të bërë lëvizjet e duhura.
 • Koha më e mirë e për të praktikuar yoga-n e fytyrës është në mëngjes. Kjo do t’ju ndihmojë të zgjoni dhe të tonifikoni muskujt dhe të zvogëloni fryrjet.
 • Gjatë çdo ushtrimi, merrni frymë ngadalë nxirreni jashtë përmes hundës.
 • Për të shmangur shenjat, bëjini të gjitha lëvizjet butësisht, pa aplikuar forcë shtesë.
 • Për të parë rezultatet, ju duhet të praktikoni këtë yoga rutinore 30 minuta në ditë për të paktën 20 javë.

A keni provuar ndonjëherë të bëni yoga fytyre? A keni arritur rezultatet që keni dëshiruar?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here