Cili Pozicion Gjumi është i Saktë për të Zvogëluar Dhimbjet e Shpinës

0
736

Shanset janë kundër jush. Rreth 80% e popullsisë do të vuajnë nga dhimbja e shpinës së paku një herë në jetën e tyre.

Ose jeni duke luftuar me të tani ose dëshironi të jeni të përgatitur vetëm në rast se bën një vizitë dhe është lehtësim të dini se një zgjidhje e lehtë është në dispozicion: Mund të ndryshoni pozicionin tuaj të gjumit për të trajtuar llojin e dhimbjes që jeni duke përjetuar.

Ne kemi përgatitur një udhëzues të thjeshtë që do t’ju tregojë se si të provoni pozicione të ndryshme të gjumit në varësi të dhimbjes suaj të shpinës.

Dhimbja e qafës dhe pjesës së sipërme të shpinës

Si ndihmon?

Gjumi në shpinë përhap peshën tuaj në mënyrë të barabartë mbi çdo pjesë të trupit tuaj. Në këtë mënyrë, ju vendosni më pak presion në zona të lokalizuara si qafa juaj dhe pjesa e sipërme e shpinës.

Gjithashtu ndihmon për të lidhur shtyllën kurrizore dhe organet e brendshme. Shtoni një jastëk për të mbështetur qafën tuaj dhe një tjetër për të mbështetur gjunjët, kjo do të ndihmojë për të mbajtur një kthesë natyrale në shtyllën kurrizore.

Dhimbja përgjatë shtyllës kurrizore

Si ndihmon?

Ky është një pozicion i mirë gjumi për njerëzit që zakonisht flenë në bark dhe është i vështirë për ata të bien në gjumë në ndonjë pozicion tjetër. Shtoni një jastëk nën barkun tuaj dhe pjesën e sipërme të legenit tuaj. Sigurohuni që të jetë i hollë, jo më e trashë se 7.5 cm.

Si rezultat, do të jeni në gjendje të flini, ndërsa mbështetja e jastëkut nën barkun tuaj zvogëlon presionin në shpinë. Nuk ka rezultate? Mundohuni të hiqni jastëkun nën kokën tuaj.

Dhimbja e pjesës së poshtme të shpinës

Si ndihmon?

Kur flini në anë, ju e detyroni shpinë që të bjerë në një pozicion të panatyrshëm, duke shtuar peshë shtesë në pjesën e poshtme të saj. Në këtë mënyrë, ju anashkaloni tendosjen që ajo pjesë e shpinës do të duhej të vuante dhe e ndihmoni të mbajë lakimin e saj natyral deri sa të zgjoheni.

Dhimbja e mesit

Si ndihmon?

Nëse vuani nga dhimbja në zonën e mesit që ndodhet në pjesën e poshtme të shpinës, fjetja në pozicionin shtrirë mund t’ju ndihmojë. Ju do ta drejtoni atë dhe duke eliminuar mundësinë e një tendosjeje.

Vendosni disa jastekë prapa krahëve dhe qafës për të krijuar mbështetje të mjaftueshme për t’iu përshtatur lakimit natyror. Për rehati shtesë, vendosni më shumë jastëkë nën gjunjë dhe këmbë.

Nerva të tensionuara

Si ndihmon?

Nëse një nga disqet e kurrizit ka arritur të rrëshqasë pak nga pozicioni i tij natyral, do të ndjeni dhimbje. Provoni këtë pozicion që ju lejon të zgjeroni hapësirën midis çdo rruazë dhe t’i shtyni ato që të zhvendosen në pozicionin e tyre origjinal.

Duke përkulur bustin tuaj në këtë mënyrë do të lehtësojë presionin mbi rruazat dhe nervat tuaja dhe do të lehtësojë dhimbjen tuaj të shpinës.

Ndryshimi i mënyrës se si flini është i vështirë, bëni një plan.

Ju mund të mendoni se do të jetë shumë e vështirë për të ndryshuar mënyrën se si keni fjetur prej vitesh, dhe është, por vetëm netët e para.

Sapo të zgjoheni pa dhimbje dhe të pushoni, do të jeni të sigurt se keni gjetur një pozicion të ri gjumi dhe nuk do ta ndryshoni atë me botën. Nëse nuk jeni të sigurt se cila do t’ju përshtatet më së miri, këtu është një plan: Zgjidh disa në këtë listë që besoni se do të trajtojnë problemin tuaj të shpinës dhe testojini ato për disa net. Shikoni se cili ju ndihmon më së shumti.

A do të provonit një nga pozicionet e gjumit që kemi zgjedhur? Cila është metoda juaj për të bërë një gjumë të plotë të natës?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here