Shkencëtarët Zbuluan Ushtrimin e Domosdoshëm që na Bën të Jetojmë më Gjatë

0
5183

Shëndeti është një thesar që na dhurohet vetëm një herë në jetën tonë.

Është detyra jonë që të kujdesemi për të pasur një shëndet sa më optimal. Sa më shumë të kujdeseni për shëndetin aq më e lumtur dhe më e gjatë ka për të qenë jeta juaj.

Më poshtë do ju tregojmë disa ushtrime të cilat do testojnë moshën e trupit dhe do ju përmirësojnë shëndetin dhe jetën tuaj.

Fillimisht testoni moshën e trupit.

@teles-relay.com

Filloni duke bërë një nxehmje për të bërë muskujt gati për ushtrimet. Më pas përuluni dhe përpiquni të kapni dyshemenë me duart tuaja. Shikoni me vëmendje se deri kur mund të arrini dhe më pas kthehuni në pozicionin fillestar.

Rezultatet e testit:

@teles-relay.com

– 20-25 vjeç: Mund ta kapni dyshemenë me të gjithë pëllëmbën tuaj duke i mbajtur këmbët drejtë. Muskujt i keni pjesërisht të relaksuar.

@teles-relay.com

– 25-38 vjeç: Mund ta kapni dyshemenë me majat e gishtërinjve duke i përkulur pak gjunjët.

@teles-relay.com

– 38-50 vjeç: Gishtërinjtë tuaj mund të cekin këmbët, gjunjët janë të përkulur dhe muskujt i keni të kontraktuar.

@teles-relay.com

– Më shumë se 50 vjeç: Nuk arrini t’i prekni dot këmbët dhe përkulja e trupit ju shkakton shumë parehati.

Si të përmirësoni fleksibilitetin e trupit

Nëse nuk jeni të kënaqur me rezultatet tuaja, nuk keni pse të shqetësoheni. Përkuluni mbi 30 herë në ditë dhe do të keni rezultate të habitshme brenda një muaji.

Murgjit tibetianë kanë thënë se mosha e trupit të një personi varet nga gjendja e mëlçisë së tij dhe kjo e fundit lidhet me fleksibilitetin. Gjithkush e di se një mënyrë jetese sendentare ndikon negativisht në muskujt dhe në organe.

Duke u përkulur të paktën 30 herë në ditë, ju do i bëni ligamentet dhe tendinat tuaja më të forta. Lajm i mirë është se mund ta përmirësoni fleksibilitetin e trupit në çdo moshë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here