Veshët Tregojnë Problemet e Fshehta të Shëndetit, Këto Faktorë Merrini Seriozisht…

0
1218

Është një procedurë normale higjienike për të pastruar veshët tanë një herë në disa ditë. Megjithatë, jo të gjithë ne e dimë se dylli ka një funksion mbrojtës dhe mund të tregojë për gjendjen e shëndetit tonë.

Me ndihmën e një kunji veshësh, ju mund të kontrolloni ngjyrën e dylli tuaj. Dyll në këtë artikull do të quajmë lëndën e formësuar në kanalin e dëgjimit. Dhe do të shpjegojmë se çfarë do të thotë ajo ngjyrë.

Dylli ngjyrë gri

© depositphotos

Nëse dylli i veshit tuaj është gri pa ndonjë simptomë tjetër, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Është ndoshta thjesht pluhur.

Kjo ngjyrë është një gjë e rregullt për banorët e qytetit, sepse ajri në qytete është mjaft i ndotur.

Dylli me gjurmë gjaku

© depositphotos

Nëse vëreni gjurmë gjaku kur pastroni veshët tuaj, kjo mund të tregojë se daullja e veshit tuaj është e shpuar. Në këtë rast, veshët tuaj mund të preken nga infeksionet, të cilat mund të çojnë në otitis dhe rrjedhimisht në përkeqësimin e dëgjimit tuaj. Kjo është arsyeja pse ia vlen të vizitoni një mjek.

Dyll ngjyre kafe

© depositphotos

Nëse shkarkimi i veshit është i tepruar dhe me ngjyra të errëta, kjo mund të tregojë se trupi juaj ka kaluar një kohë shumë të vështirë.

Prandaj duhet të përpiqeni të kaloni disa ditë në një mjedis të qetë dhe paqësor.

Dylli i një ngjyre të zezë

© depositphotos

Nëse ndodh vetëm një herë, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Sidoqoftë, nëse veshët tuaj kruhen dhe kruajtja bëhet më e fortë, atëherë duhet të vizitoni një mjek sepse ngjyra e zezë e veshëve nënkupton një infeksion fungal.

Dylli me ngjyrë të bardhë

© depositphotos

Ngjyra e bardhë e dylli tuaj mund të nënkuptojë se ka mungesë të vitaminave dhe mikroelementeve brenda trupit tuaj, në veçanti të hekurit dhe bakrit.

Kjo është arsyeja pse rekomandohet të shtoni fasule dhe bollgur në dietën tuaj. Nuk do të ishte keq për të marrë edhe disa vitamina.

Dylli me erë të pakëndshme

© depositphotos

Nëse ka një erë të fortë të pakëndshme që vjen nga dylli i veshit juaj, kjo mund të nënkuptojë një infeksion brenda veshit tuaj të mesëm.

Përveç aromës, gjithashtu mund të dëgjoni një zhurmë ose të dëgjoni herë pas here këtcitje. Nëse keni këto simptoma, ia vlen të vizitoni një mjek.

Dyll i lëngshëm

© depositphotos

Nëse përbërja e dylli të veshëve tuaj ka ndryshuar kohët e fundit, kjo mund të tregojë fillimin e procesit të inflamacionit. Nëse është kështu, ia vlen të lini një takim me një specialist.

Dylli i thatë

© depositphotos

Shpjegimi më i lehtë për thatësinë e dyëëi të veshit është mungesa e yndyrave të thata brenda trupit tuaj.

Përveç kësaj, arsyeja mund të jetë dermatiti dhe sëmundje të tjera të lëkurës, të cilat mund ta bëjnë lëkurën tuaj të thatë.

A ju duk interesant dhe i dobishëm ky artikull? Ndani mendimin tuaj në komentet e mëposhtme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here