7 Mënyra Efektive për të Hequr Dhjamosjet e Tepërta

0
1180

Njerëzit e konsiderojnë një orë në palestër si mënyrën përfundimtare për të zvogëluar yndyrën e trupit. Ndërhyrja në këtë mit është se edhe duke shpenzuar disa minuta duke bërë disa ushtrime të lehta, mund të arrini rezultate të ngjashme. Gjithashtu, kujdesi ndaj zakoneve tuaja të ngrënies është vërtet i rëndësishëm.

Ne kemi zgjedhur disa ushtrime që mund t’ju ndihmojnë nëse jeni duke luftuar për të humbur yndyrë në disa pjesë kyçe të trupit.

Mbledhje me krahët e drejtuar prapa për të humbur kilogramë në krahë

Vendosni shtangat e dorës në dysheme. Qëndroni me këmbët tuaja përhapura sa gjërësia e legenit. Uluni në një pozicion të lehtë mbledhjeje ndërsa mbani të tensionuar zonën tuaj të barkut.

Tani, pa lëkundur krahët dhe pa përthyer bërrylat, shtyni shtangat në pjesën e pasme të kofshëve dhe pastaj kthehuni në pozicionin fillestar duke mbajtur trungun e trupit të angazhuar.

Është e rëndësishme që të mbani shpinën drejt. Përveç tricepsit, gjithashtu ndihmon në tonifikimin e shpatullave dhe shpinës.

Yoga dhe Pilates për tonifikimin e kofshëve

© depositphotos

Yoga dhe Pilates janë një pjesë thelbësore e mirëqenies së përgjithshme dhe e të qënit në formë. Pozicionet jo vetëm që ju ndihmojnë të hiqni qafe yndyrën shtesë, por gjithashtu ju krijoni fleksibilitet në trupin tuaj. Ka shumë pozicione që mund të praktikohen nën këto disiplina.

Gjithashtu i njohur si pozicioni i karriges, ky pozicion është shumë i dobishëm në reduktimin e madhësisë së kofshëve frontale. Për ta realizuar atë, ju duhet të qëndroni shtrirë në qilim për joga me kofshët tuaj pak të larguara. Shtrini krahët dhe përkulni gjunjët sikur po uleni në një karrige.

Qetësoni shqisat tuaja dhe qëndroni në këtë pozicion për 30 sekonda deri në një minutë. Relaksohuni dhe pushoni. Pastaj, bëni edhe dy përsëritje të tjera.

Fytyra peshk, për dobësim

 

© depositphotos

Ata faqet topolakë mund të duken të vështira për t’u hequr. Por jo! Dhe, kjo gjë nuk ka nevojë të varet më nga konturimi i kësaj pjese sepse ekziston një zgjidhje e përhershme.

Ushtrimi i fytyrës së peshkut mund t’ju ndihmojë të holloni fytyrën.

Uluni drejt në karrige me kokën drejt tavanit. Shtrini buzët për të bërë një fytyrë peshku dhe nxirrni jashtë ajrin. Mbajeni frymën për 10 sekonda dhe përsëriteni.

Ky ushtrim ka efekt në muskujt e faqes, nofullës dhe qafës.

Mbledhjet për hollimin e belit

Mbajeni një shtangë në të dy duart dhe qëndroni në këmbë duke i mbajtur ato në një largësi sa gjërësia e shpatullave tuaja. Kthejeni trungun e trupit tuaj në të djathtë dhe drejtoni krahët.

Tani, ngrini shtangat dhe shtrini krahët duke i mbajtur paralel me dyshemenë. Ndërsa rrotulloni trungun e trupit në të djathtë bëni një mbledhje dhe sillni shtangën diagonalisht me trupin, deri sa të jetë afër kofshës tuaj të majtë.

Përsëriteni këtë 10-15 herë dhe më pas ndërroni anët.

Kjo jo vetëm që kjo do t’ju ndihmojë të arrini vijën e ëndërruar të belit, por gjithashtu do t’ju japin një nxitje të shkëlqyeshme kardio.

Rrotullimi i mjekrës për të hequr qafe mjekrën e dyfishtë

Së pari, uluni drejt e në një karrige. Hapi tjetër është të rrotulloni kokën tuaj në një rreth të plotë, duke filluar nga mjekra, në një lëvizje rrethore nga shpatulla në gjoks dhe shpatulla në shpinë. Përsëriteni këtë 10 herë dhe pastaj realizojeni atë në drejtimin e kundërt.

Nëse qafa juaj dhemb nga rrotullimet, thjesht mund të bëni gjysmërrathë nga shpatulla në shpatull.

Pozicione mace-lopë për të reduktuar yndyrën tek të pasmet

© depositphotos

Pozicionohuni në dysheme me duart dhe gjunjët e vendosur rrafsh me të. Ndërsa shtrini këmbën e majtë prapa, ngrini gishtërinjtë drejt tavanit. Bëni këtë ndërsa shtrini krahun e djathtë përpara paralelisht me dyshemenë.

Përsëriteni këtë 5-6 herë dhe ndryshoni këmbën. Pas kësaj, silleni gjurin e djathtë drejt shpatullës së majtë dhe përsëritni këtë sekuencë me gjurin e majtë drejt shpatullës tuaj të djathtë.

Kjo duhet të ndihmojë në prishjen e dhjamit të ashpër në të pasmet tuaja.

Një regjim diete

© depositphotos

Ushtrimet janë thelbësore dhe po aq e rëndësishme është edhe përkujdesja për dietën tuaj. Duhet të pini shumë ujë, dhe sugjerohet një detoks i rregullt. Ju gjithashtu duhet të përpiqeni të zvogëloni karbohidratet tuaja në mënyrë që të shtoni peshë.

Nutricionistët besojnë se është e lehtë të shpëtoni nga dhjami shtesë i trupit duke iu përmbajtur një plani diete me rreth 1200 kalori në ditë.

Ne kemi vetëm një jetë dhe nuk duhet ta humbim atë duke jetuar një jetë jo të shëndetshme.

A dini për më shumë ushtrime më të provuara dhe të testuara ose plane diete për të zvogëluar yndyrën shtesë në trup?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here