8 Mënyra për të Larguar Insektet që Janë më të Mira Sesa Kimikatet

0
112
©shutterstock

Kontrollet e pesticideve të cilat janë miqësore me mjedisin janë porosia e ditës, veçanërisht pasi kemi zbuluar se DEET-të e përdorura për shumicën e solucioneve për zhdukjen e mushkonjave mund të shkaktojnë vdekjen e qelizave të trurit pas një ekspozimi të zgjatur. Kimikatet mund të duket se janë zgjidhja më e mirë, për të hequr qafe dëmtuesit pasi ato janë efektive në një afat të shkurtër. Por në përgjithësi, ato shkaktojnë shumë dëme në planetin tonë.

Kjo është arsyeja pse sot ne kemi bërë një përmbledhje të mënyrave alternative për të hequr qafe insektet në shtëpi pa i dëmtuar ata, veten ose mjedisin.

Përdorimi i spërkatjeve me përqendrim të lartë të vajrave thelbësorë

© depositphotos.com © depositphotos.com

Edhe pse ato nuk janë aq efektive sa DEET i rregullt ose picaridin, spërkatjet e vajrave thelbësore në shtëpi ka një efekt të fuqishëm tek mushkonja, milingona dhe insekte të tjera. Çelësi për të zmbrapsur me sukses insektet me vajra esencialë qëndron në njohjen e paqëndrueshmërisë së tyre: ju duhet të riaplikoni llak çdo orë dhe duhet të ketë një përqendrim të paktën 10% dhe deri në 50%. Vaji i specave dhe vajit të eukaliptit të limonit është shumë i zakonshëm për këto qëllime.

Bimë që digjen si eukalipt

© depositphotos.com © depositphotos.com

Ndezja e një zjarri për të trembur kafshët dhe insektet është një teknikë që është përdorur që nga agimi i njerëzimit. Sot, një zjarr i madh kampi nuk është domosdoshmërisht ajo që dëshironi ose keni nevojë në shtëpi, por tymi që rezulton akoma funksionon si një zmbrapsës efektiv, në varësi të asaj që po digni. Një studim tregoi se si tymi i bimëve të ndryshme, përfshirë eukaliptin, mund të veprojë shumë mirë.

Rritni një bimë domate, me gjethe, në shtëpi

© depositphotos.com

Gjethet e domates natyrisht përmbajnë një substancë të quajtur IBI 246, e cila vepron si një largues i mushkonjave dhe rriqrave. Ky studim tregoi se ishte po aq efektiv sa DEET, por pa dëmtuar mjedisin ose shëndetin tuaj.

Spërkatja e një kombinimi të specit djegës, hudhrës dhe ujit me sapun

© depositphotos.com © depositphotos.com © depositphotos.com © depositphotos.com

Për shkak të këtij lëngu super pikant ekziston një shans i madh që insektet që përpiqen të depërtojnë në shtëpinë tuaj nuk do të jenë më. Spraj djegës përdoret si një parandalues ​​efektiv i defektit. Duhet të keni kujdes që të mos e përdorni atë mbi asgjë të ngrënshme dhe të shmangni çdo kontakt me sytë dhe duart. Mund ta kombinoni edhe me hudhër dhe pak sapun.

Konsumimi i hudhrës ose përdorimi i saj për të spërkatur bimët tuaja

© depositphotos.com © depositphotos.com

Gjatë një eksperimenti të kryer me personelin ushtarak suedez, studiuesit zbuluan se kandidatët që konsumonin doza të larta të hudhrës së përqendruar ishin dukshëm më pak të kafshuar nga insektet sesa shokët e tyre. Lëngu i hudhrës mund të përdoret për të trajtuar bimët gjithashtu.

Lenia e grabitqarëve natyrorë të pastrojnë shtëpinë tuaj

© depositphotos.com © depositphotos.com

Një nga mënyrat më efektive për të hequr qafe një insekt të dëmshëm është futja e grabitqarëve natyrorë në skemë. Sigurisht, ju duhet të jeni jashtëzakonisht të kujdesshëm për të mos krijuar dëmtues të rinj. Këto mund t’ju ndihmojë të hiqni qafe ato gumëzhitje të bezdisshme të mushkonjave.

Përdorimi i LED-ve në vend të ndriçimit normal

Një studim i kryer në vitin 2016 konkludoi se megjithëse të gjitha dritat tërheqin insekte, LED-ët kanë potencialin të zvogëlojnë numrin e vizitorëve të padëshiruar kur krahasohen me dritat tradicionale, nëse përdoren në mënyrë të moderuar. Nëse keni nevojë për një dritë natën, ju mund të konsideroni përdorimin e LED.

Bimë të reja që mund të veprojnë si një pengesë

© depositphotos.com © depositphotos.com

Nëse keni një ballkon ose hapësirë ​​në shtëpi për bimë, atëherë mund të merrni parasysh mbjelljen e specave, limonit ose livandës. Shumë nga këto bimë sprapsin insektet natyrshëm falë aromave të tyre, ndërsa njëkohësisht parfumojnë shtëpinë tuaj. Një aromë e tillë është e njohur gjithashtu si një pengesë e insekteve, sipas disa floristëve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here