Unë e Pranova Sfidën 30 Ditëshe të Dërrasës dhe Ja Çfarë Ndodhi

0
329
©shutterstock

Jo të gjitha sfidat e fitnesit në internet janë efektive, por ne dëshirojmë të ndajmë me ju një sfidë 30-ditore që do të sjellë përfitime për shëndetin tuaj. Sot ne do t’ju tregojmë për përvojën e dikujt që e ndërmori këtë sfidë.

Sfida është të ruani të njëjtën qëndrim për një periudhë të caktuar kohore – 20 sekonda në ditën e parë, deri në 5 minuta në ditën 30.

Gazetarja Leah Wynalek vendosi të testojë efektivitetin e sfidës. Lea nuk është një person që qëndron shumë kohë ulur, kështu që ajo mendoi se do të ishte një provë e lehtë. “Unë kisha shumë besim tek vetja. Kur i bëra ato siç duhet, trupi im dridhej dhe unë shikoja me dëshpërim kohëmatësin në telefonin tim, ndërsa numëronte deri në zero,” rrëfeu ajo.

”Abdominali im u forcua. Unë nuk e kuptova fare atë deri në javën e fundit kur ushtrimet e dërrasës dukeshin ndjeshëm më lehtë sesa gjatë javës së parë. Megjithëse nuk pashë ndonjë ndryshim, unë mund ta ndjeja atë.”

Por ky nuk ishte ndryshimi i vetëm. “Ndjeva se gjithë tensioni i grumbulluar nga ulja në tryezë ishte zhdukur. Jam befasuar me energjinë që ndjeva pas një periudhe të shkurtër ushtrimesh,” tha ajo.

© larepublica

Kjo është Leah Wynalek gjatë një ushtrimi në punë.

Nëse e përfshini këtë ushtrim në rutinën tuaj të përditshme, do të merrni më shumë përfitime:

  • Do të fitoni forcë.
  • Ju do të përmirësoni qëndrimin tuaj.
  • Do të stimulojë metabolizmin tuaj.
  • Do të ushtroni disa grupe muskujsh.
  • Do të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit.

Merrni në konsideratë këto që vijojnë nëse vendosni të ndërmerrni sfidën:

  • Ruajtja e qëndrimit të duhur është thelbësore për të shmangur dëmtimin.
  • Vetëm për shkak se është një ushtrim isometrik, ai nuk duhet të konsiderohet i thjeshtë ose pa rrezik.
  • Personat që janë mbipeshë ose kanë probleme me zemrën ose shpinën duhet të këshillohen me një mjek përpara se të marrin përsipër këtë sfidë.
  • Kur zë keni mjaft përvojë, mund ta sfidoni veten me variante të tjera të ushtrimeve të dërrasës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here