Një Plan Ecjeje 21-Ditor që ju Ndihmon të Hiqni Peshën e Tepërt nga Trupi Juaj

0
180

Nëse jeni fillestar në botën e fitnesit, Galina Denzel, një trajnere personale e certifikuar, është shpikëse e një plani 21-ditor të ecjes që do t’ju ndihmojë të harroni premtimet e lëna përgjysmë që ia keni bërë dhe të filloni vërtetë të përmirësoni shëndetin tuaj.

Në fund të fundit, nuk ka asgjë më të natyrshme për njeriun se ecja, ajo është shumë e dobishme për trupin tonë, pasi jo vetëm që shkrin dhjamin, por edhe përmirëson shëndetin tonë.

Ne do të dëshironim të sugjeronim një plan që çdokush mund të ndjekë për të filluar udhëtimin e tij të transformimit apo edhe thjesht për ta mbajtur veten aktiv dhe të shëndetshëm!

Java 1

© depositphotos.com

Dita 1 – Filloni me 5 minuta ecje të rregullt në mëngjes dhe në mbrëmje.

Dita 2 – 7 minuta ecje në mëngjes dhe në mbrëmje.

Dita 3 – Fillon dhe mbaron me 9 minuta ecje në mëngjes dhe në mbrëmje.

Dita 4 – E rrisim kohën që kalojmë duke ecur me 10 minuta dy herë në ditë.

Dita 5 – 12 minuta në mëngjes dhe në mbrëmje, pasi po afrohemi me fundin e kësaj jave.

Dita 6 – 15-minuta në këmbë në mëngjes dhe në mbrëmje.

Dita 7 – Në ditën tonë të fundit të “javës së qëndrueshmërisë” ecim 18 minuta në mëngjes dhe 18 në mbrëmje dhe jemi gati të futemi në Javën 2.

Java 2

© depositphotos.com

Dita 8 – Këtu fillojmë me 2 minuta ecje të lehtë, normale për t’u ngrohur, më pas 10 minuta ecje të shpejtë, dhe më pas përfundojmë me 2 minuta ecje të lehtë për tu qetësuar.

Dita 9 – Kjo konsiston në vetëm 20 minuta ecje me një ritëm të moderuar.

Dita 10 – Në ditën e 10 rritim kohën, kështu që fillojmë me 5 minuta ecje me një ritëm të lehtë, pastaj 12 minuta ecje të shpejtë dhe, përsëri me 5 minuta të tjera ecje të rregullt.

Dita 11 – Këtu bëjmë 10 minuta ecje përsëri me një ritëm të moderuar.

Dita 12 – Si më parë, fillojmë me 5 minuta me një ritëm të lehtë, atëherë vazhdojmë me 15 minuta ecje të shpejtë dhe e përfundojmë stërvitjen me 5 të tjera për tu qetësuar.

Dita 13 – Në këtë ditë, ne bëjmë edhe 20 minuta të tjera me një ritëm të moderuar.

Dita 14 – Dita jonë e fundit të javës së dytë fillon 5 minuta ecje e lehtë pastaj 18 minuta ecje të shpejtë dhe, sigurisht, 5 të tjera për të përfunduar javën.

Java 3

© depositphotos.com

Dita 15 – E fillojmë javën e fundit me 10 minuta ecje lart dhe poshtë shkallëve dhe më pas 2 minuta ecje me një ritëm të lehtë për tu qetësuar.

Dita 16 – Ashtu si si ishte në Javën 2, në këtë ditë do të bëni 20 minuta ecje me një ritëm të moderuar.

Dita 17 – Vazhdojmë me shkallët ndërsa ecim lart e poshtë tyre për 12 minuta me një shëtitje të thjeshtë 2-minuta.

Dita 18 – Kjo ditë ka një surprizë të vogël për ju. Filloni me 25 minuta ecje me një ritëm të moderuar dhe stërvitjen jashtë me 2 grupe prej 12 mbledhjesh.

Dita 19 – Ne ecim 20 minuta lart e poshtë shkallëve dhe pastaj qetësohemi me një shëtitje të lehtë 3-minutëshe.

Dita 20 – Bëni 25 minuta ecje me ritëm të moderuar.

Dita 21 – Për të përfunduar këtë plan 21-ditor të ecjes, bëni 20 minuta ecje me një ritëm të shpejtë dhe përfundoni me 3 minuta ecje të lehtë për tu qetësuar.

Ecja është një mënyrë e lehtë dhe shumë e mirë për të na mbajtur të shëndetshëm. Në fakt, sipas këtij burimi, të ecësh një 20 minuta shtesë në ditë do të djegë 3 kg yndyrë të trupit në vit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here