10 Gabimet më të Zakonshme që Bëjmë Kur Lyejmë Shtëpitë Tona

0
313
©depositphotos

Vendimi se cilat ngjyra duhet të zgjidhni për një ambient të brendshëm është një nga hapat më të rëndësishëm në hartimin e një apartamenti. Kombinimi i duhur i ngjyrave ndikon në atmosferën e një apartamenti, si dhe në gjendjen tuaj shpirtërore.

Ne duam të ndajmë me ju gabimet më të zakonshme që njerëzit bëjnë kur zgjedhin ngjyrat për apartamentet e tyre.

Më e bardhë se e bardha

© Design kastle / © Alvhem Mäklerin

Një brendshme krejtësisht e bardhë do të duket shumë e mërzitshme, dhe kjo është arsyeja pse është më mirë të shtoni disa thekse të gjalla. E bardha shkon mirë me çdo ngjyrë, kështu që pse jo?

Zonimi i pasaktë i ngjyrave

© TrustReal /© Debra Yates

Në një apartament me plan të hapur, shumë njerëz vendosin të përdorin zonimin e ngjyrave. Kjo do të thotë të ndash muret në zona duke përdorur ngjyra të ndryshme.

Ndodh shpesh që një apartament nuk ka nevojë vërtet për këtë ndarje. Nëse vendosni të zononi apartamentin tuaj, sigurohuni që me të vërtetë keni nevojë për të dhe bëjeni siç duhet.

Ndjekja e trendeve

Kur ndjekim trende të ndryshme, ne shpesh thyejmë rregullat themelore të dizajnit. Për shembull, mungesa e kontrastit në një dhomë ngjyrë bezhë mund të krijojë një ndjenjë të të jetuarit në një kuti, dhe do të duket e mërzitshme.

Ndriçimi ndryshon ngjyrat

© Tomas Frenes Design Studio /© Zillow Digs home

Është e rëndësishme të mbani mend se ndriçimi natyror ndikon në ngjyrën e dhomës gjatë ditës dhe ndriçimin artificial – në mbrëmje. Kjo është arsyeja pse përshtypja e përgjithshme e ngjyrës së dhomës ndryshon. Kur zgjidhni ngjyrat – veçanërisht nëse zgjidhni ato të errëta – mos harroni ndriçimi.

Dyshemeja është e fundit

© PavelShynkarou / © GMX

Zgjidhni ngjyrën dhe materialin e dyshemesë së bashku me ngjyrën dhe planin e dhomës. Dyshemeja tërheq një vëmendje të madhe vizualisht, dhe ngjyra e saj ndikon në përshtypjen e brendshme, si dhe në atmosferën e dhomës. E njëjta gjë vlen edhe për tavanin. ..

Shpërndarja e pasaktë e ngjyrave

© interioridea.net /© Donna Dotan Photography

Nëse dëshironi të kombinoni disa ngjyra, mos u përpiqni t’i përdorni ato në përmasa të barabarta. Duhet t’i jepni përparësi njërës prej tyre, dhe të përdorni të tjerat për të shtuar theksin në brendësi. Ngjyra kryesore duhet të zërë të paktën 60% të hapësirë.

Kombinim i pasaktë i ngjyrave të kundërta

© ethnic-jewellery.com / © Tobi Fairley Interior Design

Të përpiqesh të luash me kontrastin është të ecësh në një vijë të hollë midis një vendimi elegant dhe shijes së keqe. Një atmosferë e tillë nuk të lë të relaksohesh. Përkundrazi, mund të të bezdisë. Për më tepër, gjithmonë ekziston rreziku që të zgjedhësh ngjyra që do të duken shumë së bashku.

Brendësia njëngjyrëshe

© Fotos De Casas Lindas / © glubdub

Është më mirë të qëndroni larg një pamjes së brendshme njëngjyrëshe. Përdorni hijen tuaj të preferuar për të shtuar thekse në mure, mobilje dhe sende të tjera të dizajnit të brendshëm. Disa thekse të ndritshme të vendosura këtu dhe atje do të krijojnë një përshtypje më të mirë sesa nëse e gjithë dhoma është në një ngjyrë.

Kombinimi i ngjyrave

© Wohnidee /© Johan Spinnell

Të gjithë artikujt e dizajnit të brendshëm duhet të plotësojnë njëri-tjetrin, si dhe brendësinë e dhomës në përgjithësi. Duke zgjedhur ngjyra të gjalla për muret dhe tavanet, rrezikon të humbasë stili i dhomës dhe ta bëni atë pa shije.

Ngjyrat e gjalla

© Bolsa de Mulher /© Karen Melvin

Nuk rekomandohet të përdorni ngjyra tepër të gjalla, sepse ato mund të irritojnë syrin. Nëse dëshironi disa theksime me ngjyra të ndritshme në dhomën tuaj, thjesht mos harroni se nuk duhet të ketë shumë prej tyre. Mbani gjërat në moderim dhe do të krijoni një atmosferë e mrekullueshme në banesën tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here