15 Mënyra për t’i Dhënë Bukuri Shtëpisë pa Harxhuar Paratë

0
505
©shutterstock

Imagjinoni sikur keni hyrë në një shtëpi të re, por tani keni ngelur pa para për shkak të çmimit të kushtueshëm.

Ose që dëshironi të rifreskoni brendësinë e shtëpisë tuaj me një buxhet shumë të kufizuar.

Në këtë rast mund të jetë e dobishme të zëvendësoni materiale me çmim më të lirë dhe të gjeni ide se si të rinovoni mobiljet dhe pajisjet.

Ne do t’ju tregojmë se çfarë të përdorni në vend të pllakave qeramike me kosto të lartë, çfarë të bëni me ato panele të shëmtuara të vjetra prej druri, si të kurseni në bojë muri, dhe shumë më tepër.

Përdorni panele plastike në vend të pllakave. Ata janë shumë më të lirë, por duken po aq të mirë.

Përdorni pllaka me vinil mbi dyshemetë tuaja të vjetra, në vend që t’i ndryshoni ato plotësisht.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Blerja e dollapëve të kuzhinës nuk është e lirë, prandaj përpiquni të rinovoni të vjetrat duke përdorur bojë dhe doreza të reja.

© Malassah / imgur, © Malassah / imgur

Kurseni para duke blerë mobilje prej palme kacavjerrëse.

© Amazon, © Amazon

Nëse nuk ju pëlqen bastuni prej palme kacavjerrëse, ndryshimi i tapicerive në vend që të blini një divan krejtësisht të ri është gjithashtu një mundësi.

© Naomi Hébert / unsplash

Në vend që të blini një derë të re të brendshme, kurseni para duke përdorur një perde të lëvizshme.

© depositphotos.com, © Amazon

Nëse jetoni në një shtëpi me një brendshme me tulla, mbani një ose të gjithë muret të zhveshur për t’i dhënë një pamje si papafingo.

© Colour Creation / pexels

Blini mbajtëse qelqi dhe një prerës të lirë pllakash për t’i bërë vetes një mozaik të bukur.

© MYuenS / pixabay

Lyejini panelet dhe mobiljet e vjetra prej druri të bardha dhe përdorni letër zmerile për t’i dhënë asaj një pamje elegante.

© depositphotos.com

Nëse dollapët tuaj të kuzhinës duhet të zëvendësohen plotësisht, ju mund t’i blini më lirë në vende si Habitat for Humanity ReStore.

© Curtis Adams / pexels, © Morris Habitat for Humanity ReStore

Ndonjëherë njerëzit e kthejnë bojën sepse rezultoi “ngjyra e gabuar”. Zakonisht ajo vendoset përsëri në shitje.

© cwizner / pixabay

Rinovoni vaskën tuaj në vend që të blini një të re.

© Prosto13 / pikabu, © Prosto13 / pikabu

Përdorni letër-muri të papërshkueshëm nga uji për banjën tuaj në vend të pllakave.

© La Miko / pexels, © Anne Nygård / unsplash

 Blini ngjitëse vinili në vend të pllakave.

© Amazon

Të zgjedhësh pajisje të bardha ose të zeza, në vend të atyre prej çeliku të pandryshkshëm, mund të ju kursejë deri në 1000 dollarë.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Pajisjet prej çeliku të pandryshkshëm janë të modës, kështu që ato janë pak më të shtrenjta. Nëse zgjidhni variantet bardh e zi, do të kurseni shumë para.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here