7 Ushtrime që ju Detyrojnë të Digjni Plot Kalori, edhe Kur Shikoni TV

0
6787
©depositphotos

Duket sikur është e pamundur të digjni kalori në mënyrë efektive gjatë kohës kur shikoni TV, por kjo nuk është e vërtetë. Ekzistojnë disa ushtrime efektive që janë të lehta për t’u kryer në shtëpi dhe nuk keni nevojë për pajisje të posaçme për t’i realizuar ato.

Ne duam që ju të qëndroni në formë dhe dëshirojmë t’ju sugjerojmë disa ushtrime të këndshme që mund të bëni gjatë shikimit të filmave. Gjeni gjithashtu edhe një këshillë të dobishme në fund të artikullit.

Ushtrimi i pëllëmbëve

©depositphotos

Ky ushtrim do t’ju ndihmojë të digjni dhjamin rreth krahëve. Është shumë i lehtë për tu bërë, madje edhe para TV.

 • Qëndroni drejt, me këmbët në një largësi sa gjerësia e shpatullave.
 • Ngrini krahët lart në anë.
 • Mbani parakrahët tuaj pingul me krahët e sipërm. Krahët duhet të jenë të tensionuara.
 • Mos lëviz dhe mos shtrëngoni shpatullat.
 • Shtyni tehët e shpatullave poshtë dhe afrojini ato së bashku.
 • Filloni të ngrini dhe ulni duart.
 • Vazhdoni të merrni frymë me qetësi.
 • Përsëriteni për 45 sekonda deri në 1 minutë.

Variacioni i lëvizjes së kraharorit

©depositphotos

Për të maksimalizuar efektin e ushtrimit të mëparshëm dhe të shihni rezultatet më shpejt, bëjeni këtë më tej:

 • Qëndroni drejt, me këmbët sa gjerësia e shpatullave larg.
 • Ngrini krahët lart në anë dhe përkulni ato në një kënd prej 90 ° në bërryl.
 • Mbërtheni parakrahët para jush dhe më pas kthejeni krahët në pozicionin e tyre origjinal.
 • Vazhdonji po të njëjtat levizje dhe të kthehuni në pozicionin origjinal. Krahët duhet të jenë të tensionuara.
 • Përsëriteni për 45 sekonda deri në 1 minutë.

Lëvizja e gjunjëve

©depositphotos

Ushtrimi i lartë i gjunjëve është një ushtrim kardio-intensiv që forcon të gjithë muskujt në këmbët tuaja, ju rritet ritmi i zemrës dhe përmirëson momentin dhe koordinimin.

 • Mbajini këmbët tuaja larg sa gjërësia e belit.
 • Duart duhet t’i mbani para jush, të përkulura në bërryla, me pëllëmbët poshtë.
 • Mbani gjoksin lart.
 • Filloni të vraponi në vend shpejt, duke ngritur gjurin e majtë dhe të djathtë drejt gjoksit.
 • Vazhdoni ta bëni këtë për aq kohë sa ju pëlqen.

Mbledhjet në karrige

Ushtrimi i mbledhjes në karrige është shumë i efektshëm për muskujt tuaj të barkut dhe të kofshëve.

 • Vendosni një karrige pas jush.
 • Qëndroni drejt. Këmbët tuaja duhet të jenë larg sa gjerësia e shpatullave dhe gishtat e këmbëve duhet të jenë të drejtuar përpara.
 • Shpina juaj duhet të jetë e drejtë.
 • Ngadalë mblidhuni duke i përkulur gjunjët dhe duke i kthyer kofshët mbrapa. tendosni muskujt tuaj Mbani gjoksin dhe kokën lart.
 • Bëni sikur uleni në karrige dhe më pas kthehuni në pozicionin e fillimit.
 • Fillestarët mund të provojnë një grup prej 8 deri 10 përsëritje. Më vonë mund të bëni 3 grupe me nga 10 deri në 12 përsëritje.

Tendosja e muskujve thelbësorë

©depositphotos
 • Qëndroni me këmbët tuaja në largësia sa gjerësia e belit.
 • Përkulni gjunjët. Duart duhet të jenë drejtpërdrejt në anë, me pëllëmbët tuaj të kthyera poshtë.
 • Filloni ta ulni trupin në anën e djathtë, duke u përkulur në bel. Mos i përkulni krahët.
 • Vazhdoni të ndërroni anët për sa më shumë përsëritje që mund të bëni derisa të ndjeheni të lodhur.

Ashensori i trupit

©depositphotos

Ky ushtrim forcon muskujt e barkut, krahët dhe kyçet. Ju lehtë mund ta kryeni atë në shtëpi. Thjesht ju duhet një karrige.

 • Filloni duke u ulur në buzë të karriges. Gjunjët tuaj duhet të jenë të përkulur dhe të preken me njëri-tjetrin, me këmbët tuaja të sheshta në dysheme.
 • Kapni skajin e karriges. Bërrylat të jenë pak të përkulur.
 • Tendosni gjunjët dhe të pasmet tuaja fort, ndërsa shtypni poshtë me duart tuaja dhe zgjatni bërrylat.
 • Shtyjeni trupin lart dhe rrnii pezull mbi vend. Qëndroni kështu për 30 sekonda.
 • Përsëriteni 3 herë.

Djegia

©depositphotos

Ky ushtrim është thjesht i shkëlqyeshëm për muskujt tuaj. Për më tepër, ai gjithashtu përmirëson ekuilibrin dhe përqendrimin tuaj.

 • Qëndroni drejt me duart tuaja të ngritura para jush. Fërkoni pëllëmbët së bashku.
 • Ngrini këmbën e djathtë dhe përkuleni atë në gju. Ruani ekuilibrin tuaj.
 • Filloni të lëvizni këmbën e djathtë mbrapa majtas, duke ulur trupin poshtë.
 • Kthehuni në pozicionin # 2.
 • Përsëriteni për 45 sekonda dhe më pas ndërroni këmbët.

Bëni ushtrime në mëngjes.

Njerëzit mund të djegin deri në 20% më shumë yndyrë të trupit duke u ushtruar në mëngjes me stomak bosh, sipas hulumtimit. Shkencëtarët zbuluan se njerëzit që ishin ushtruar në mëngjes nuk konsumonin kalori shtesë dhe nuk kishin një oreks të shtuar gjatë ditës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here