8 Pika që i Pushojnë në Çast Dhimbjet e Kokës Nëse i Masazhoni

0
1058
©depositphotos

Kur bëhet fjalë për masazhe që në të vërtetë mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve të kokës, nuk ka të bëjë vetëm me ushtrimin e presionit aty ku dhemb, është më shumë se kaq.

Nëse dëshironi të shmangni qetësuesit e dhimbjeve sa më shumë që të jetë e mundur, duhet të mësoni pikat tepër të ndjeshme dhe të përqendroheni vetëm në ato.

Ne donim të provonim disa masazhe si një mënyrë për të lehtësuar dhimbjen kur kemi dhimbje koke dhe kemi zgjedhur ato që na ndihmuan më shumë.

 I pari

©depositphotos

Vendosni gishtat tregues pranë vrimave të hundës. Shtypni këto pika dhe shtrijeni ato larg njëra-tjetrës. Kjo do të ndihmojë në hapjen e vrimave të hundës. Ju gjithashtu mund t’i masazhoni këto pika në një rreth akrepi të orës. Bëjeni këtë për 2 deri në 3 minuta.

I dyti

©depositphotos

Vendosni gishtat në shpatulla afër qafës. Bëni presion duke shtypur poshtë me gishtat tuaj. Ju mund ta masazhoni këtë pikë ose thjesht ta mbani atë për 4 deri në 5 sekonda.

I treti

©depositphotos

Shtrihu në një dysheme të fortë. Përkulni gjunjët dhe vendosni këmbët në tokë. Vendosni një top tenisi nën qafë dhe mbajeni me duar Lëreni peshën e trupit tuaj të ushtrojë presionin dhe lëkundni trupin tuaj para dhe prapa. Bëjeni këtë masazh për disa minuta.

I katërti

 

Shtyjeni zonën e butë poshtë mjekrës me nyjën e gishtit tregues në të djathtë. Filloni nga fillimi i mjekrës dhe vazhdoni përgjatë nofullës, deri në vesh. Tani shtypni dhe mbajeni për 8 sekonda në një minutë.Pasi ana e djathtë të jetë plotësuar kaloni në të majtë.

I pesti

©depositphotos

Vendosni gishtat e mëdhenj në mollëzat tuaja, afër veshëve. Përdorni majat e gishtave për të ushtruar presion të butë në tëmthat tuaj. Sigurohuni që presioni të qëndrojë i fortë ndërsa lëvizni me një lëvizje rrethore dhe të arrini vijën e flokëve aty ku do të takohen të dy duart. Me këtë masazh, ju do të masazhoni të gjithë ballin dhe kokën tuaj.

I Gjashti

©depositphotos

Vendosni gishtin tuaj tregues poshtë vetullës tuaj dhe sipër syrit tuaj (në kockën e gropës së syrit). Tani shtypni këtë pikë për të lehtësuar dhimbjen e kokës. Ju gjithashtu mund ta mbërtheni këtë pikë me dy gishta dhe ta shtrydhni atë.

I parafundit

©depositphotos

Hapi i parë është të bësh grushta dhe të vendosni nyjet e mesit në ballë. Shtypni dhe fshini ballin, duke filluar nga mesi deri në fund. Bëni 30 lëvizje.

I fundit

©depositphotos

Bëni grushta dhe vendosini në ballë. Tani, vendosni gishtat e mëdhenj në tëmthat tuaj. Thurini me gishtin e madh këto 2 pikë 30 herë. Më pas rrëshqitni përsëri drejt vijës së flokëve 30 herë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here