9 Zëvendësues të Shpejtë Nëse ju Mbaron Letra e Tualetit

0
59
© cyclonebill / Wikimedia commons© Jan Haerer / pixabay.com

Mos u merakos. Është një moment i vështirë që të gjithë e kalojmë në një moment të jetës sonë, por nuk kemi zgjidhje tjetër veçse ta provojmë dhe ta zgjidhim atë. Para së gjithash, shikoni përreth jush.

Nëse ka një banane ose një bimë misri afër, ju gjithashtu mund të keni goditur në shenjë. Ose ndoshta ka një bimë me gjethe të buta – ose nëse jeni me të vërtetë me fat, ndonjë myshk të freskët.

Ndërsa prodhimi global i letrës higjienike konsumon 27,000 pemë çdo ditë, ne jemi të vetëdijshëm se ka zgjidhje të tjera në dispozicion, qoftë për një rast urgjence që ju kap papritur ose pjesë e një plani për të kursyer ujë dhe dru për planetin.

Nëse lexoni deri në fund, do të zbuloni këshilla të dobishme që mund të nxisin një revolucion të vogël në jetën tuaj pa letër higjienike.

Myshk i butë dhe pak i lagësht

© depositphotos.com

Myshku është i butë dhe thithës. Njerëzit fisnorë të Amerikës së Veriut përdornin myshk për pelena, veshje plagësh dhe thithje të lëngjeve menstruale. Nëse jeni me fat të gjeni myshk pranë jush, mund ta provoni pasi duket se është një përvojë premtuese kur bëhet fjalë për lidhjen me natyrën.

Lëvorja e një bananeje

Një banane mund të bëhet aleati juaj më i mirë në një situatë si kjo. Jo vetëm për cilësitë e saj ushqyese por sepse ka edhe përdorime të tjera që mund të jenë një ndihmë e madhe. Lëvorja e saj është e butë dhe gjithashtu e biodegradueshme, mund të përdoret për të pastruar ujin. Mos ngurroni ta përdorni nëse nuk ka asnjë letër higjienike përreth.

Gurët e rrumbullakosur plotësisht nga erozioni

© Jan Haerer / pixabay.com

Nëse jemi në fshat, veçanërisht afër një lumi, mund të kërkojmë gurë të rrumbullakosur të madhësive të mesme. Thjesht duhet të sigurohemi që guri të jetë plotësisht i lëmuar dhe i rrafshët. Ata janë të këndshëm në prekje, kështu që mund të jenë po aq të këndshëm për të gjitha pjesët e trupit tuaj, përfshirë ato që kanë nevojë për kujdes të veçantë.

Kërkoni gjethe të buta jeshile – megjithatë jo të gjitha ia vlejnë.

© pxhere.com, © depositphotos.com

Do të dëshironi të gjeni gjethe që nuk janë të thërrmuara ose shumë të buta. Edhe gjethet e pishës që janë akoma në degë mund të ofrojnë shërbim të mirë. Nga ana tjetër, bima e misrit mund të jetë një thesar në një kohë telashesh. Gjethet e saj janë të mëdha dhe kanë qëndrueshmëri të përshtatshme. Përveç kësaj, njerëzit në udhëtime në kamping mund të përdorin kallinj misri si një metodë e pastrimit personal.

Shikoni në çantë ose në çantën e shpinës – mund të ketë diçka të dobishme atje.

Mund të shfaqet në çantën tuaj të shpinës dhe një copë letër, mbi të cilën keni shkruar një shënim, ose ndoshta një pako ketchup ose majonezë mund të jenë atje. Vini re se kjo mund t’ju bëje të merrni vendime të vështira. Imagjinoni që duhet të “sakrifikoni” një kartëvizitë – shkruani fillimisht numrin e telefonit!

Kur letra e tualetit të mbarojë, një rrotull kartoni mbetet.

Nëse e keni gjetur rrotullën të zhveshur pa asnjë gjurmë letre, gjithmonë mund të përdorni rrotullën e kartonit. Mund ta zhbllokoni në njërin skaj, duke zënë më shumë sipërfaqe. Në fakt, mund ta lagni edhe me ujë për ta bërë më të butë.

Një copë leckë emergjence, të cilën disa njerëz e kanë miratuar si një masë të përhershme, eko-miqësore

Ka disa njerëz që e kanë adaptuar këtë sistem në një mënyrë të qëndrueshme, por kërkon pak infrastrukturë: është e nevojshme të keni një kovë të veçantë në të cilën të vendosni pëlhurat pas çdo përdorimi dhe t’i lani ato shumë shpesh për të shmangur aromat e këqija.

Mund të jetë gjithashtu një zgjidhje në situata emergjente. Pritini një këmishë ose çarçaf të vjetër në copa të vogla dhe përdoreni. Ato veshje të vjetra mund të jenë shumë të mira.

Përdorni një sfungjer siç bënë Romakët e Lashtë.

Romakët e lashtë e përdorën këtë metodë. Ata e ndanë sfungjerin me shokët e tyre të saunës dhe më pas e shpëlanin atë në ujë me kripë ose uthull. Në shekullin e njëzet e një, është ende një metodë e vlefshme, megjithëse duhet pasur kujdes që të lani sfungjerin shumë mirë pas çdo përdorimi pasi që mund të grumbullojë shumë baktere.

Sapun dhe ujë – klasikja që nuk dështon kurrë

Ndoshta ju ka kapur papritur dhe nuk keni një pastrues afër, ose keni nevojë për këtë mjet për të pastruar zonën e perineumit, veçanërisht kur jeni në fazën pas lindjes. Mund ta zëvendësoni me një shishe spërkatëse me ujë dhe pak sapun. Është një kombinim klasik që nuk dështon kurrë për t’ju bërë një pastrim të mirë.

Bidetë klasike

Bideja është një mobilje në banjë, që për shumë njerëz, nuk është asgjë më shumë se një burim shtesë uji pranë lavamanit, ndërsa për të tjerët, është një pjesë e rëndësishme e jetës së përditshme.

Versioni më praktik dhe modern i saj ju lejon të lani veten me ujë ndërsa jeni ende ulur rehat në tualet. Kjo zgjidhje freskuese mund t’ju bëjë të filloni një mënyrë të re të jetës, duke e kthyer letrën e tualetit në një të kaluar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here