10 Minuta të Kësaj Rutine Djegin me Shpëjtësi Yndyrë Barku

0
1664
©shutterstock

Për të ndërtuar trupin e përsosur, nuk keni nevojë të humbni paratë në qendrat e shtrenjta të fitnesit, dietat speciale ose kremrat për humbjen e peshës. E gjithë ajo që ju duhet është një karrige dhe 10 minuta stërvitje në ditë.

Ne ju sugjerojmë të provoni këto pesë ushtrime të thjeshta për të hequr qafe shpejt yndyrën e barkut.

Kthesat

© Depositphotos

Qëndroni pas një karrige dhe vendosni duart tuaja në shpinën e saj. Bëni disa hapa pas, përkulni lehtësisht gjunjët derisa gjoksi juaj të jetë paralel me dyshemenë. Ngadalë kthehuni në të majtë, ngrini dorën tuaj të majtë mbi veshin tuaj. Përsëriteni 20 herë, duke alternuar anët.

Gërshëtimet në dysheme

© Depositphotos

Shtrihuni në shpinë, lëvizni më pranë karriges dhe vendosni këmbët tuaja në të. Vendosni duart pas koke. Duke përdorur muskujt tuaj të barkut, ngrini shpatullat tuaja nga dyshemeja dhe prekni gjurin tuaj të djathtë me bërrylin tuaj të majtë. Përsëriteni 20 herë duke alternuar anët.

Ngritja e këmbëve

© Depositphotos

Uluni në buzë të karriges, përkulni gjunjët dhe vendosni pëllëmbët tuaja prapa jush. Zhvendoseni të pasmet tuaja pak përpara, në mënyrë që të mos prekni karrigen. Ngrini këmbën e majtë drejt, duke e mbajtur paralel me dyshemenë. Përsëriteni 20 herë, duke alternuar këmbët.

Dërrasa

© Depositphotos

Mbështetuni në buzë të karriges, drejtojeni trupin në formë vije dhe merrni pozicionin e dërrasës. Mbajeni shpinën drejt. Qëndroni në këtë pozicion për 30 minuta. Provoni ta rritni kohën me 10 sekonda çdo ditë.

Squats

© Depositphotos

Vendosni krahët në buzë të karriges dhe mbajini drejt. Përkulni gjunjët 90 gradë dhe vendos këmbët tuaja në një gjerësi pak më të madhe se gjerësia e shpatullave. Përkuluni bërrylat dhe ulini poshtë. Pastaj ngrihuni plotësisht duke drejtuar krahët. Përsëriteni 20 herë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here