13 Modele të Shpejta Flokësh Për Kur të Jeni me Nxitim

0
235
©depositphotos.com

Një grua harxhon mesatarisht rreth 55 minuta në ditë duke stiluar flokët e saj dhe duke aplikuar kozmetikë. Por ndonjëherë nuk ka kohë për të kaluar këtë rutinë dhe keni nevojë për një model të shpejtë, elegant.

Për këto raste, ne mblodhëm 13 stile flokësh për ju që janë të shpejta dhe të lehta për tu bërë por edhe të bukura dhe elegante. Ruajeni këtë listë në faqet e shënimeve tuaja pasi mund t’ju ndihmojë të kurseni shumë kohë dhe energji!

Bisht me kthesë

Mblidhni flokët tuaj në një bisht të vogël, por mos i siguroni me një elastik. Sigurohuni që bishti juaj të jetë paksa në të djathtë nga qendra e kokës.

Ktheni bazën e bishtit të flokëve tuaj në drejtim të akrepave të orës.
Përdorni kapëse teli për të siguruar kthesën nga të dy anët.

Një topuz super i lehtë

 

  • Mblidhni flokët tuaj bisht lart.
  • Kthejeni në drejtim të akrepave të orës.
  • Siguroni flokët me një lidhëse gome. Përdorni kapëse të holla nëse është e nevojshme.

Flokë kordele

 

Merrni shirita të hollë të flokëve nga të dy anët e kokës tuaj dhe vendosni ato anash. Nëse keni flokë të shkurtër, kapini ato me 2 kapëse flokësh në mënyrë që ata të mos ju pengojnë.

Vendosni flokët e mbetur në një bisht të vogël. Mbajini pak të lirshme.

Zgjidhni një fije floku të vogël nga bishti  dhe vendoseni në një bishtalec të vogël (rreth 7 cm). Siguroni bishtalecin me një brez të vogël gome.

Tani ju duhet të futni bishtalecin në lidhësen e gomës. Për këtë, ngjitni gishtin tuaj tregues në pjesën e prapme të bishtit tuaj, pikërisht në majë të brezit elastik dhe tërhiqeni bishtalecin poshtë, duke formuar një lak.

Mbërtheni njërin nga shiritat e flokëve që keni lënë mënjanë më herët, paloseni në një gjysmërreth (duhet të duket si njëra anë e një harku) dhe tërhiqeni atë përgjysmë përmes lakut të bishtalecit.

Përsëriteni të njëjtën gjë me anën tjetër.

Tërhiqeni bishtalecin për të shtrënguar harkun.

Tani mund të hiqni brezin elastik nga bishtaleci. Siguroni kordelen tuaj me kapëse nëse është e nevojshme.

Rrotullimi i shpejtë

 

Ndani flokët tuaj në 3 seksione identike dhe lidhni pjesën e mesit në një bisht të vogël të lirë.

Marrni një nga pjesët e mbetura të flokëve, kthejeni atë dhe rrotullojeni rreth lidhëses tuaj. Ju duhet ta bëni këtë vetëm një herë. Tërhiqeni kthesën përmes brezit elastik duke e kombinuar atë me bishtin e krijuar më parë.

Bëni të njëjtën gjë me anën tjetër.

Sigurojini flokët me kapëse të holla nëse është e nevojshme.

Nyja

 

Ndani flokët tuaj në 2 seksione, njëri prej tyre në krye, tjetri në fund. Lidhini ato me një brez elastik, duke formuar 2 bishta (një mbi tjetrin).

Bëni një vrimë mbi bishtin e poshtëm të flokëve dhe tërhiqni pjesën e sipërme përmes saj. Tani vendosni këtë bisht të tërhequr mënjanë, kështu që të vazhdoni me pjesën tjetër.

Bëni një vrimë sipër bishtit të sipërm dhe tërhiqeni atë të poshtëm përmes saj.

Sigurohuni që ta tërheqni në drejtim të kundërt të të parit, duke formuar një nyjë.

Topuz i lartë me nyje

 

Lidhni flokët tuaj në një bisht të lartë. Lidheni atë me një lidhëse elastike, por në mbështjelljen e fundit tërheqni flokët vetëm deri në gjysmës, duke formuar një lak.

Merrni seksione të vogla të flokëve nga laku dhe vendosni ato poshtë kokës tuaj në një mënyrë rastësore, duke formuar një simite të çrregullt.

Sigurohuni që të fshehni lidhësen elastike me flokët tuaj.

Ndani një fije floku të vogël nga fundi i mbetur i bishtit tuaj dhe kapeni. Lidhni pjesën e mbetur të seksionit me një lidhëse.

Ndajeni këtë bisht në 2 seksione të barabarta. Merrni njërën prej tyre dhe rrokulliseni kundër vetes, duke formuar gjysmën e një harku. Siguroni formën me kapëse të vogla.

Përsëriteni me pjesën e dytë.

Merrni vargun e flokëve që keni lënë mënjanë më parë dhe mbështilleni rreth sytheve në mënyrë që të duket si zemra e harkut. Vendosni gjithashtu kapëse teli.

Përdorni shiritin e flokëve për të rregulluar harkun.

Bishtalec Francez, topuz i ulët

 

Ndani flokët në njërën anë, varësisht nga cila anë dëshironi të bëni bishtalecin tuaj (do të vendoset në anën me më shumë flokë).

Merrni 3 seksione të vogla në pjesën e sipërme të seksionit me më shumë flokë dhe formoni një bishtalec francez deri në vesh, pastaj vazhdoni me një bishtalec të rregullt.

Lëshoni skajet e bishtalecit në mënyrë që t’i jepni më shumë vëllim.

Merrni flokët e mbetur dhe lidhini atë me një lidhëse, duke shtuar fundin e bishtalecit.
Rrotulloni lidhëse me flokët tufë dhe sigurojeni atë me kapëse të holla teli.

Shënim: Ju mund të zëvendësoni një bishtalec francez me një bishtalec të thjeshtë kthesash, rezultati do të jetë akoma mbresëlënës.

 

Bishtalec zemër, për një takim perfekt

 

Drejtoni flokët tuaj. Nga lart veshit rrëmbeni një pjesë të flokëve dhe ndajeni në 3 seksione të barabarta.

Bëni një bishtalec të rregullt me gjatësi rreth 15 cm. Sigurojeni atë me një lidhëse.

Merrni një pjesë tjetër të flokëve rreth 6 cm larg nga bishtaleci i parë. Sasia e flokëve në këtë seksion duhet të jetë e njëjtë si në bishtalecin e parë. Bëni një bishtalec tjetër, tl ngjashëm me atë të parin.

Për të formuar një zemër, merrni bishtalecin e parë, shtypeni atë kundër flokëve tuaj dhe kthejni atë në drejtim të akrepave të orës, duke formuar gjysmën e zemrës. Kur të jetë në vend, sigurojeni atë me kapëse teli.

Përsëriteni me bishtalecin e dytë, këtë herë duke e shtrembëruar atë në të kundërt.

Lidhni skajet e zemrës me një lidhëse gome.

Hiqni shiritat e mëparshëm elastikë që keni përdorur për të siguruar gërshetat dhe zgjidh gërshetat deri në vendin ku lidhësja “mbyll” zemrën.

Shirit koke me flokë të lidhur

Bishtaleci juaj do të fillojë nga seksioni prapa veshit të majtë. Merrni një varg flokësh nga atje dhe bëni një bishtalec të rregullt.

Lëshoni skajet e bishtalecit për t’i dhënë atij më shumë vëllim. Lidhni bishtalecin me një lidhëse elastike.

Shtroni bishtalecin poshtë kokës, duke formuar një shirit kokë.

Fiksojeni atë me kapëse.

Shënim: ky stil flokësh duket i përsosur në çdo gjatësi të flokëve, madje edhe në ato të shkurtra.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here