4 Gjërat që Artistet e Grimit Nuk i Kanë me Qejf t’i Tregojnë

0
7197
© depositphotos.com

Vetullat e pastruara nuk do të dalin nga moda edhe per ca kohë, që do të thotë se artistët e vetullave do të kenë shumë klientë.

Dhe vetullat e bëra nga një artist joprofesional mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike mënyrën se si duket një person.

Si e shmangni gabimin kur zgjidhni artistin tuaj të vetullave? Cilat gabime duhet të shmangni kur kujdeseni për vetullat tuaja?

Ne kemi lexuar disa këshilla nga artistët e vetullave dhe do ju përgjigjemi të gjitha pyetjeve në një mënyrë të detajuar.

Kushtojini vëmendje mjeteve të artistes

© depositphotos.com, © amazon

Në mënyrë që të formojnë vetullat në mënyrë të përsosur, artistët përdorin piskatore, furça dhe shumë mjete të tjera. Ndryshe nga një manikyr ose pedikyr, kur bëni vetullat, mundësia e kontaktit me gjakun nuk është e lartë, por higjiena është prapë se prapë e rëndësishme. Gjithashtu, vini re nëse artisti i vetullave dezinfekton lëkurën tuaj para se të punoni në vetullat tuaja.

Piskatoret dhe furçat duhet të zhyten në një përbërje të veçantë pas çdo klienti dhe të kalojnë një trajtim termik. Mos e kini problem për të pyetur sallonin tuaj të bukurisë cilat janë masat e tyre të sigurisë sepse shëndeti juaj varet nga kjo.

Bëni kujdes me ngjyrosjen e vetullave.

Në mënyrë që të ngjyrosin vetullat, artistët përdorin ose një bojë të veçantë ose këna. Ju duhet të pyesni artistin tuaj se cilën do të përdorin për të ngjyrosur vetullat tuaja. Kjo sepse kënaja është natyrale dhe mund të shkaktojë një reaksion alergjik, skenari më i keq, madje mund të provokojë sëmundjen e Quincke.

Pra, është më mirë të testoheni për një reaksion alergjik si për këna, ashtu edhe për çfarëdo që artisti do të përdorë.

Kënaja është pak më pak agresive se ngjyrosja dhe than flokët, por rezultati është më afatgjatë. Nëse nuk keni ndonjë problem me kënanë, duhet ta zgjidhni.

Është e rëndësishme të zgjidhni ngjyrën e duhur dhe një mjeshtër i mirë i vetullave mund ta bëjë atë lehtësisht dhe ndoshta edhe të përziejë disa nuanca për të marrë ngjyrën më të mirë. Mos harroni rregullin e mëposhtëm: vetullat duhet të duken pak më të errëta se ngjyra juaj natyrale e flokëve nëse jeni bjonde dhe pak më e çelët nëse keni flokë të errët.

Mos bëni mikrobleijd ose tatuazhe.

© depositphotos.com

Mikrobleijd dhe tatuazhi janë procedura kur një artist i vetullave vizaton flokët në pikat ku ato mungojnë. Por edhe nëse keni vetulla vërtet të holla, duhet të hiqni dorë nga ideja e këtyre procedurave tani nëse nuk doni të merreni me një katalog të tërë problemesh.

Ka shumë rreziqe. Ju nuk e dini se si do të reagojë lëkura juaj ndaj pigmentit ose çfarë ngjyre do të keni në fund dhe nëse nuk ju pëlqen ose dëshironi ta hiqni, do t’ju duhet një procedurë lazer. Nuk ka asnjë artist të vetëm kozmetikë që do t’ju rekomandojë këtë procedurë.

Zgjidhni formën e duhur

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Byrdie (@byrdiebeauty) in data:


Të gjithë artistët e vetullave pyesin klientët e tyre për formën e vetullave që ata do të dëshironin të kishin. Por një person me përvojë së pari do të dëgjojë klientin dhe do të japë rekomandimet e tij më vonë. Një artist profesionist i vetullave do të bazojë formën e vetullave në formën e fytyrës tuaj dhe madje edhe në mënyrën se si duket fytyra juaj kur flisni. Ata i kushtojnë vëmendje shumë detajeve që as vetë nuk i kuptojmë.

Para se të filloni të punoni, artisti juaj duhet t’ju kërkojë të bëni fytyra dhe të buzëqeshni: kështu ata mund të shohin gjërat e veçanta për fytyrën tuaj. Për shembull, nëse ngrini pak vetullën tuaj të djathtë kur flisni, atëherë nuk ka nevojë për ndonjë ngritje shtesë.

Sigurisht, klienti ka të drejtë të marrë vendimin përfundimtar, por prapëseprapë, një artiste e mirë grimi përpiqet të shpjegojë se çfarë mund të korrigjohet dhe si. Nëse një artiste e ka kuptuar që keni zgjedhur formën e gabuar, ato duhet t’ju ndihmojnë të kuptoni saktësisht se çfarë është e keqe për të.

Këshilla themelore të kujdesit për vetullat

Ju nuk duhet të vizitoni absolutisht një artist të vetullave çdo një herë në dy javë. Ka disa gjëra që ju lehtë mund t’i bëni vetë për të formuar vetullat tuaja:

  • Rrokullisni piskatoren me kokë poshtë dhe vendoseni vertikalisht, përgjatë hundës tuaj përmes këndit të brendshëm të syrit tuaj. Shënoni vijën e punës në secilën nga vetullat duke përdorur një laps. Kontrolloni për të parë nëse vijat në urën e hundës janë simetrike. Hiqni fijet në mes.
  • Shënoni pikat tuaja të fundit duke vendosur piskatoren në anën e jashtme të syrit tuaj.
  • Vendi i saktë ku piskatorja prek vetullën tuaj është vendi ku duhet të mbarojnë fijet e vetullave.
  • Hiqni fijet përtej vijës së shënuar me laps.
  • Tani duhet të përcaktoni trashësinë e vetullës. Vizatoni një pikë që shënon pjesën më të ulët të fijeve dhe hiqini të gjitha poshtë saj.
  • Në fund, formoni harkun tuaj. Ekspertët thonë se kulmi i vetullës duhet të jetë pikërisht nën kockën e vetullës tuaj. Bishti duhet të jetë vetëm pak më i hollë se pjesa kryesore.
  • Për të rregulluar formën e vetullave, mund të përdorni një xhel të veçantë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here