7 Lëvizje Mëngjesi për t’u Ndjerë si Pupul Gjithë Ditën

0
1783
©depositphotos

Ju mund të bëni ushtrime në mëngjes që do t’ju ndihmojnë të krijoni një gjendje të mirë fizike dhe mendore për pjesën tjetër të ditës tuaj.

Dhe nuk ka nevojë të lodhni veten me një stërvitje. Mund të bëni disa ushtrime të thjeshta dhe të shpejta, madje edhe në shtrat në mëngjes. Kjo do t’ju ndihmojë të zgjoheni të freskët dhe plot energji.

Ne e dimë se sa e vështirë është të detyrosh veten të shkosh çër t’u ushtruar në mëngjes, kjo është arsyeja pse kemi gjetur 7 ushtrime të shkëlqyera që mund të bëni ndërsa jeni ende në shtrat.

Poza e fluturës

©depositphotos

Poza e fluturës është një pozicion i shkëlqyeshëm që ju ndihmon të relaksoheni, të meditoni dhe të ndjeheni më të ekuilibruar.

 • 1. Ndërsa jeni shtrirë mbi shpinë, shtyni dhe përkulni gjunjët. Sillni thembra tuaja afër legenit.
 • 2. Këmbët tuaja duhet të prekin njëra-tjetrën.
 • 3. Vendosni njërën dorë mbi stomak dhe një dorë në gjoks.
 • 4. Merrni frymë, mbajeni për disa momente, dhe pastaj nxirreni ngadalë.
 • 5. Përsëriteni 10 herë.

Dërrasa për forcë

©depositphotos

Dërrasa është shumë e efektshme. Ajo forcon barkun, shpinën dhe shpatullat:

 • Merrni një pozicion ulje-ngritje, duke mbajtur balancën në parakrahët tuaj.
 • Ngrini trupin tuaj për të bërë një vijë të drejtë nga koka juaj në thembra.
 • Rrini në këtë pozicion për 20 sekonda dhe merrni frymë në mënyrë të qëndrueshme.
 • Pushoni për 30 sekonda.
 • Përsëriteni 3 herë.

Poza e bebes së lumtur

©depositphotos

Poza e bebes së lumtur ju ndihmon të shtrini këmbët dhe të forconi shpinën. Është shumë e thjeshtë:

 • Shtrihuni në shpinë.
 • Ngrini gjunjët lart ndërsa i mbani vithet në dyshek.
 • Kap këmbët rreth zonës së gishtave të m,dhenj dhe filloni të tërhiqni gjunjët drejt gjoksit.
 • Qëndroni në këtë pozicion për 5-10 frymëmarrje.

Gjysëm-ura

©depositphotos

Gjysëm-ura do të forcojë dhe shtrijë tërë trupin tuaj:

 • Shtrihuni në shpinë, vendosni këmbët në shtrat, me gjunjët e përkulur. Këmbët duhet të jenë larg sa gjërësia e belit.
 • Ngrini fundshpinën dhe shtyjeni atë derisa trupi juaj të krijoje një vijë të drejtë.
 • Ndaloni për 30 sekonda, duke e mbajtur lart shtyllën tuaj kurrizore dhe pastaj ngadalë uluni.
 • Përsëriteni 3 herë.

Ashensorët e këmbëve

©depositphotos

Zgjatja dhe tërheqja e këmbëve do të ushtrojë muskujt tuaj të barkut dhe anësorë dhe do të përmirësojë qarkullimin e gjakut:

 • Shtrihuni në shpinë. Krahët duhet të jenë drejt në anë.
 • Ngrini këmbën e djathtë dhe mbani frymëmarrjen derisa këmba dhe beli juaj të formojnë një kënd prej 90 gradësh.
 • Ngadalë uleni këmbën poshtë.
 • Përsëriteni 10 herë për secilën këmbë.

Ushtroni qafën dhe shpatullat

Është e rëndësishme në ditët e sotme që të kujdesemi për qafën dhe shpatullat tona edhe më tepër, sepse kalojmë shumë kohë para kompjuterit. Ushtrimi më i thjeshtë për këtë është të përkulni kokën në anët e ndryshme me dorën tuaj, duke mbajtur qafën me dorën tjetër, siç tregohet më sipër në vizatimin numër 1.

Ju gjithashtu mund të provoni:

 • Uluni, drejtoni shpinën dhe ngrini dorën e majtë mbi kokën tuaj.
 • Përkuleni atë në bërryl në mënyrë që dora e majtë të jetë mbi kokën tuaj, afër veshit tuaj të djathtë.
 • Bërrylin e majtë filloni ta shtyni drejt kokës. Mbajeni në këtë pozicion për 20 sekonda.
 • Përsëriteni 3 herë me secilën dorë.

Përfundoni me frymëmarrjen përmes hundës

©depositphotos

Ky ushtrim do t’ju ndihmojë të keni një gjendje të qetë dhe të ndjeni trupin tuaj:

1. Shtrihuni në shpinë në shtrat.

2. Relaksoni trupin.

3. Filloni të merrni frymë përmes hundës ndërsa bëni një vetë-masazh në të gjithë trupin tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here