8 Poza të Thjeshta Yoga që i Falin Qetësi Gjithë Trupit

0
128
©depositphotos

Varet nga ju që të qetësoni mendjen dhe trupin tuaj dhe të mos lejoni që ankthi të fitojë, dhe joga mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë këtë.

Edhe nëse nuk keni bërë kurrë yoga më parë, ka poza të thjeshta por efektive që janë të shkëlqyera për lehtësimin e stresit.

Ne praktikojmë gjithashtu disa pozicione për yoga dhe do të donim të ndajmë disa poza të lehta që mund të qetësojnë mendjen tuaj.

Vula e shqiponjës

©depositphotos

Ju mund të praktikoni vulën e shqiponjës të paraqitur së bashku me meditimin, kështu që nuk ka kohë të caktuar për sa kohë ta mbani atë. Poza ndihmon për t’u çlodhur dhe disiplinuar mendjen tuaj kur bëhet e mbingarkuar.

 • Kthejeni duart tuaja në mënyrë që pëllëmbët tuaj të jenë drejtuar lart.
 • Kryqëzoni dorën e djathtë mbi të majtën.
 • Bllokoni gishtin. Pjesa tjetër e gishtërinjve të duarve duhet të qëndrojë e shtrirë, duke i mbajtur pëllëmbët hapur.

Pozicioni themelor i supit

Pozat e supave të jogës duhet të bëhen në shpinë. Ato janë të shkëlqyeshme në lëshimin e stresit dhe promovimin e fleksibilitetit.

 • Shtrihuni në shpinë. Krahët duhet të jenë në anët tuaja.
 • Përkulni gjunjët dhe sillini mbi ijet tuaja.
 • Nxirrni dhe zgjas këmbën e majtë. Ngrini krahët lart. Mbajeni këmbën e majtë mbi dysheme për 15 sekonda dhe mbajeni përsëri pjesën e poshtme të shpinës.
 • Ndërroni këmbët.

Bishti i maces

©depositphotos

Pozicioni i bishtit të maces është një kthesë e shkëlqyeshme e shtyllës kurrizore që ndihmon në lirimin e tensionit rreth zonës së mesit. Për më tepër, është e mirë për të luftuar ankthin.

 • Shtrihuni në shpinë dhe zhvendosni legenin tuaj pak në të djathtë.
 • Tërhiqeni gjurin e djathtë drejt gjoksit dhe çojeni në anën e majtë të trupit. Bëjeni ngadalë.
 • Përkulni gjurin e majtë. Tani goditni këmbën e majtë prapa. Mbajeni këmbën e majtë me dorën e djathtë.
 • Qëndroni kështu për 5 minuta dhe më pas ndryshoni anët.

Zemra e shkrirë

©depositphotos

Poza e zemrës së shkrirë është një kombinim i shkëlqyeshëm i hapjes së zonës tuaj të zemrës dhe gjoksit për të gjallëruar dhe relaksuar gjithë trupin.

 • Filloni duke u ulur me duar dhe këmbë në dysheme. Në rast se ndjeni dhimbje në gjunjë, vendosni një batanije nën ju.
 • Tërhiqni duart përpara. Ijet duhet të qëndrojnë menjëherë mbi gjunjë.
 • Butësisht zhyteni gjoksin drejt qilimit.
 • Qëndroni në këtë pozë për 3 deri në 5 minuta.

Përkulja përpara

©depositphotos

Pozicioni i ngritjes në këmbë përpara do të zgjojë dhe tonifikojë muskujt e ngurtësuar, si dhe qetëson mendjen tuaj. Ndihmon gjithashtu në forcimin e kofshëve dhe gjunjëve.

 • Qëndroni drejt me këmbët në distancë sa gjërësia e belit dhe me duart tuaja në bel.
 • Merrni frymë. Ndërsa nxirrni frymën, filloni të perkuleni përpara mbi këmbë si një ujëvarë.
 • Përkulni gjunjët për të marrë ndonjë tension nga pjesa e poshtme e shpinës. Lejoni që koka të varet e rëndë. Lërini krahët butësisht të varen ose kapni bërrylat në anët e kundërta. Nëse ndihet rehat, mund të shtypni pëllëmbët kundër pulpave.
 • Ngadalë dhe lëvizni peshën tuaj përpara në majet e këmbëve tuaja.
 • Qëndroni në këtë pozë për 30 sekonda deri në 1 minutë.
 • Merrni një kthesë të lehtë në gjunjë me duart mbi ije. Merrni frymë dhe nxirreni ndërsa ngriheni.

Foshnja e lumtur

Poza foshnjës së lumtur ndihmon për të zgjatur pjesën e brendshme dhe pjesën e poshtme të shpinës ndërsa sjell paqen në mendjen tuaj. Zgjat gjithashtu shtyllën kurrizore dhe forcon krahët dhe shpatullat.

 • Shtrihuni në shpinë.
 • Mbyllni gjunjët dhe çoji drejt sqetullave.
 • Kap këmbët me duar. Ju duhet të mbani pjesën e jashtme të këmbëve tuaja me duart përkatëse.
 • Kërcinjtë duhet të jenë pingul me dyshemenë.
 • Qëndroni në këtë pozë për 45 deri në 60 sekonda.
 • Lëshoni gjunjët. Përsëriteni 3-5 herë.

Luftëtar i përulur

©depositphotos

Përveç përqendrimit të brendshëm, poza e përulur luftëtar ndihmon në shtrirjen e shpatullave, forcimin e këmbëve dhe stimulimin e tretjes.

 • Qëndroni drejt me këmbën e djathtë përpara.
 • Bëni ngadalë 1 deri në 2 hapa me këmbën e djathtë. Gishtërinjtë tuaj në këmbën e majtë duhet të jenë paksa të kthyera djathtas.
 • Mbyllni duart pas shpine. Merrni frymë. Ndërsa e nxirrni butësisht përkuluni përpara.
 • Shpatulla juaj e djathtë duhet të jetë e kthyer nga këmba juaj e djathtë.
 • Relaksohuni dhe qëndroni në këtë pozicion për aq kohë sa dëshironi.

Poza e perëndisë

©depositphotos

Ky pozicion tonifikon trupin e poshtëm, rrit qarkullimin dhe ndihmon për të çlodhur mendjen tuaj.

 • Qëndroni drejt me këmbët tuaja larg sa distanca e belit. Kthejeni gishtat dhe këmbët tuaja në mënyrë që këmbët tuaja të krijojnë një kënd prej 45 gradësh.
 • Përkulni gjunjët dhe ulni ijet tuaja poshtë.
 • Shtrijeni krahët lart dhe aktivizoni muskujt në pjesën e pasme të shpinës.
 • Mbani shpinën drejt dhe muskujt tuaj të angazhuar.
 • Qëndroni në këtë pozë për 30 sekonda deri në 1 minutë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here