8 Produkte Bukurie që Dëmtojnë Nënën Natyrë

0
150
©depositphotos©shutterstock

Bukuria nuk do duhet të nënkuptojë dhimbje – dhe kjo vlen si për ne ashtu edhe për mjedisin. Fatkeqësisht, disa produkte bukurie përkeqësojnë problemet tona mjedisore tashmë ekzistuese. Ekziston edhe një vlerësim që thotë se ne mund të ndërtojmë 19 Empire Sstate Buildings me madhësinë e plastikës në oqeanet tona.

Në këtë artikull, ne dëshirojmë t’ju bëjmë me dije për produktet e bukurisë që mund të përmirësojnë pamjen tuaj, por janë të dëmshme për nënën natyrë. Më e rëndësishmja, ne do t’ju njohim me disa opsione eko-miqësore për të ndihmuar planetin dhe për t’ju bërë të dukeni përrallore si kurrë më parë.

Maska fletësh

© demimoore/ Instagram, © chrissyteigen/ Instagram

Kush ka provuar maskat e fletëve më parë e di se sa qetësuese dhe relaksuese mund të jenë, por edhe ky produkt bukurie ka një ndikim negativ. Edhe paketimi, edhe vetë maska, pasi të jetë përdorur, përfundojnë në groposje, i cili është një problem i madh për mjedisin tonë. Një alternativë ndaj maskave me fletë? Maska shtëpiake për fytyrën të bëra sipas nevojave tuaja, sigurisht!

Peceta për kozmetikë

© civic_dm@hotmail.com/Depositphotos, © civic_dm@hotmail.com/Depositphotos

Pas një dite të gjatë, pecetat për heqjen e makijazhit bëhen të dobishme. Por e vërteta është, ashtu si maskat e sipërpërmendura, pecetat e heqjes së makijazhit janë një problem për mjedisin dhe përfundojnë duke u larë në vijat bregdetare. Si një alternativë ndaj tyre, kremrat dhe vajrat pastrues janë një zgjedhje e shkëlqyeshme!

Sfungjerët e banjës

© serezniy/ Depositphotos, © eskaylim/ Depositphotos

Sfungjerët e banjës janë të mrekullueshme për krijimin e asaj eksperience relaksuese dushi që ne të gjithë e duam. Fatkeqësisht, produket prej plastike përfundojnë në groposje dhe oqeane, duke shkaktuar probleme të mëdha në natyrë dhe jetë. Duke e ditur këtë, ne mund t’i zëvendësojmë ato me sfungjerë të cilët janë një alternativë e sigurt, natyrore dhe shumë ekonomike!

Eksfoliantet e lëkurës me mikroplastikë

© KYTan/ Shutterstock, © jekins@shaw.ca/ Depositphotos

Shumë pastrues për fytyrën dhe trupin përdorin mikro rruaza plastike në mënyrë që të heqin lëkurën e tepërt. Këto mikrobe, të bëra nga polietileni, nuk janë të degradueshme dhe përfundojnë në liqene dhe oqeane, gjë që është e dëmshme për mjedisin.

Nëse dëshironi të mbani lëkurë të lëmuar pa përdorur shtresues të rrezikshëm me mikrob, rishikoni shtresuesit natyralë të lëkurës të bërë nga kripa, kafeja, tërshëra, jojoba, madje edhe sheqeri!

Grimi me shkëlqim

© marinafrost/ Shutterstock, © lucicatalin/ Shutterstock

Shumicës prej nesh i pëlqen kozmetika vezulluese! Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të keni dëgjuar për vezullim e zakonshëm që ka një ndikim negativ në mjedis, prandaj është zhvilluar një alternativë e re, e njohur si shkëlqimi “i biodegradueshëm”.

Sidoqoftë, një studim i kohëve të fundit arriti në përfundimin se konvencional dhe alternativ mund të ketë një ndikim negativ ekologjik në ekosistemet ujore, gjë që mund të jetë tronditëse për të gjithë ne.

Si një alternativë, përdorimi i luleve dhe petaleve të imëta ose shkëlqimit të ngrënshëm mund të jetë interesant për ata prej nesh që duan të shkëlqejnë dhe të jenë akoma miqësorë me mjedisin!

Pambuku

© Valentyn_Volkov/ Depositphotos, © elenafedorina/ Depositphotos

Ashtu si maskat dhe pecetat për heqjen e makijazhit, jastëkët pambuku me një përdorim gjithashtu përfundojnë drejt e në groposje. Jo vetëm kaq, por rritja e pambukut kërkon përdorimin e pesticideve, duke shkaktuar një ndikim të rëndësishëm në mjedis.

Si një alternativë për të zvogëluar sasinë e pambukut të përdorur për rutinat e bukurisë, merrni parasysh copat e pambukut që mund të përdoren përsëri dhe sythat e pambukut të biodegradueshëm si zëvendësime eko-miqësore.

Manikyri i thonjve

© Wavebreakmedia/ Depositphotos, © earlytwenties/ Shutterstock

Manikyri i thonjve konsiderohet si një artikull i rrezikshëm shtëpiak pasi mund të jetë problematik në groposje dhe konsiderohet të jetë toksik. Jo vetëm kaq, shishet e manikyrit janë të vështira për tu ricikluar, gjë që kontribuon në kërcënimin e saj ndaj natyrës.

Si një alternativë, ju mund të zgjidhni markat eko-miqësore dhe të hidhni siç duhet manikyrët tuaj.

Bojë për flokët

© schankz/ Depositphotos, © viki2103stock/ Depositphotos

Amoniaku, i cili zakonisht është i pranishëm në ngjyrat e flokëve, mund të jetë i dëmshëm për jetën ujore, madje edhe në përqendrime të ulëta. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndaloni të ngjyrosni flokët tuaj. Ka akoma mundësi të tjera të tilla si ngjyrat e këna dhe ngjyrat e flokëve pa amoniak.

A ishit në dijeni të ndikimit që kanë këto produkte bukurie në planetin tonë? A jeni i ngazëllyer për të provuar këto alternativa të reja? Nëse jeni, na tregoni në lidhje me përvojën tuaj!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here