9 Ushtrime për ta Bërë Qafën të Bukur si Mjellmat

0
726
©shutterstock

Qafa është gjëja e parë që i jep moshën një gruaje sepse lëkura në këtë zonë humbet qëndrueshmërinë dhe elasticitetin e saj më shpejt se pjesët e tjera të trupit.

Përkundër faktit se teknologjia moderne kozmetike ofron shumë mundësi për ngritjen e lëkurës, ngritjen e fijeve dhe injeksionet, shumica e grave preferojnë rregullime bukurie që nuk kërkojnë ndërhyrje.

Ushtrime të caktuara nxisin rrjedhën e oksigjenit dhe gjakut në lëkurë, rrisin prodhimin e kolagjenit, lehtësojnë tensionin e muskujve, mprehin fytyrën dhe zgjasin qafën.

Ne punojmë shumë ndërsa jemi ulur dhe kemi provuar disa ushtrime që ndihmojnë në mbajtjen e qafës tuaj të re dhe të bukur. Për rezultatet më të mira, bëjini ato çdo ditë.

Për një nofull të definuar

 • Vendosni gishtin tregues në mjekër.
 • Tërhiqeni kokën mbrapa, duke lënë gishtin në të njëjtin vend.
 • Qëndroni në këtë pozicion për gjysmë minutë dhe kthejeni kokën në pozicionin fillestar.
 • Përsëriteni edhe 3 herë.
 • Kur bëni ushtrimin, duhet të kontrolloni frymëmarrjen tuaj.

Për të larguar përkuljen pas qafës

 • Uluni drejt dhe sillni brinjët tuaja sa më afër të jetë e mundur.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minutë.
 • Kthehuni në pozicionin fillestar.
 • Përsëriteni 3 herë.

Për të zgjatur qafën tuaj, zvogëloni rrudhat e qafës dhe për të përmirësuar cilësinë e lëkurës

 • Në pozicionin në këmbë, ngrini krahët lart, përkulini ato dhe vini duart mbi njëra-tjetrën pa shtypur duart në kokë.
 • Tërhiqni krahët dhe shpatullat lart ndërsa ulni mjekrën poshtë te kockat e jakës.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minuti.
 • Vendosni njërën dorë në bazën e qafës tuaj në të djathtë dhe shtrijeni anën e qafës nga poshtë lart me dorën tjetër. Bëni të njëjtën gjë për anën e majtë.
 • Për një efekt më të mirë, bëjeni këtë ushtrim çdo ditë.

Për të eleminuar një mjekër të dyfishtë dhe rrudhat e qafës

 • Vendosni duart në zonën tuaj të dekoltesë, shtypni ato fort dhe tërhiqni muskujt lart.
 • Ulni kokën poshtë dhe shtypni mjekrën kundër kockave të jakës.
 • Tërhiqeni kokën dhe pëllëmbët drejt njëri-tjetrit.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minuti.
 • Shtrijeni muskujt anësorë të pjesës së përparme të qafës tuaj. Për ta bërë këtë, shtypni fort një dorë në bazën e qafës tuaj dhe bëni lëvizje lart, duke shtrirë muskujt me buzën e pëllëmbës tuaj.

Për të rritur gjatësinë e qafës dhe tonifikimin e lëkurës

 • Shtypni pjesën e pasme të kokës me dorën tuaj në mënyrë që koka juaj të kapërcejë rezistencën.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minuti.
 • Vendosni njërën dorë në bazën e qafës në pjesën e pasme dhe shtrijeni pjesën e pasme të qafës lart me dorën tjetër.
 • Përsëriteni 3 herë.

Për të rritur gjatësinë e qafës dhe për të eleminuar spazmat

 • Në pozicionin ulur, mbani shpinën dhe kokën drejt dhe vendosni dorën në ballë.
 • Ulni kokën në mënyrë që mjekra juaj të prekë qafën tuaj ndërsa shtypni kokën me dorë në mënyrë që ajo të kapërcejë rezistencën.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minuti.
 • Vendoseni dorën në bazën e qafës në të majtë dhe shtrijeni pjesën e pasme të qafës lart me dorën tjetër.
 • Përsëriteni 3 herë.

Për të hequr qafe rrudhat në qafë dhe një mjekër të dyfishtë

 • Në pozicionin ulur, mbani shpinën dhe kokën drejt.
 • Kthejeni kokën në të majtë sa më shumë që të jetë e mundur. Mundësisht, koka juaj duhet të jetë paralele me vijën e shpatullave.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minutë.
 • Vendosni dorën tuaj të majtë në bazën e qafës në të majtë dhe shtrijeni pjesën e përparme të majtë të qafës me dorën tuaj të djathtë. Bëni të njëjtën gjë për anën e djathtë.
 • Përsëriteni 3 herë.

Për të tonifikuar lëkurën tuaj dhe për të zgjatur qafën tuaj

 • Filloni në pozicionin në këmbë ose ulur me kokën dhe shpinën drejt. Tërhiqni shpatullat lart sa më lart.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minuti.
 • Bëni shpatullat poshtë.
 • Vendosni dorën tuaj të majtë në bazën e qafës në të majtë dhe shtrijeni anën e majtë të qafës lart me dorën tuaj të djathtë. Bëni të njëjtën gjë për anën e djathtë.
 • Përsëriteni 3 herë.

Për konturet më të përcaktuara të fytyrës

 • Në pozicionin ulur, mbani shpinën dhe kokën drejt. Dora juaj e djathtë duhet të vendoset në kokë, duke prekur temthin e majtë.
 • Anoni kokën në shpatullën tuaj të djathtë sa më afër që të jetë e mundur. Supi nuk duhet të ngrihet lart ose poshtë. Shtypni kokën me dorën tuaj në mënyrë që koka juaj të kapërcejë rezistencën.
 • Mbajeni këtë pozicion për gjysmë minute.
 • Vendosni dorën tuaj të majtë në bazën e qafës në të djathtë dhe shtrijeni anën e qafës lart me dorën tuaj të djathtë. Bëni të njëjtën gjë për anën e majtë.
 • Përsëriteni 3 herë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here