Gabimet e Përditshme që na Kushtojnë Shumë Nëse i Përsërisim Gjithë Kohës

0
40
©shutterstock

Ka veprime që ne i kryejmë çdo ditë pa i kushtuar vëmendje nëse i bëjmë ato siç duhet apo jo. Ndonjëherë është më mirë t’i shikoni këto gjëra të përditshme nga një kënd tjetër. Sigurisht, të gjithë dimë se si të bëjmë dush ose të lajmë flokët, por a i bëjmë ato në mënyrën më efektive?

Ne jemi gati t’ju tregojmë disa këshilla të dobishme që do të hedhin më shumë dritë në atë se si të kryeni saktë veprimet e përditshme. Disa prej tyre madje mund ta kthejnë botën tuaj përmbys.

Si t’i lani flokët

©shutterstock

Flokët e lagur duhet të thahen me një T-shirt në vend të një peshqiri për të qetësuar flokët tuaj të fryrë. Përdorni gishtat për të masazhuar butësisht shampon në flokët tuaj. Në rrënjë nuk duhet, kurrë të vendoset zbutës.

Si të mbani një çantë shpine në transportin publik

©depositphotos

Për të mbrojtur veten nga hajdutët e transportit publik, është më mirë ta keni çantën e shpinës në sy.

Si të mbani timonin

©depositphotos

Vendi më i sigurt për të vendosur duart tuaja është në vijën qendrore (siç tregohet në foton e mësipërme). Ky pozicion parandalon që airbag-ët të hapen mbi duart dhe krahët, duke mbrojtur kështu kokën dhe trupin.

Si t’i lani dhëmbët

Ju nuk keni nevojë të mbuloni të gjithë furçën e dhëmbëve me pastë dhëmbësh në të njëjtën mënyrë siç e shihni atë në reklamat e pastës së dhëmbëve. Në realitet, ju duhet vetëm një sasi e vogël.

Si të aplikoni një manikotë në një prerje në gishtin tuaj

©depositphotos

Pritini 2 skajet e ngjitëses në gjysmë dhe ngjitni ato në gishtin tuaj në një model kryqëzimi. Tani mund të bëni gjithçka që dëshironi pa pasur nevojë të jeni shumë të kujdesshëm.

Si të varni një letër higjienike

©depositphotos

Është më mirë të varni letrën higjienike me illimin e letrës kundër murit. Në këtë mënyrë, duart tuaja nuk do të prekin murin i cili mund të ketë baktere të dëmshme në të.

Si t’i mbani duart tuaja të pastra

© superstock.com © ruigsantos/ depositphotos.com

Vetëm xheli që përbëhen nga jo më pak se 60% alkool është më i dobishmi. Sanitarizuesit e tjerë të duarve nuk i heqin të gjitha llojet e ndryshme të mikroorganizmave. Nëse ndodh kështu, do të duhet t’i lani duart.

Si të bëni dush

© superstock.com © ruigsantos/ depositphotos.com

Ashtu si uji i nxehtë, larja e gjatë thahen lëkurën shumë, duke rezultuar në skuqje dhe kruajtje. Kohëzgjatja optimale e një dushi është rreth 10 minuta.

Si të shmangni gabimet pas palestrës

© superstock.com © ruigsantos/ depositphotos.com

Pasi të jeni ushtruar, temperatura juaj kryesore e trupit rritet, kështu që nëse dëshironi të bëni një dush të freskët, mos e lini veten të prisni. Një dush i ngrohtë ndihmon në procesin e rikuperimit kur bëhet fjalë për muskujt tuaj. Ai zvogëlon dhimbjen dhe ndihmon muskujt të rindërtohen më shpejt.

Ushtrimi bën që fibrat e muskujve tuaj të shtrihen dhe përdor glukogjenin për të ushqyer trupin tuaj. Kjo është arsyeja pse rifurnizimi i atyre humbjeve sa më shpejt është kaq i rëndësishëm. Provoni të hani një vakt të përbërë nga proteina dhe pak karboni jo më shumë se 30 minuta pas stërvitjes tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here