10 Ushtrime që ia Kthejnë Pamjen Rinore Fytyrës Tuaj

0
347
©Depositphotos

Vitet, stresi dhe zakonet e këqija reflektohen në fytyrat tona dhe na bëjnë të humbasim pamjen rinore që kishim kohë më parë.

Por gjithçka ka një zgjidhje! Ne ju ofrojmë këto ushtrime të gjimnastikës së fytyrës në mënyrë që të mund të krijoni edhe një herë një lëkurë krejtësisht të rinuar.

Ushtrimet e gjimnastikës në fytyrë do t’ju ndihmojnë të shtrëngoni dhe forconi muskujt e fytyrës tuaj, dhe të përmirësoni qarkullimin dhe oksigjenimin tuaj.

Disa këshilla para se të filloni:

  • Është e rëndësishme të ngrohni dhe relaksoheni muskujt e fytyrës dhe qafës duke prekur butësisht me majat e gishtave.
  • Herët e para, praktikojini ato para një pasqyre.
  • Koha më e mirë për t’u ushtruar është para ose pas kohës tuaj të kujdesit për lëkurën.
  • Mjaftojnë 5 minuta në mëngjes dhe 5 në mbrëmje për të parë rezultatet. Është e rëndësishme të përsërisni çdo ushtrim 10 deri në 20 herë.
  • Ushtrimet duhet t’i bëni me qetësi dhe pa e lodhur lëkurën. Mbani tensionin e secilit ushtrim për rreth 6 sekonda dhe pastaj gradualisht relaksohuni.

Ushtrimi për mjekrën

©Depositphotos

Mbështetni njërin krah në tavolinë në një pozicion vertikal, mbyllni dorën në grusht dhe vendoseni poshtë mjekrës. Shtypni mjekrën në grushtin tuaj dhe ndjeni rezistencën. Mbajeni presionin për 6 sekonda dhe pastaj relaksohuni.

Ushtrimi për mjekrën e dyfishtë

©Depositphotos

Me shpinën drejt, zgjatni qafën përpara derisa të ndjeni se lëkura juaj shtrëngohet. Ngadalë kthejeni kokën në të djathtë dhe lëreni ashtu për disa sekonda, pa ulur mjekrën. Përsëriteni në të majtë. Relaksohuni dhe përsëriteni.

Ushtrimi për zonën e gojës

©Depositphotos

Vendosni gishtat tregues në cepat e buzëve. Shtypni buzët tuaja dhe forconi një buzëqeshje pa hapur gojën. Pastaj simuloni pozicionin që fitohet kur do të fishkëlleni dhe shtypni fort. Alternoni të dy lëvizjet.

Ushtrimi për faqet

©Depositphotos

Fryni faqet me ajër dhe trokitni lehtë majat e gishtave mbi to. Mbani tension të madh ndërsa keni gojën plot ajër. Pastaj, merrni frymë përmes gojës tuaj butësisht, ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme.

Ushtrimi për mollëzat

©Depositphotos

Me duart në faqe, sillni buzët përpara sa më shumë që të jetë e mundur, ndërsa duart butësisht shtypini në muskujt e nofullës mbrapa.

Ushtrimi për konturin e syve

©Depositphotos

Vendosni gishtin e madh dhe gishtin tregues në cepin e jashtëm të qepallës. Provoni të mbyllni butësisht sytë ndërsa shtrini lëkurën lart me gishtin tregues dhe poshtë me gishtin e madh. Relaksoni dhe përsëriteni.

Ushtrimi për bishtat e syve

©Depositphotos

Vendosni gishtat në temtha dhe shtypni duke i shtrirë në majë të veshëve. Hapni gojën dhe lëvizni nofullën tuaj nga përpara e prapa. Mbajeni tensionin për 6 sekonda dhe pastaj relaksohuni.

Ushtrimi për rrathët e errët

©Depositphotos

Hapni sytë në një mënyrë të relaksuar, vendosni të dy gishtat tregues në qepallat e poshtme. Merrni frymë dhe, ndërsa nxirrni frymën, përpiquni të mbyllni sytë, ndërsa gishtat tuaj kundërshtojnë lëvizjen, duke mbajtur lëkurën.

Ushtrimi për ballin

©Depositphotos

Vendosni të dy duart në ballë. Shtypni lart dhe ndjeni se vetullat, qepallat dhe muskujt e ballit shtrëngohen. Mbajeni këtë tension për 6 deri në 10 sekonda dhe pastaj relaksohuni.

Ushtrimi për të përfunduar

©Depositphotos

Vendosni majat e gishtave në kockat e nofullës. Vendosni presion të butë në zonë dhe përdorni lëvizje rrethore. Bëjini këto masazhe në të gjithë fytyrën, nga poshtë lart. Bëni të njëjtin lloj masazhi për zonën e qafës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here