11 Objekte që Nuk Duhet t’i Ruajmë në Papafingo

0
91
© Alina Blumberg / Pexels , © Flickr / Pexels © pressfoto/Freepik, © GDJ/Pixabay, © mohamed_hassan/Pixabay

Papafingo është ndoshta hapësira më e përdorur nga shumë kur bëhet fjalë për ruajtjen e të gjitha llojeve të pajisjeve.

Nga shënimet që kemi përdorur në shkollën e mesme deri te regjistruesit dhe kufjet e veshura nga vitet ’90. Ne mund të mendojmë se është vendi ideal, por ndonjëherë, ruajtja e disa gjërave aty mund të jetë e dëmshme, veçanërisht nëse ndërhyjnë në kushte ekstreme siç janë temperaturat e larta.

Ne kemi krijuar një listë të artikujve që mbahen më mirë larg papafingos nëse duam t’i ruajmë ato për të ardhmen dhe nëse duam t’i kursejmë vetes një frikë më shumë.

Produkte pastrimi

© freepik / freepik , © DavidRockDesign / Pixabay , © OpenIcons / Pixabay

Ruajtja e mjeteve pastruese që përmbajnë kimikate në papafingo nuk është gjithmonë ideja më e mirë. Këto hapësira mund të vuajnë nga temperatura e tepërt në varësi të klimës së stinëve të vitit, dhe substancat mund të bëhen një koktej shpërthyes nëse janë të ndezshme. Nëse e shohim nga afër, etiketimi i secilit produkt zakonisht tregon udhëzimet për ta ruajtur produktin siç duhet.

Kuti kartoni

© pressfoto / Freepik , © GDJ / Pixabay , © mohamed_hassan / Pixabay

Mund të duket e pamundur, por ruajtja e kutive të kartonit në papafingo, të cilat ndoshta kanë gjurmë ngjitëse nga kur i hapëm ose i mbyllëm ose nga vetë procesi i ndërtimit të kutisë, mund të bëhet një makth. Këto elementë tërheqin brejtësit, si dhe të gjitha llojet e insekteve, të tilla si buburrecat, të cilat mund të jenë të vështira për t’u eliminuar.

Librat dhe dokumentet

© MorningbirdPhoto / Pixabay

Të gjithë mund të kemi përshkuar një dokument që kishte njolla të verdha, fjalë të palexueshme dhe të fshira, apo edhe kërpudha. Nuk është për t’u habitur që kjo ndodh nëse i mbajmë letrat në papafingo, ku zakonisht gjejmë kushte të pafavorshme për shkak të lagështisë dhe shfaqjes së dëmtuesve, si në rastin e kartonit. Pra, nëse kemi të dhëna ose dokumente të rëndësishme, të tilla si të martesës ose lindjes, është më mirë t’i heqim ato nga ky vend.

Dekorimi i festave

© Juan Pablo Serrano Arenas / Pexels , © Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Koha për të rregulluar pemën e Krishtlindjes mund të jetë shumë e bukur, megjithëse disa prej nesh janë shumë dembelë që duhet të kthejnë gjithçka në kutinë e tyre kur të mbarojnë festimet. Më e keqja mund të jetë ruajtja e tyre në papafingo me synimin për t’i përdorur vitin e ardhshëm dhe kur më pas i gjrjmë ato të shkrira ose të deformuara nga nxehtësia e vendit. Kjo mund të çlirojë substanca toksike.

Elementet dekorative, në përgjithësi, janë zakonisht plastike ose të pikturuara; Nëse nuk duam që ato të dëmtohen, do të jetë më mirë t’u gjejmë një vend tjetër.

Veshjet delikate

© Alina Blumberg / Pexels , © Flickr / Pexels

Ruajtja e rrobave jashtë sezonit në papafingo është ndoshta një nga veprimet më të zakonshme. Ajo që shumë prej nesh nuk e dinë është se mbajtja e batanijeve, xhupave ose pantallonave të bëra prej leshi, liri ose çdo fije tjetër bimore mund të bëhet një festë për tenjat dhe brumbujt, të cilat mund të konsumojnë dhe shkatërrojnë pëlhurën. Më mirë të bëjmë një hapësirë në dollapin tonë për to.

Kozmetika

© danafleitman / Pixabay , © freestockcenter / freepik

Ne duhet të jemi të kujdesshëm kur ruajmë makijazhin tonë ose produktet kozmetike, pasi që këto në vetvete priren të prishen nëse nuk i ruajmë në kushtet e treguara në udhëzimet e tyre. Nëse shtojmë faktorin e lagështisë dhe / ose nxehtësisë që mund të gjejmë në papafingo, këto mund të krijojnë myk dhe të bëhen të papërdorshme.

Bateritë

© magica / Pixabay , © DavidRockDesign / Pixabay

Kur bodrumi ka një temperaturë të lartë, bateritë mund të humbasin energjinë ose madje të kenë një rrjedhje. Kjo mund të shkaktojë djegie kimike ose zjarr, kështu që ruajtja e tyre në këtë hapësirë ​​nuk është ideale. Ne mund të shikojmë indikacionet, të cilat normalisht na tregojnë se ato duhet të ruhen në një vend të thatë dhe në temperaturën e dhomës.

Arti

© Anna Shvets / Pexels , © Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Nëse pretendojmë të kemi një galeri arti në papafingo, mund të humbasim të gjithë përmbajtjen e saj. Kjo është për shkak të lagështisë dhe ndryshimeve të papritura të temperaturës. Nëse bëhet fjalë për kanavacë letre, ne rrezikojmë të tërheqim insekte, përveç faktit që bojërat mund të shkrihen nga nxehtësia dhe një vepër mund të deformohet totalisht.

Mobilje prej druri

© Charlotte May / Pexels , © Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Mobiljet janë krijuar për tu ekspozuar ndaj temperaturës së dhomës. Prandaj, ruajtja e tyre në hapësira të mbyllura që nuk kanë ajrosje mund të nënkuptojë fundin e asaj tavoline të bukur që ne nuk dimë ku ta vendosim, ose të tryezës së lisit që na e lanë në trashëgimi. Lagështia, termitet, kërpudhat dhe insektet që jetojnë në vrima mund të dëmtojnë drurin.

Pajisjet elektronike

© Alessandro Oliverio / Pexels , © Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Sidomos gjatë verës, pajisjet tona elektronike mund të vuajnë pasojat e ekspozimit ndaj temperaturave të larta. Është e mundur që më shumë se një herë të kemi vërejtur njoftimin e smartphone-it tonë që na paralajmëron se do të fiket sepse ishte shumë i nxehtë. Kjo mund të zbatohet në veglat e tjera elektronike, pasi që nëse nuk kujdesemi për to, ata mund të humbin efikasitetin e tyre ose edhe të deformohen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here