15 Gabime që Bëni Kur Përdorni një Tharëse Flokësh

0
826
©Depositphotos.com

A ka ndonjë gjë më të thjeshtë sesa tharja e flokëve dhe stilimi i flokëve tuaj pasi të bëni dush?

Mund të duket e thjeshtë, por rezulton se ky proces ka edhe truket e tij. Gjëra si distanca midis tharëses dhe flokëve, temperatura dhe madje edhe drejtimit të rrjedhës së ajrit.

Ne do t’ju tregojmë për gabimet më të zakonshme që bëjmë kur përdorim tharësen e flokëve.

Tharja e flokëve vetëm me ajër të nxehtë

©Depositphotos.com

Pothuajse të gjitha tharëset e flokëve kanë një mënyrë të rrjedhjes së ajrit të ftohtë dhe nuk është gabim i një prodhuesi. Kaloni butonin në modalitetin e ftohtë në mënyrë që të rregulloni rezultatet e stilimit tuaj. Ajri i freskët do të ngadalësojë avullimin e lagështirës, që do të thotë se kaçurrelat do të zgjasin më gjatë. Është një metodë e mirë parandaluese për shfaqjen e majeve të dyfishta.

Zgjedhja e një drejtimi të pasaktë të rrjedhës së ajrit

©Depositphotos.com

Thani flokët tuaj nga rrënjët në skaje, në drejtim të rritjes së flokëve. Përndryshe, peshoret që mbajnë kutikulat do të hapen, gjë që do të rezultojë në fryerjen e flokëve. Nëse i fryni – thani flokët nga rrënjët në skaje, përkundrazi, do të bashkohen dhe do të shtojnë një shkëlqim natyral në flokët tuaj.

Mbani gabimisht tharësen

Mbajtja e një tharëseje me dorën tuaj dominuese duket të jetë mjaft e natyrshme – kjo është ajo që bëjnë shumë njerëz. Por është gabim sepse keni nevojë për forcën dhe shkathtësinë e kësaj dore për stilimin dhe shpërndarjen e fillesave të flokëve. Kjo do t’ju ndihmojë të kontrolloni më mirë procesin, të punoni me krehër në mënyrë më efikase dhe të shpenzoni më pak përpjekje në përgjithësi.

Tërheqja e flokëve poshtë

©Depositphotos.com

Fryrja e flokëve tuaj zhduk çdo potencial për vëllim. Në vend të kësaj, tërhiqni dorën lart, rrokni majat e flokëve tuaj me një krehër dhe drejtojeni rrjedhën e ajrit të ngrohtë në fillesat. Kjo do t’ju ndihmojë të keni një model flokësh voluminoz, “të gjallë” dhe të qetë.

Mbajtja e tharëses shumë afër kokës tuaj

©Depositphotos.com

Nëse e mbani tharësen afër kokës, jo vetëm që do t’i bëni flokët tuaj më të brishtë, por gjithashtu mund të digjni lëkurën në kokë. 30 centimetra është distanca e rekomanduar që duhet të mbani midis tharëses dhe kokës. Si mund ta matni? Thjesht mbajeni tharësen në distancën e krahut tuaj të shtrirë.

Nuk i ndani flokët

©Depositphotos.com

Shpesh, ne i thajmë të tërë flokët vetëm duke lëvizur tharësen. Procesi do të jetë më i shpejtë dhe më i efektshëm nëse i ndani flokët në zona 4-5 dhe mbani secilën prej tyre me kapëse. Provoni të bëni 2 ndarje – një vertikale (nga balli në qafë) dhe një horizontale (nga njëri vesh në tjetrin).

Mbajtja e flokëve të mbështjellë në një peshqir për shumë kohë

©Depositphotos.com

Mos i thani flokët me një peshqir për më shumë se 30 minuta, veçanërisht nëse është prej pambuku. Grimcat e kësaj pëlhure krijojnë efektin e fërkimit dhe i bëjnë flokët më të ndjeshëm gjatë tharjes. Zgjedhin një peshqir më të butë të bërë nga mikrofibër dhe mbajini flokët e mbështjellur në të për jo më shumë se 10 minuta. E rëndësishme: flokët e trashë dhe të dendur duhet të jenë rreth gjysmë të thatë para se të përdorni tharësen, ndërsa flokët me trashësi të hollë ose të mesëm duhet të jenë rreth 80% të thata.

Harroni mbrojtjen termike

©Depositphotos.com

Ky tip do të jetë jashtëzakonisht i dobishëm për ata që e përdorin tharësen të paktën një herë në javë ose edhe më shpesh. Aplikoni mbrojtje termike në flokët tuaj në mënyrë që t’i mbroni ato nga dëmtimet e mundshme kur ekspozoheni në ajër të nxehtë. Ky lloj produkti mund të jetë pjesë e rutinës suaj të larjes ose një të cilin e vendosni pasi të lani flokët, që mbetet në flokë. Grupi i parë përfshin shamponët dhe kondicionerët me veti termoprotektive, grupi i dytë përfshin llakun, kremin ​​dhe vajra.

Zgjidhin mbrojtje termike që është e përshtatshme për flokët tuaj. Është më mirë të shmangni produktet me bazë alkooli nëse keni flokë të thatë. Nëse keni flokë me vaj ose normal, mos përdorni produkte me bazë vaji.

Mos përdorimi i kokës koncentruese

©Depositphotos.com

Ne po flasim për atë pjesë të sheshtë të kokës që erdhi me tharësen tuaj. Kjo pjesë ndihmon për të drejtuar rrjedhën e ajrit në një seksion të caktuar të flokëve. Si rezultat, do të keni më pak flokë të çrregullt dhe skaje të ndara dhe flokët tuaj do të mbrohen gjithashtu nga mbinxehja. Gjithashtu, nëse e drejtoni rrjedhën e ajrit në rrënjë, do t’i japë vëllim shtesë flokëve tuaj.

Dilni jashtë menjëherë

©Depositphotos.com

Pasi të keni mbaruar tharjen e flokëve tuaj, përpiquni të qëndroni brenda për pak kohë. Një ndryshim drastik i temperaturës do të ndikojë negativisht jo vetëm në vëllimin e flokëve tuaj, por gjithashtu mund të dëmtojë lëkurën në kokën tuaj.

Fillimi i tharjes me një shpërndarës

©Depositphotos.com

Kjo dyfishon shanset për t’u përhapur skajet dhe flokët e acartë sepse flokët e lagur janë më të brishtë dhe shanset për ta traumatizuar atë me një shpejtësi më intensive të tharjes së goditjes janë më të larta. Filloni me grykën normale me një shpejtësi të ulët dhe në një temperaturë mesatare. Pas ca kohësh, mund të vendosni shpërndarësin.

Nuk i kushtoni vëmendje kokës

©Depositphotos.com

Grykat e tharëseve mund të bëhen prej metali, qeramike ose plastike. Grupi i parë ju ndihmon me stilimin më të saktë, megjithatë metali ka tendencë të nxehet më shpejt dhe ai bëhet një faktor shtesë që mund të dëmtojë flokët. Kjo është arsyeja pse është më mirë të përdorësh një kokë metalike për raste të veçanta dhe të zgjedhni një kokë plastike ose qeramike për tharjen e përditshme. Për më tepër, ata janë të shkëlqyeshëm në ngrohjen e flokëve në mënyrë të barabartë.

Nuk e pastroni tharësen

©Depositphotos.com

A keni pastruar ndonjëherë rrjetën e tharëses? Është koha e duhur që ta bëni këtë sepse jo vetëm që e dëmton papastërtinë pajisjen, por mund të dëmtojë edhe flokët tuaj. Rrjetat mbushen me papastërti, pluhur, produkte ngjitës të flokëve, grimca, etj. Të gjitha këto ngadalësojnë rrjedhën e ajrit, e cila rezulton në një rritje të temperaturës brenda tharëses. Përfundimisht, ajo mund të marrë zjarr ose thjesht të prishet.

Është thelbësore të pastroni tharësen nga papastërtia rregullisht. Nëse e përdorni një herë në javë, pastrojeni një herë në muaj. Nëse e përdorni më shpesh, pastrojeni një herë në 2 javë.

Tharja e flokëve në temperaturën maksimale

©Depositphotos.com

Ky është një nga gabimet kryesore sepse flokët tuaj thahen së tepërmi dhe bëhen më të brishta. Temperatura maksimale do ta përshpejtojë pak procesin, për këtë arsye duhet ta vendosni këtë temperaturë vetëm në raste të jashtëzakonshme – për shembull, nëse keni kaçurrela të cilat janë të vështira për tu rregulluar ose vendosni të bëni një stil të komplikuar. Zgjedhin për një temperaturë mesatare në të gjitha rastet e tjera.

Mbajtja e tharëses në një pozicion

©Depositphotos.com

Ky gabim është i dukshëm, por disa njerëz i thajnë flokët duke e mbajtur tharësen në një pozicion. Pajisja në të vërtetë duhet të lëvizë vazhdimisht, të ndryshojë kënde dhe të rrotullohet rreth kokës. Do t’ju ndihmojë të merrni flokë të pastër dhe të thatë ose një stil të bukur shumë më shpejt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here