15 Ushtrimet që Djegin më Shumë Kalori Sipas Peshës Tuaj

0
1462
©depositphotos

Disa njerëz, edhe vetëm një herë në jetën e tyre, janë përpjekur të humbin peshë shtesë përmes sportit ose aktivitetit fizik. Kështu, vlen të informohet, se ka disa faktorë që duhet të merren parasysh – të tilla si lloji i ushtrimit, koha, intensiteti, madje edhe pesha e personit – pasi ato mund të ndikojnë në sasinë e kalorive që digjen në çdo sesion trajnimi.

Për këtë arsye, Universiteti i Harvardit bëri një listë me një larmi të madhe ushtrimesh dhe kalorish që digjen në 30 minuta trajnim, sipas tre peshave mesatare të ndryshme: 56, 70 dhe 84 kilogramë.

Për t’ju ndihmuar të bëni një jetë të shëndetshme ne kemi bërë një përmbledhje prej 15 ushtrimesh që mund të bëni ose në palestër ose në komoditetin e shtëpisë tuaj.

Kërcimi në litar

©depositphotos

Kërcimi në litar është një aktivitet i praktikuar që nga fëmijëria si lojë e fëmijëve, por gjithashtu mund të jetë një ushtrim i shkëlqyeshëm për djegien e dhjamit. Ju mund të kërceni me litar si pjesë e ngrohjes tuaj, duke përmirësuar koordinimin dhe ritmin tuaj, duke forcuar zemrën dhe mushkëritë tuaja dhe duke tonifikuar muskujt e krahut, këmbës, gjoksit dhe shpatullave.

Në varësi të peshës suaj: 56, 70 ose 84 kilogramë, kryerja e këtij ushtrimi do të konsumojë përkatësisht 300, 372 dhe 444 kalori.

Noti

©depositphotos

Noti është një nga botët sportive më gjithëpërfshirëse. Praktikimi i këtij sporti ka shumë përfitime: ai vepron me të gjithë muskujt e trupit tuaj, përmirëson funksionin njohës dhe forcon mushkëritë dhe zemrën.

Duke qenë një sport me ndikim të ulët, njerëzit mund të ushtrojnë për më gjatë pa shumë përpjekje dhe pa dhimbje të kyçeve ose muskujve. Kështu, është një alternativë e sigurt për njerëzit me lëndime ose gratë shtatzëna. Kur bëni këtë sport, ju konsumoni 180, 224 dhe 266 kalori, varësisht nga pesha juaj përkatësisht 56, 70 ose 84 kilogramë.

Ecja (5.6 km / orë)

©depositphotos

Ecja është një nga aktivitetet fizik që e bëni gjatë gjithë ditës, çdo ditë. Kur shkoni për një shëtitje, ju digjni kalori pa e kuptuar, duke e bërë atë një mundësi të shkëlqyeshme për të humbur peshë dhe është e arritshme për të gjithë audiencat. Në varësi të peshës suaj: 56, 70 ose 84 kilogramë, kryerja e këtij ushtrimi do të konsumojë përkatësisht 120, 149 dhe 178 kalori.

Futbolli

©depositphotos

Futbolli është një sport ekipor i përbërë nga njëmbëdhjetë lojtarë për ekip. Në këtë rast, humbja e kalorive do të varet nga dimensionet e fushës dhe pozicioni në të cilin luani. Për shembull, një portier djeg më pak kalori për shkak të kufizimeve të pozicionit të tij. Kur bëni këtë sport, ju digjni 210, 260 dhe 311 kalori, varësisht nga pesha juaj përkatësisht 56, 70 ose 84 kilogramë.

Basketbolli

©depositphotos

Basketbolli është një tjetër sport në grup që përbëhet nga 5 lojtarë për ekip. Për të llogaritur sasinë e kalorive të djegura kur luani këtë sport, duhet të merrni parasysh intensitetin e lojës dhe madhësinë e fushës. Ndryshe nga futbolli, ky është një sport më kontaktues ku shpejtësia, koordinimi dhe puna ekipore janë thelbësore për ta futur topin në shportë. Kryerja e këtij sporti djeg 240, 298 dhe 355 kalori, varësisht nga pesha juaj përkatësisht 56, 70 ose 84 kilogramë.

Ushtrim biçikletë

Biçikleta stërvitore ose biçikleta e palëvizshme është një alternativë e mirë për çiklizmin në mal. Kjo pajisje ushtrimi gjeneron një ndikim të ulët kardiovaskular dhe të përbashkët. Nëse jeni në një klasë në palestër ose vendosni të bëni rutinën tuaj në komoditetin e shtëpisë tuaj, mos e humbni motivimin dhe bëni sesionin tuaj të përditshëm të trajnimit me ndihmën e kësaj pajisjeje.

Në varësi të peshës tuaj, 56, 70 ose 84 kilogramë, kryerja e këtij ushtrimi do të konsumojë përkatësisht 210, 260 dhe 311 kalori.

Vrapim (8 km / orë)

©depositphotos

Ashtu si ecja, vrapimi është një ushtrim i thjeshtë ku ju duhen vetëm këpucët tuaja për vrapim. Ju mund të dilni në park, në një pistë vrapimi, në rrugë ose të përdorni një makinë të palëvizshme. Nëse nuk jeni ushtruar kurrë shumë ose nuk jeni ushtruar për një kohë të gjatë, filloni me një sport si vrapimi. Mos harroni se djegia e kalorive do të varet nga shpejtësia me të cilën vraponi.

Në varësi të peshës suaj: 56, 70 ose 84 kilogramë, gjatë kryerjes së këtij aktiviteti fizik konsumohen përkatësisht 240, 298 dhe 355 kalori.

Biçikleta eliptike

©depositphotos

Një biçikletë eliptike është një makinë që ju lejon të kryeni ushtrime aerobike. Dy pedalet dhe shiritat vertikalë ju ndihmojnë të bëni një lëvizje që i ngjan skive nordike. Ju mund të stërviteni në palestër ose në shtëpi me ndihmën e kësaj pajisje sportive dhe, kështu, të filloni të humbni peshë dhe të digjni kalori.

Kur kryeni këtë aktivitet fizik, shpenzohen 270, 355 dhe 400 kalori në varësi të peshës suaj, përkatësisht 56, 70 ose 84 kilogramë.

Tenis

©depositphotos

Tenisi është një sport që mund të praktikohet midis dy lojtarëve (teke) ose midis dy çifteve (dyshe). Një ndeshje tenisi zgjat një kohë të pacaktuar, pasi qëllimi është të fitosh dy sete (më i miri nga tre) ose tre sete (më i miri i pesë). Kështu, loja më e gjatë në histori zgjati 11 orë, 5 minuta dhe 23 sekonda. Për këtë arsye, sasia e kalorive të djegura do të varet nga intensiteti dhe kohëzgjatja e stërvitjes.

Në gjysmë ore, varësisht nga pesha juaj, pavarësisht nëse është 56, 70 dhe 84 kilogramë, do të digjni përkatësisht 210, 260 dhe 311 kalori.

Peshëngritja

©depositphotos

Peshëngritja është një sport i fortë që kërkon stërvitje të plotë nga ana e atletit. Përveç kësaj, ajo kërkon shkathtësi të madhe mendore dhe përdor të gjithë muskujt e trupit. Kërkohen pajisje specifike për ushtrimin e këtij sporti: shirita, disqe, platforma, etj.

Me këtë aktivitet fizik, ju konsumoni 90, 112 ose 133 kalori, në varësi të peshës tuaj mesatare, 56, 70 dhe 84 kilogramë.

Yoga Hatha

©depositphotos

Yoga Hatha është një degë e yogës që përqendrohet në asana ose qëndrime. Përfitimet e kësaj praktike përfshijnë elasticitetin dhe qëndrueshmërinë e muskujve dhe kontroll më të madh të frymëmarrjes. Duke e realizuar në gjysmë ore, varësisht nga pesha juaj, pavarësisht nëse është 56, 70 dhe 84 kilogramë, 120, 149 dhe 178 kalori digjen përkatësisht.

Vallëzimi (vallëzim në ballroom, fokstrot, vals)

©depositphotos

Kërcimi përdor lëvizjen e trupit si një formë e shprehjes dhe ndërveprimit shoqëror. Kjo ka shërbyer si një formë e komunikimit, shprehjes artistike dhe aktivitetit fizik. Në varësi të llojit të vallëzimit që praktikoni, do të digjni pak a shumë kalori. Në këtë rast, vallëzimi i ngadaltë, fokstrota dhe valsi janë stile që kërkojnë më pak kalori nga lëvizjet e ngadalta dhe të lëmuara.

Kështu, 90, 112 ose 133 kalori konsumohen në varësi të peshës tuaj, 56, 70 ose 84 kilogramë.

Volejbolli

©depositphotos

Volejbolli është një sport ekipor i përbërë nga gjashtë lojtarë secili ekip. Në këtë sport, lejohet kontakti i topit me ndonjë pjesë të trupit. Dhe tipari unik i volejbollit është që lojtarët duhet të ndryshojnë pozicionet e tyre ndërsa marrin pikë në favor. Ky sport, përveç djegies së kalorive, përmirëson përqendrimin, tonifikon muskujt dhe ndihmon në koordinimin.

Kur bëni këtë sport, 90, 112 dhe 133 kalori shpenzohen në varësi të peshës suaj, përkatësisht 56, 70 ose 84 kilogramë.

Aerobia

©depositphotos

Aerobia është një lloj ushtrimi që përfshin muzikë. Siç nënkupton, ai është një ushtrim aerobik që ushtron kapacitete fizike të tilla si ritmi, fleksibiliteti, koordinimi, orientimi, etj. Por përveç kësaj, përmirëson funksionin kardiovaskular dhe kapacitetin e mushkërive. Kur bëni këtë aktivitet fizik, 165, 205 dhe 244 kalori shpenzohen në varësi të peshës suaj, përkatësisht 56, 70 ose 84 kilogramë.

Makinë kanotazhi

©depositphotos

Më në fund, makina e vozitjes, e njohur gjithashtu si një ergometër, është një pajisje që simulon sportin e vozitjes. Kështu, nuk ju nevojitet një kanoe për t’u ushtruar. Përveç kësaj, ai konsiderohet një sport mjaft i plotë, pasi përfshin lëvizje të grupeve të ndryshme të muskujve.

Kështu, 210, 260 ose 311 kalori digjen në varësi të peshës tuaj, 56, 70 ose 84 kilogramë.

Të dhënat e ofruara janë vlerësime. Konsultohuni me një profesionist për çdo ndryshim në dietë ose ushtrime fizike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here