Dora Jote të Tregon sa Ushqim është i Mjaftueshëm për të Parandaluar Mbipeshën

0
1137
©Depositphotos

Numërimi i rreptë i kalorive është rraskapitës dhe Interneti është i mbushur me plane të ndryshme diete, por jo të gjithë janë efektivë. Plus, duhet kohë dhe shpenzime për të mbledhur të gjitha informacionet se çfarë duhet të hani dhe pastaj t’i zbatoni ato.

Rezulton se ndihmësi më i mirë, në këtë rast, është trupi juaj – ose duart tuaja, në veçanti. Ato mund t’ju ndihmojnë të matni madhësinë e porcionit që ju nevojitet. Ky truk do të jetë i mjaftueshëm për t’ju ndihmuar të mbani një dietë të shëndetshme dhe të mos shtoni peshë.

Ne jemi të mahnitur me atë se sa i befasishëm mund të jetë trupi i njeriut, dhe ne thjesht nuk mund ta mbajmë fshehur këtë hile të dobishme për ju. Le të fillojmë!

© pexels.com

Për burrat, rekomandohet që vakti i tyre të mos jetë më i madh se madhësia e 2 pëllëmbëve.

© pexels.com

Dhe për gratë, rekomandohet që vakti i tyre të mos jetë më i madh se madhësia e një pëllëmbë.

Proteinat – një pëllëmbë

© pexels.com

Pëllëmba juaj mund t’ju tregojë se sa të mëdha duhet të jenë sasitë tuaja të proteinave. Ndërsa produktet e pasura me proteina si gjoksi i pulës, peshqit, vezët, gjiza dhe kosi grek janë të shëndetshëm, ato nuk duhet të konsumohen tepër. Prandaj, është mirë të merrni vetëm një sasi të madhësisë së pëllëmbës.

Karbohidratet – një grusht

© pexels.com

Dora juaj do t’ju tregojë se sa karbohidrate keni nevojë për trupin tuaj. Numri i karbohidrateve që gjenden në bukë, drithëra, oriz, patate ose bulgur duhet të kufizohet në madhësinë e grushtit tuaj të mbyllur. Në këtë mënyrë, ju do të arrini t’i jepni energji trupit tuaj dhe të mos merrni peshë.

Për burrat, 2 duart e kapura së bashku do të ndihmojnë për të treguar sasinë e duhur të makaronave që duhet të konsumojnë. Për gratë, është vetëm një dorë.

Djathë – 2 gishta

© pexels.com

Djathi është pa dyshim i shijshëm! Sidoqoftë, nuk është me të vërtetë e shëndetshme të hani një sasi të madhe prej tij. Pra, një pjesë që është e barabartë me pothuajse masën e 2 gishtërinjve tuaj do të jetë e mjaftueshme që ju ta shijoni atë dhe të mos dëmtojë shëndetin ose pamjen tuaj.

Yndyrnat – maja e një gishti

©pixabay.com

Nuk kemi nevojë të konsumojmë shumë yndyrë në ditë. Prandaj, maja e gishtit tuaj do të tregojë një sasi të pranueshme dhe maksimale të yndyrës ditore. Mjaft e dobishme!

Frutat dhe perimet – 2 duar të plota

© depositphotos.com

Pjesët e frutave dhe perimeve të freskëta, të ngrira ose të prera në feta duhet të jenë sa madhësia e duarve tuaja – 2 për burrat dhe një dorë për gratë. Aq sa mund të futni aty.

Megjithëse, për smoothie-t dhe lëngjet, rekomandohet të pini 150 ml në ditë, sepse në këtë formë ato përmbajnë mënyra më shumë peshë sheqeri sesa një produkt i papërpunuar më vete.

Gjërat e ëmbla – gishti i madh lart

© pexels.com

Gjërat e ëmbla si ëmbëlsira, çokollata, reçeli ose gjalpi i kikirikut janë plot sheqer. Ata janë të shijshëm me siguri, por në të njëjtën kohë, trupi juaj nuk ka nevojë për sasi të mëdha të t[ tilla. Pra, porcionet duhet të jenë të vogla. Ju mund të përdorni gishtin e madh për t’i matur ato.

Ëmbëlsirë – një grusht i mbyllur

© pexels.com

Ëmbëlsira të tjera si akullorja, torta dhe më shumë gjithashtu duhet të jenë të kufizuara. Këtu, ju mund të përdorni grushtin tuaj të mbyllur për ta matur atë – një pjesë e ëmbëlsirës tuaj të preferuar nuk duhet të jetë më e madhe se madhësia e grushtit tuaj të mbyllur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here