Stërvitja 8 Minutëshe që e Bën Trupin të Humbasë Kilogramët e Tepërt

0
2014
©Depositphotos.com

Mesatarisht, kalojmë 7,709 ditë të jetës sonë ulur. Dhe vetëm 180 ditë duke u ushtruar. Por mund ta rritni numrin e fundit.

Duke i lënë shakatë mënjanë, grupi i ushtrimeve në këtë artikull do të nxisë metabolizmin tuaj, i cili nga ana e tij do të ndihmojë procesin e djegies së dhjamit.

Ju vetëm duhet të përkushtoheni për 8 minuta në ditë për një trup më të shëndetshëm dhe më të bukur!

Ulje-ngritjet

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Gem (@fit_addict_gem) in data:

Pozicioni fillestar: Qëndroni në pozicionin e shtytjes. Krahët mbajini drejt dhe duart larg nga shpatullat.

Çfarë duhet të bëni:

 • Ngrini legenin. Trupi juaj duhet të formojë një trekëndësh;
 • Përkulni bërrylat;
 • Ulni kraharorin. Koka juaj duhet të prekë pothuajse dyshemenë;
 • Shtyjeni veten mbrapa duke i drejtuar krahët.

Rezultatet: Ulje-ngritjet janë të përsosura për bër të bërë krahë të fortë dhe muskuj të gjoksit.

Fshirësja e xhamave

© ashIG88 / Imgur

 

Pozicioni fillestar: Shtrihuninë dysheme ose në një qilim. Shtrini duart në anë me pëllëmbët poshtë.

Çfarë duhet të bëni:

 • Ngrini këmbët tuaja dhe bëni një lëvizje rrethore në të djathtë, ndërsa në të njëjtën kohë ktheni të pasmet në të majtë;
 • Mos i përkulni këmbët gjatë ushtrimit.

Rezultatet: Fshirësi i xhamit është një ushtrim i shkëlqyeshëm për reduktimin e xhungave anësore dhe forcimin e muskujve të barkut.

Gjuatjet teke

©Depositphotos.com

Pozicioni fillestar: Qëndroni me duar dhe këmbë në dysheme dhe përkulni bërrylat.

Çfarë duhet të bëni:

 • Shtrini drejt këmbën e djathtë. Shtrëngoni të pasmet tuaja dhe qëndroni në këtë pozicion për 5 sekonda;
 • Kthejeni këmbën tuaj të djathtë në dysheme dhe bëni të njëjtën gjë me këmbën tuaj të majtë.

Rezultatet: Ky ushtrim do t’ju ndihmojë të ktheni muskujt tuaj në formë dhe të forconi pjesën e pasme të kofshëve.

Mbledhjet e patinatorëve

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Alicia Dufresne (@leeshslifestyle) in data:

Pozicioni fillestar: Shtrihuni përpara, ndërsa lakoni pak këmbët. Duart mbështeten në gjoks.

Çfarë duhet të bëni:

 • Bëni një mbledhje të zakonshme;
 • Përkulni gjurin e djathtë në mënyrë që të kryqëzohet me këmbën tuaj të majtë;
 • Shtrihuni përpara pak, duke valëzuar dorën tuaj të majtë përpara kofshës së djathtë. Kjo lëvizje do t’ju ndihmojë të balanconi peshën tuaj trupore;
 • Kthejeni të dyja këmbët në një pozicion sa gjërësia e shpatullave dhe bëni një mbledhje;
 • Pastaj bëni hapin e shtuar në të majtë, duke pasqyruar të gjitha lëvizjet.

Rezultatet: Ky ushtrim do të përmirësojë formën e kofshëve dhe do të forcojë muskujt tuaj.

Lëvizjet e krimbit

 

Pozicioni fillestar: Mbajini këmbët larg njëra-tjetrës. Shtrihuni përpara dhe të përpiquni të prekni në dysheme me pëllëmbët tuaja. Ju mund të përkulni gjunjët tuaj ndërsa e bëni këtë.

Çfarë duhet të bëni:

 • Ecni me duart tuaja përpara derisa trupi juaj të formojë një vijë të drejtë. Qëndroni në këtë pozicion për 15 sekonda;
 • Pastaj ecni me duart tek këmbët tuaja.

Rezultatet: Ky ushtrim ndihmon për forcimin e bustit tuaj dhe për përmirësimin e forcës tuaj bazë.

Mbledhjet e të dënuarit

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Fraxx Trainer (@fraxx_trainer) in data:

Pozicioni fillestar: Këmbët në një largësi sa gjërësia e shpatullave. Vendosni duart pas kokës dhe tërhiqni bërrylat dhe shpatullat.

Çfarë duhet të bëni:

 • Bëni një mbledhje jo të plotë;
 • Ulni gjunjët e majtë dhe të djathtë në dysheme, njëri pas tjetrit;
 • Kthehuni në pozicionin e fillimit.

Rezultatet: Ky ushtrim do t’ju ndihmojë të formoni të pasmet tuaja dhe të bëni këmbë të holla.

Rrotullimet ruse

 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Ralitsa Kirchova Petrova (@pralitza) in data:

Pozicioni fillestar: Uluni në qilim. Përkulni gjunjët, duke i drejtuar paksa mbrapa. Trupi juaj duhet të formojë shkronjën “V”.

Çfarë duhet të bëni:

 • Shpina është paksa e rrumbullakosur, muskujt e barkut janë të tensionuar;
 • Shtrini krahët përpara;
 • Hiqni këmbët nga dyshemeja. Filloni të ktheni trupin dhe duart djathtas dhe majtas.
 • Gjunjët qëndrojnë palëvizur.

Rezultatet: Rrotullimi rus është i mirë për djegien e yndyrës dhe përmirësimin e fuqisë së pjesës qëndrore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here