Yoga 3 Minutëshe për Trurin që Rrit Qartësinë Mendore dhe Mpreh Mendimet

0
312
© depositphotos

Ndërsa problemet e kujtesës shpesh shoqërohen me plakjen, statistikat tregojnë se shumë të rinj në në moshën 18 dhe 39 vjeç përjetojnë një rënie të funksionit të tyre të trurit.

Për fat të mirë, ekziston një seri ushtrimesh të thjeshta të quajtura Super Brain Yoga që mund t’ju ndihmojnë të përballeni me këtë problem. Ai në mënyrë efektive rrit fuqinë tuaj mendore duke balancuar të dy hemisferat e trurit tuaj dhe drejtimin e energjisë në mendjen tuaj.

Ne ju ofrojmë një përshkrim të saktë të një sesioni 3-minutësh të Super Brain Yoga.

A jeni gati për ta përdorur këtë stërvitje të thjeshtë në rutinën tuaj të përditshme për të përmirësuar efikasitetin dhe përqëndrimin e trurit? Le të fillojmë!

Zgjohuni herët dhe përballuni me drejtimin e duhur.

© shutterstock © depositphotos

Koha më e mirë për të praktikuar yoga-n e trurit është në mëngjes, prandaj çohuni herët. Sigurohuni që të përballë me lindjen, pikërisht aty ku lind dielli.

Hiqni çdo bizhuteri.

© shutterstock © shutterstock

Sigurohuni që të hiqni të gjitha bizhuteritë tuaja, përfshirë unazat e martesës. Tani shtyni gjuhën tuaj kundër qiellzës së gojës tuaj. Mbajeni aty gjatë gjithë stërvitjes.

Qëndroni drejt.

© shutterstock

Qëndrimi është shumë i rëndësishëm në yoga. Qëndroni drejt me duart tuaja në anë, stabilizoni këmbët tuaja. Mbajeni shpinën drejt gjatë gjithë ushtrimit.

Krijoni pozicionin e saktë të duarve.

© shutterstock

Ngrini dorën e majtë dhe vendoseni në veshin e djathtë. Sigurohuni që gishti i madh është në pjesën e përparme të veshit.

Tani me dorën e djathtë kapni veshin tuaj të majtë. Gjithashtu, sigurohuni që gishti juaj i madh është në pjesën e përparme të veshit.

Duhet t’i shtypni të dy veshët njëkohësisht.

Filloni të bëni ulje ngritje

Merrni frymë përmes hundës dhe ngadalë bëni një mbledhje. Për të shmangur presionin shtesë mbi gjunjë, sigurohuni që gjunjët të mos kalojnë përtej këmbëve.

Kthehuni sërish në vend ndërsa nxirrni frymën.

Përsëriteni stërvitjen për rreth 2-3 minuta. Mos harroni të mbani shpinën drejt dhe gjuhën kundër çatisë së gojës.

Përsëriteni stërvitjen çdo ditë

© depositphotos

Një nga aspektet më të rëndësishme të çdo ushtrimi është rregullsia. Filloni duke bërë këtë ushtrim të thjeshtë çdo ditë dhe do të vini re një ndryshim të madh në nivelin tuaj të përqendrimit brenda pak javësh. Ju do të ndjeni ndryshime të rëndësishme në aftësitë tuaja mendore brenda disa muajsh.

Përfshini fëmijët tuaj në praktikë!

 

 

Nëse keni fëmijë, mësojini ata se si të bëjnë Super Brain Yoga. Këto ushtrime janë me të vërtetë të thjeshta, por mund të jenë zakonet e përditshme të argëtimit tuaj së bashku. Pas sesionit, fëmijët do të jenë më të fokusuar dhe të gatshëm për të absorbuar shumë informacione të reja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here