11 Gjërat në Shtëpi që Nuk i Vërejmë, Por Tërheqin Vëmendjen e Mysafirëve Tanë

0
4897
©pexels,©reddit

Kur mbërrijmë në shtëpinë e dikujt, në një mënyrë të padukshme për ne dhe për pronarët, ne hedhim një vështrim në mjedisin dhe nxjerrim përfundime të caktuara në lidhje me natyrën e banorëve të shtëpisë, zakonet dhe qëndrimin e tyre ndaj jetës.

Dhe nganjëherë, detaje të papritura mund të jenë një burim interesant informacioni. Ndodh që për shkak të disa karakteristikave, ne madje mund të mendojmë se personi është koprrac. Sidoqoftë, konkluzionet që nxjerrim nuk janë gjithmonë të vërteta.

Ne kemi studjuar prej kohësh ndryshimin midis kursimit dhe koprracisë së vërtetë, dhe në fund kemi identifikuar një duzinë gjërash që flasin shumë për pronarët e tyre.

Pantofla të stër-përdorura

©imgur

Këpucët që kanë kaluar të gjitha ngritjet dhe uljet e jetës me pronarin e tyre janë diçka jashtëzakonisht e çmuar dhe e dashur për zemrën. Dhe megjithëse i ndërrojmë rregullisht këpucët, shpesh harrojmë për pantoflat në shtëpi: ato janë aq të njohura dhe aq komode saqë as nuk i vërejmë të metat e tyre. Dhe gjithashtu, kush i sheh ato në shtëpinë tuaj?

Por nëse do të argëtoheni, atëherë është më mirë të lini pantoflat tuaja mënjanë dhe t’u ofroni mysafirëve diçka që nuk është aq shumë për shijen tuaj. Është më mirë të caktoni një palë pantofla të veçanta për ata që vizitojnë shtëpinë tuaj, të cilat normalisht askush nuk i përdor në shtëpinë tuaj. Është jo higjenike t’i ofroni një të ftuari diçka që e përdorni vazhdimisht në shtëpi.

Mbetjet e sapunit në enën e tij

©pexels

Tregu për sapunë në botën moderne është aq i gjerë sa që të gjithë mund të zgjedhin diçka brenda mundësive të tyre dhe të ndalojnë së përdoruri një sapun kur bëhet i pakëndshëm. Por ndonjëherë duket si harxhim për të hedhur një copë sapun që, të themi të drejtën, nuk mund të përmbushë më në të vërtetë funksionet e tij.

Prandaj, mbetjet e pakëndshme qëndrojnë për një kohë të gjatë në enët e bukura moderne të sapunit, dhe madje është e mundur të shihni një tufë prej tyre në cep të një kabineti të pronarëve të shtëpive veçanërisht të kursimtarë.

Batanijet në mobilje

A mund të ketë diçka kaq të shëmtuar në botë si batanijet në mobiljet e veshura me susta? Megjithëse pëlhura shumë të qëndrueshme dhe rezistente ndaj njollave përdoren për mobilje moderne, në disa shtëpi ju ende mund të gjeni nga ato batanije që jo vetëm prishin pamjen e mobiljeve, por gjithashtu kërkojnë rregullim të vazhdueshëm.

Enë me smalt të ciflosur

Gjyshet dhe nënat tona përdornin pjata të smaltuara. Dhe shumë njerëz ende përdorin ato vazo dhe pjata të mbuluara me smalt. Sidoqoftë, edhe këto gatime të objekte kanë kohën e tyre. Është e kuptueshme kur gjyshja juaj 80-vjeçare nuk mund të hidhte një tenxhere që pas 30 ose 40 vjet përdorimi duket sikur ajo ka qenë në më shumë se një betejë. Sidoqoftë, fakti që shumë enë në kuzhinë kanë një antikitet të tillë shpesh shkakton habi.

Gota me vija plasaritjesh

©Depositphotos.com

Kohët e ligëta janë një gjë e së kaluarës, dhe sot është e mundur të blini gota dhe pjata të lira, por të pastra, në çdo supermarket pa ndonjë problem. Ato nuk kushtojnë shumë para, dhe me ndihmën e tyre krijohet shumë lehtë atmosfera e risisë dhe rehatisë.

Por ndonjëherë nuk nxitojmë të heqim qafe një filxhan të thyer ose pjatë të plasaritur – ose nuk kemi kohë ta bëjmë atë, ose nuk mund të gjejmë një zëvendësim që na pëlqen. Plus, zakoni bën edhe punën e tij, dhe ju gradualisht nik i vini më re ato detaje. Megjithëse, në fakt, gjëra të tilla duken mjaft të çrregullta.

Një fshesë e vjetër në vend të një furçe moderne

©pexels

Për shumë vite në tregje dhe dyqane mund të blini të gjitha llojet e furçave me fortësi të ndryshme, të cilat lehtësisht dhe me efikasitet mbledhin mbetje të vogla mbeturinash. Ato janë të qëndrueshme, të lehta për t’u përdorur dhe duken bukur.

Sidoqoftë, shumë persoan akoma kanë fshesat e mira të vjetra, kaq të njohura dhe komode. Megjithëse nuk duken shumë të paraqitshëm, ato rrënohen rregullisht dhe thyhen, dhe fshirja e dyshemesë me to kërkon shumë mbështetje. Gjithashtu, kjo nuk është forma më e përshtatshme e pastrimit për ata me probleme të shpinës.

Peshqirët e kuzhinës në gjendje të keqe

©reddit

Pothuajse çdo kuzhinë gjithmonë ka një pjatalarëse: nuk mund të bësh pa të. Por një pëlhurë e pastër është një gjë, një copë pëlhure e vjetër e venitur është krejt tjetër, me fije dhe vrima të dukshme. Ju mund të thoni gjithçka që dëshironi për fjalët e nënave tona që thonë se është amortizuesi më i mirë, por le ta pranojmë: tregu është plot me peshqirë pambuku me çmim të ulët që thithin gjithçka po aq mirë.

Një dhomë magazinimi në ballkon

©reddit

“Nëse kam nevojë për të”, është motoja e atyre që kthen ballkonin e tyre në një dyqan të gjërave të panevojshme. Shikoni nëse papritmas keni nevojë për atë tenxhere me bojë në pjesën e poshtme, e cila ka mbetur pas riparimeve që janë bërë 5 vjet më parë; apo një komodinë e veshur, një tapet i vjetër dhe një mikrovalë e prishur, kush e di nëse nuk do të jenë ndonjëherë të dobishme? Të gjitha këto gjëra nuk kanë qenë kurrë të dobishme për askënd, por zakonisht nuk mund ta ndajmë veten nga të gjitha këto mallra dhe i lëmë ato të ruajtura me kujdes diku në territorin tonë.

Shtroja të zbardhura

©pexels

Shtroja është një detaj tjetër që zbulon nivelin dhe qëndrimin tonë ekonomik ndaj shtëpisë sonë. Mund të duket sikur askush nuk e sheh atë në të cilën po flini, por edhe një jastëk i venitur mund të hedhë dritë mbi gjendjen e vërtetë të punëve. Pëlhurat e lira zakonisht përkeqësohen shpejt, ndërsa materiale me cilësi më të lartë dhe më të shtrenjta mund të zgjasin me vite. Prandaj, për ata që nuk janë të gatshëm të azhurnojnë rregullisht kompletet e shtratit, është më mirë të blini disa sete të shtrenjta dhe ta harroni këtë problem për disa vjet.

Magazinimi i çantave të përdorura

©pexels

Ka shumë shaka në lidhje me çantat, njëra prej të cilave pretendon se madje është shenjë e arritjes së moshës së rritur. Ka një të vërtetë për këtë: me kalimin e moshës, të gjithë mësojmë të kursejmë në një mënyrë apo në një tjetër. Përveç kësaj, është miqësore me mjedisin të ripërdorni qeset plastike të përdorura. Por gjithçka duhet të jetë në moderim: për shembull, një përpjekje për të larë një paketë të vjetër për ta përdorur pa pushim sugjeron që dikush është shumë i ngazëllyer për kursimin.

Shtresa mbrojtëse në pajisje

©reddit

Kur televizorët me telekomandë u shfaqën në jetën tonë, shumica e njerëzve kishin frikë nga një mrekulli e tillë e teknologjisë. Kishte një kujdes të jashtëzakonshëm për gjërat e shtrenjta. Por sot teknologjia është bërë një pjesë e zakonshme e jetës sonë, dhe ju mund të blini një telekomandë për televizionin në çdo dyqan. Tani vetëm më ekonomike vendosin qese plastike ose mbulesa speciale në pajisje dhe nuk heqin filmin mbrojtës nga objektet e reja elektronike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here