12 Gabime në Projektimin e Shtëpisë që ta Prishin Qejfin e Qëndrimit në të

0
2523
©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Ndërsa planifikojmë paraqitjen e shtëpisë sonë para se të vendosemi ose të bëjmë rinovime, ne shpesh ëndërrojmë edhe për komoditetin e saj në të ardhmen.

Por kur të gjitha idetë tona vijnë në jetë, ne mund të vërejmë se disa vendime nuk ishin aq të mira sa dukeshin, dhe tani nuk ndihemi rehat ndërsa përdorim të gjitha pamjet tona të vlefshme katrore. Dhe kjo është e gjitha sepse djalli është në detaje.

Ne e kuptojmë se çfarë lufte është kur e kemi të vështirë të gjejmë diçka në kuzhinë ose kur përplasim kokën me mobilje. Dhe ka shumë situata të ngjashme që shfaqen për shkak të planifikimit të dobët të brendshëm.

Ne vendosëm të gjurmojmë disa këshilla të ekspertëve se si të shmangim gabimet tipike kur rregullojmë hapësirën tonë të jetesës dhe do të dëshironim të ndanim disa këshilla me ju.

Zgjedhja e pajisjeve pa bërë matje

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Blerja e tenxhereve, tiganëve, përpunuesve të ushqimit, madje edhe mikrovalëve pa bërë matje paraprakisht, do të bëje që ato të mos përshtaten në hapësirën tuaj të kuzhinës dhe të vendosen diku rastësisht në banak, krejtësisht pa vend.

Zgjidhja është e thjeshtë: zgjidhni pajisjet paraprakisht, bëni matjen e hollësishme dhe kushtojini vëmendje mënyrës së hapjes së pajisjeve, duke u siguruar që faqosja e kuzhinës suaj të mund t’i strehojë ato.

Të kesh vetëm një burim drite

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Mund të jetë praktike, por nuk është vërtet e mjaftueshme për të ndriçuar të gjithë dhomën, plus që “vjedh” pamjet tuaja katrore vizualisht. Zgjidhja më e mirë, sipas ekspertëve, është shtresa e dritave.

Sigurohuni që ndriçimi juaj të jetë në dritë dhe gjithashtu të vijë nga burime të shumta në lartësi të ndryshme si llambat e dyshemesë dhe llambat e tavolinës. Dhe gjithmonë zgjidhni drita të bardha të buta.

Blerja e të gjitha orendive tuaja nga i njëjti vend

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Është si të blini të gjithë veshjen që ka veshur manekini. Duket mirë, por mund të shkatërrojë absolutisht hapësirën tuaj. Ekspertët këshillojnë që mobiljet dhe dekoret të shtohen gradualisht.

Një dhomë ose shtëpi duhet të zhvillohet me kalimin e kohës ku objektet kuptimplota shtohen ngadalë. Kjo do t’i japë shtëpisë tuaj një pamje më të organizuar.

Blerja e shumë objekteve të lira, të vogla

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Njerëzit blejnë shumë pjesë të vogla mobiljesh ose aksesorë për të shmangur investimet në një send të madh si një divan i shkëlqyeshëm, një krevat elegant, ose një pjesë arti e mahnitshme. Në fund, gjërat e vogla kushtojnë po aq dhe hapësira duket e rrëmujshme.

Profesionistët e dizajnit të brendshëm rekomandojnë blerjen e pjesëve që shërbejnë për qëllime të shumëfishta. Një tavolinë e vogël në dhomën tuaj të gjumit mund të përdoret gjithashtu si një komodinë nate. Një karrige me rrotullim në dhomën e ndenjes mund të kthehet për të parë TV ose pamjen e bukur nga dritarja.

Përdorimi i shtretërve të ngritur për fëmijë

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Shtretërit për fëmijë duhet të rregullohen në një mënyrë që një fëmijë të mund të ngjitet dhe të ulet prej tyre pa ndonjë ndihmë nga të rriturit. Nuk është vetëm një çështje sigurie, por edhe mënyra e duhur për të rregulluar dhomën e një fëmije në mënyrë që t’i bëjë ata më të pavarur dhe t’i ndihmojnë të mësojnë gjërat më shpejt.

Vendosja e pasaktë e mobiljeve të kuzhinës

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Kjo është ndoshta një nga çështjet më të dhimbshme: goditja me kokë në sipërfaqe ose tek dera e dollapit të kuzhinës që është vendosur mbi kokën tuaj. Dizenjuesit e brendshëm pretendojnë se kjo ndodh për shkak të matjes së pasaktë të thellësisë dhe gjerësisë së dollapëve të kuzhinës. Ata këshillojnë të përdorni një makinë llogaritëse të veçantë që do t’ju tregojë proporcionet që do t’ju duhet të përdorni për të shmangur gabimet.

Sipërfaqet e mobiljeve të kuzhinës që kanë një lartësi të papërshtatshme

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Gjatësitë e banakut të kuzhinës shpesh janë shumë të larta ose shumë të ulëta për shumë njerëz, duke përfunduar në dhimbje të shpatullave dhe dhimbje shpine dhe qafe kur gatuani.

Ekspertët këshillojnë të bëni matjet e duhura të lartësisë para se të instaloni tavolinat e kuzhinës. Nëse tashmë e keni këtë problem, ekzistojnë 2 zgjidhje të përkohshme: nëse banaku është shumë i ulët, vendosni dërrasat e prerjes dhe nëse është shumë i lartë – qëndroni në një stol të fortë.

Mbajtja e pajisjeve tuaja më të përdorura të kuzhinës në një vend

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Pajisjet e kuzhinës të organizuara dobët mund të çojnë në një rutinë të çrregullt të gatimit dhe procesi i gatimit mund të kthehet në një aventurë të vërtetë. Për të shmangur këta faktorë të bezdisshëm, ekspertët e brendshëm sugjerojnë të bëni një hartë të pajisjeve tuaja të kuzhinës dhe t’i vendosni atje ku ka kuptim për rutinën tuaj të gatimit.

Këshilla kryesore për një organizim më të mirë është të mbani në mend se çdo hapësirë që mund të përdorni për të varur diçka do të lirojë hapësirë të sheshtë brenda një dollapi.

Zgjedhja e një pamje të pasme të modeluar për kuzhinën tuaj

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Një pamje e pasme me model nuk do të vjetërohet shumë në krahasim me një pamje të thjeshtë. Është e vështirë për ta pastruar atë dhe sa herë që dëshironi të rinovoni brendësinë tuaj, ose do të duhet të përshtateni me stilin e pllakës ose ta zëvendësoni plotësisht atë.

Për më tepër, kjo do ta bëjë kuzhinën tuaj të duket e mbingarkuar, kështu që këshillohet të përdorni ose një ton të fortë për pllakat ose të zgjidhni pllaka që kanë nuanca që përputhen me banakun tuaj.

Mos maksimizimi i hapësirës vertikale të murit

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Në një kuzhinë të vogël, çdo hapësirë llogaritet, dhe muret tuaja ofrojnë hapësirë të vlefshme për magazinim. Dollapet deri në tavan mund të jetë një zgjidhje e mirë për të maksimizuar potencialin tuaj të ruajtjes në një kuzhinë kompakte. Nëse nuk ju pëlqen ideja e rreshtave të dollapëve me dyer të mbyllura, gjithmonë mund ta përzieni atë me rafte të hapura.

Mos planifikimi për të ardhmen gjatë dizajnimit të banjës tuaj

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Nëse jeni në “shtëpinë tuaj të përhershme”, atëherë është mirë të mendoni se si të vendosni një banjë të sigurt dhe funksionale edhe për kohën ndërsa plakeni ju dhe familja juaj. Sipërfaqet që nuk rrëshqasin, dorezat e kapjes, dushet e sheshta dhe çezmat me levë (në vend të pullave gjarpëruese) mund ta bëjnë lëvizjen pak më të lehtë. Nëse nuk jeni të gatshëm për këtë, mundohuni të lini hapësirë për të shtuar këto detaje më vonë.

Injorimi i vendosjes së tubit gjatë blerjes së pajisjeve për banjën tuaj

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Ekziston një çështje e rëndësishme themelore që mund të kthehet në një katastrofë: Ku shkojnë tubat? Tualeti duhet të jetë maksimumi 6 m nga tubi i tokës për të lejuar kullimin e duhur. Dushet dhe banjot duhet të jenë maksimumi 4 m larg. Ekspertët rekomandojnë të planifikoni se si tubat më të vegjël do të arrijnë në tubin e tokës, dhe vetëm pas kësaj filloni të planifikoni paraqitjen e banjës, pasi do t’ju kursejë para dhe nerva në të ardhmen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here