3 Mënyra të Shpejta për të Shkurtuar një Palë Xhinse

0
131
©5minuticreativi

Ka raste kur një palë xhinse duken shumë mirë në trupin tuaj, por janë shumë të gjatë për këmbët tuaja.

Në atë rast, ju mund ta çoni rrobën në rrobaqepësinë më të afërt ose të përpiqeni ta zgjidhni vetë këtë problem. Për këtë do t’ju duhet shumë pak: fije peri, gjilpërë dhe pak kohë të lirë.

Ne do të ju tregojmë për 3 metoda të thjeshta për të shkurtuar xhinset apo edhe pantallona të tjera në disa minuta (ose edhe sekonda).

Metoda 1: buzë dekorative të qepura

©5minuticreativi

Palosni pantallonat në një mënyrë të tillë që të merrni gjatësinë e nevojshme. Merrni një gjilpërë dhe fije të kuqe.

Qepni pjesën e poshtme të pantallonave siç tregohet në foton më sipër: duhet të merrni një “shkallë” të qepjeve. Ky është një variant i qepjeve “bllokuese”. Mos e tërhiqni shumë fillin: rregulloni një fund të pantallonave, por pëlhura nuk duhet të ngrihet.

©5minuticreativi

Merrni një fije të bardhë. Bashkoni tre qepje të kuqe së bashku: fusni gjilpërën në pëlhurë në mënyrë që të dalë poshtë dhe në mes të qepjes së dytë. Më pas, me ndihmën e tyre, bëni dy qepje fundore dhe i tërhiqni drejt atyre në qendër.

Kalojeni gjilpërën përsëri nëpër shtresën qendrore në mënyrë që të dalë në anën tjetër. Pastaj hapeni pranë qendrës në tre pikat e ardhshme.

©5minuticreativi

Gati! Mbetet vetëm të hekurosni shumë mirë skajin e pantallonave tuaja.

Këshillë: skaji mund të fshihet nën pantallona me ndihmën e një shiriti bifusional, i cili shkrihet me nxehtësi dhe ngjitet në pëlhurë. Në këtë mënyrë, buza nuk duhet të hekuroset pas çdo larjeje për t’i dhënë asaj formën e nevojshme.

Metoda 2: mbajtja e qepjeve origjinale

©5minuticreativi

Vishni xhinse dhe palosini ato në gjatësi.

Matni lartësinë e skajit të poshtëm dhe bëni të njëjtën gjë nga ai skaj duke marrë parasysh të njëjtën gjatësi dhe bëni një shenjë me shkumës.

©5minuticreativi

Palosni pjesën e poshtme në mënyrë që buza të prekë shenjën e shkumësit. Matni distancën nga fundi i pantallonave duke i palosur ato në fillim të buzës, ndani në dy pjesë dhe në qendër vizatoni një vijë tjetër me shkumës.

Palosni pantallonat përgjatë kësaj linje në të gjithë gjatësinë e tyre dhe kushtojini vëmendje shtresave anësore: ato duhet të përputhen. Qepni me dorë ose me makinë në mënyrë që shtresa të kalojë afër buzës.

©5minuticreativi

Futeni në rrudhjen që keni marrë. Mund ta lini ashtu ose të prisni pëlhurën e tepërt dhe më pas të mbingarkoni buzën.

Hekurosni plotësisht shtresën e marrë. Kjo metodë funksionon më mirë në xhinse të copave të holla.

Këshillë: Nëse palosja është shumë e dukshme, lani pantallonat ose aplikoni letër zmerile përgjatë buzës së pantallonave.

Metoda 3: me shirita gome

©5minuticreativi

Palosni pantallonat në një mënyrë të tillë që të merrni gjatësinë e nevojshme.

Vendosni një rrip gome në buzë, e cila do ta mbajë pëlhurën fort.

Mbuloni llastikun me skajin e jashtëm të pantallonave. Më pas, futeni në buzë të pantallonave.

©5minuticreativi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here