4 Mënyra për t’i Tharë Çorapet për 3 Minuta

0
108
©ideasen5minutos

Ka mbetur vetëm një orë para një takimi të rëndësishëm. Keni vetëm 1 palë çorape që sapo i keni nxjerrë nga lavatriçja. Mezi prisni, kështu që duhet të kuptoni se si t’i thani çorapet shpejt dhe të arrini në takim në kohë.

Ne do të dëshironim t’ju tregonim 4 mënyra të ndryshme të tharjes së çorapeve me ndihmën e pajisjeve që keni përreth. Procesi do të zgjasë nga 3 deri në 60 minuta.

Mënyra e Parë: Me kalorifer

Nëse dimri ka ardhur dhe ngrohja qendrore është e ndezur, thjesht vendosni çorapet në kalorifer. Mos i varni, por vendosni në mënyrë horizontale. Në këtë mënyrë çorapet do të nxehen në mënyrë të barabartë dhe do të thahen më shpejt. I shtrydhni mirë para se t’i vendosni për tharje. Kthejini ato nga ana tjetër pas 20 deri në 30 minuta.

Mënyra e Dytë. Rrothullimi me peshqir

©ideasen5minutos

Merrni një peshqir të madh. Shtrijeni peshqirin, dhe vendosni çorapet sipër.
Rrokullisini fort në peshqir. Vendoseni peshqirin në tokë dhe qëndroni me kujdes sipër tij për një minutë. Rrotulloni peshqirin dhe qëndroni përsëri mbi të, ndërsa vendosni më shumë peshë në skajet. Hapeni peshqirin. Do të zbuloni që çorapet tuaja janë shumë më të thata. Nëse çorapet tuaja janë akoma të lagura, mund ta përsërisni ciklin 2 deri në 3 herë.

Koha e tharjes: 6 deri në 9 minuta

Mënyra e Tretë: Me hekur

©ideasen5minutos

Vendoseni hekurin në nxehtësi të lartë. Mbuloni çorapet me një peshqir të hollë, pastaj shtypni ato me hekur 6 deri në 7 herë. Kthejeni çorapet dhe hekurosni përsëri.

Kontrolloni nëse çorapet janë të thata. Përsëriteni ciklin nga 1 në 3 herë nëse është e nevojshme.

Koha e tharjes: 3 deri në 12 minuta

Mënyra e Katërt. Me tharëse flokësh

©ideasen5minutos

Ndizni tharësen e flokëve, vendoseni në temperaturën maksimale dhe rrjedhën e ajrit. Thani çorapet plotësisht në të dy anët derisa të thahen plotësisht.

Për të tharë çorapet më shpejt, vendosni një çorape mbi daljen e ajrit të tharëses dhe mbajeni ashtu për 5 deri në 10 sekonda. Pastaj nxirrni tharësen, kontrolloni çorapet dhe përsërisni trukun nëse është e nevojshme. Mundohuni të mos i nxehni më shumë çorapet ose të mbani tharësen në to për më shumë se 10 sekonda.

Koha e tharjes: 10 deri në 15 minuta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here