5 Gabime që Duhet t’i Shmangni Kur Mbështillni një Foshnje

0
300
©Depositphotos.com

Mbështjellja e foshnjës mund të jetë shumë i dobishëm për gjumin tuaj nëse bëhet në mënyrë korrekte. Ne kemi përmbledhur disa hapa për t’ju ndihmuar të shtrëngoni të voglin tuaj në mënyrë të sigurt pa rrezikuar mbinxehjen.

Mënyra e sigurt për ta bërë atë:

Hapi 1

©Depositphotos.com

Shtroni batanijen siç tregohet më sipër dhe palosni këndin e sipërm poshtë.

Hapi 2

©Depositphotos.com

Shtrijeni fëmijën në batanije nga lart. Koka juaj duhet të jetë mbi pjesën e përkulur.

Hapi 3

©Depositphotos.com

Shtrijeni krahun e bebes tuaj dhe mbështillni këndin e majtë të batanijes rreth trupit të tij. Mbërthejeni atë mes krahut tuaj të djathtë dhe anës së djathtë të trupit tuaj.

Hapi 4

©Depositphotos.com

Mbështillni anën e djathtë të batanijes nën anën e majtë të trupit të foshnjës.

Hapi 5

©Depositphotos.com

Mbyllni mbështjellësin duke futur cepin e poshtëm të batanijes nën këmbët e fëmijës suaj.

Rezultati

Kështu duhet të duket rezultati përfundimtar i mbështjellësit. Sigurohuni që të jetë komode dhe jo shumë e ngushtë.

Gabimet e zakonshme:

E mbështillni fëmijën shumë ngushtë

©Depositphotos.com

Mbështjellja e tij shumë e ngushtë mund të kufizojë frymëmarrjen e foshnjës tuaj dhe të çojë në probleme të ijeve.

E mbështillni fëmijën shumë lirshëm

©Depositphotos.com

Nëse është shumë e lirë, foshnja mund të zgjidhet dhe të rrezikohet nga mbytja.

Lironi krahët e foshnjës

©Depositphotos.com

Foshnja fle më mirë me krahët poshtë. Nëse këto janë lirshëm, foshnja do të ndihet më zgjuar dhe nuk do të flejë rehat në mbështjellës.

Mbështjellja e foshnjës më të madhe se 2 muajshe

©Depositphotos.com

Bebet fillojnë të rrotullohen kur janë rreth 2 muajsh. Kjo është koha që mbështjellësi ndalon së funksionuari pasi ato mund të përmbysen dhe ta vënë veten në rrezik.

Të gjitha informacionet në këtë artikull nuk janë zëvendësuese të kujdesit mjekësor. Ne ju rekomandojmë që të vizitoni edhe pediatrin tuaj, pasi ai mund të rekomandojë gjëra specifike në varësi të rrethanave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here