7 Gabime të Krehjes së Flokëve që i Bëjnë të Këputen Lehtësisht

0
979
©shutterstock, ©shutterstock

Mund të ekzistojë një mënyrë e gabuar dhe e drejtë për të krehur flokët.

Përdorimi i një lloji të gabuar të furçës mund t’i lërë flokët tuaj të dobët dhe të prirur për këputje, ndërsa krehja e flokëve në mënyrë të saktë mund t’i bëjë ato me shkëlqim, dhe madje të nxisë rritjen e tyre.

Ne nuk do ta nënvlerësojmë më fuqinë e krehjes korrekte të flokëve përsëri pasi kemi bërë këtë hulumtim. Dhe këtu janë disa nga gabimet më të zakonshme që mund të bëni, madje pa e kuptuar.

Po i krihni flokët në drejtim të gabuar.

Lëvizja e furçës nga lart poshtë mund të tërheqë flokët tuaj nga gjëndra dhe të çojë në dëmtimin dhe këputjen e tyre. Mënyra më e mirë për të zgjidhur nyjet është të filloni disa centimetra larg skajeve dhe të punoni me kujdes deri në rrënjë. Teknika më efikase është të ndani flokët tuaj në pjesë, dhe të hiqni ngatërresat në secilën pjesë veç e veç.

Thjesht po krihni skajet.

© Depositphotos.com

Ndërsa është më mirë të filloni të shtrëngoni flokët në skaje, nuk do të thotë që duhet të shmangni majën e kokës. Skalpi juaj prodhon vajra të pasura me lëndë ushqyese që janë thelbësore për bukurinë dhe shëndetin e flokëve tuaj.

Shpërndarja e këtyre vajrave deri në majat tuaja do t’i bëjë flokët tuaj të hijshëm dhe të shkëlqyeshëm, dhe madje mund të ketë një efekt anti-frizz. Larja e flokëve gjithashtu i jep një masazh të butë kokës, e cila nga ana tjetër rrit rrjedhjen e gjakut dhe stimulon rritjen e shëndetshme të flokëve.

Po përdorni furçën e gabuar.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Përdorimi i furçës së duhur mund t’i shpëtojë flokët nga këputja dhe të parandalojë ditët e këqija të flokëve. Nëse keni flokë të valëzuar dhe kaçurrela, zgjidhni një furçë të përshtatshme, pasi ajo lehtë do të zhdukë nyjet. Nëse flokët tuaj janë të mirë dhe nuk kanë vëllim, një furçë do të rrëshqasë butësisht nëpër fijet tuaja pa i dëmtuar ato ose tërhequr rrënjët.

Po i lani shumë shpesh.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Larja me forcë e flokëve shumë herë në ditë mund t’i dobësojë ato dhe të shkaktojë këputje. Përkundrazi, përpiquni të përqendroheni në cilësinë e pastrimit. Dhe pa marrë parasysh sa e mirë është teknika e larjes së flokëve, sigurohuni që të pastroni rregullisht furçën e flokëve. Përdorimi i një furçe të papastër do të thotë që ju përhapni produktin e vjetër dhe qelizat e vdekura të lëkurës përmes flokëve tuaj.

Ju përdorni të njëjtën furçë qoftë flokët tuaj të lagur apo të thatë.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Flokët e lagur janë të prirur për tu thyer dhe përdorimi i një lloji të gabuar të furçave të flokëve mund t’i dëmtojë lehtë ato. Mjeti më i mirë për të përdorur për të krehur flokët tuaj të lagur është një krehër me dhëmbë të gjërë. Ai do të zhvendosë flokët në mënyrë të sigurt dhe do të shpërndajë një trajtim të lënë nëse përdorni një të tillë.

Po krihni kaçurrelat e thata.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Specialistët e kujdesit për flokët rekomandojnë të shmangni krehjen e flokëve kaçurrela kur ato janë të thata dhe përdorimin e një spreji “anti-gatërrimi” paraprakisht. Ju gjithashtu mund të aplikoni një sprej të tillë dhe të punoni butësisht me kaçurrela pa përdorur shumë forcë. Krehja e flokëve shumë fuqishëm mund të çojë në më shumë dëmtime dhe thyerje.

Ju nuk i krihni flokët para se t’i lani.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Krehja e flokëve para se të bëni dush mund të parandalojë që të ngatërrohen. Masazhoni butësisht shampon në kokën tuaj në vend që ta pastroni, dhe flokët e lagur thajini me një peshqir, në vend që t’i fërkoni. Kjo mund të bëjë që flokët tuaj të ngatërrohen dhe ju do të duhet t’i krihni përsëri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here