7 Mënyra për ta Kursyer Ujin Duke e Mos e Derdhur Kot

0
269
© depositphotos.com

Kur përdorim ujë në mënyrë efikase, ne zvogëlojmë shanset e thatësirave, zvogëlojmë presionin mbi furnizimin me ujë publik dhe gjithashtu ndihmojmë mjedisin. Kjo gjithashtu mund t’ju ndihmojë të kurseni para në faturat tuaja për lëngun e çmuar.

Le t’u bëjmë një favor kuletave dhe planetit tonë duke ndjekur këshillat e sugjeruara nga ky artikull se si të kurseni ujë duke e përdorur atë me mençuri.

Shkrini ushqimin në frigoriferin tuaj në vend që të përdorni ujë të ftohtë

Shkrirja e ushqimit të ngrirë në ujë të ftohtë do të harxhojë shumë ujë. Në vend të kësaj, shkrijeni atë në frigoriferin tuaj. Gjithashtu, gjithmonë lani frutat dhe perimet në një tenxhere me ujë në vend që t’i lani me çezmën e hapur. Kur bëhet fjalë për zierjen e ushqimit, gjithmonë përdorni më pak ujë. Kjo na ndihmon të kursejmë ujë dhe gjithashtu ruan aromën dhe lëndët ushqyese të ushqimit.

Kontrolloni për rrjedhje të vogla

©depositphotos.com

Nëse në shtëpinë tuaj ka tuba të dëmtuar dhe çezma rrjedhëse, riparojini. Nëse ende keni arritur, zëvendësoni ato. Ju mund të dëshironi të inspektoni matësit e ujit dhe faturat çdo muaj. Nëse keni një rritje në shpenzime, ekziston mundësia që keni bërë një tub që rrjedh në shtëpinë tuaj.

Bëni dush më të shkurtër dhe instaloni koka efikase dushi

©depositphotos.com

Çdo minutë që kaloni duke u larë përdorni më shumë se 18 litra ujë. Ju mund të ndryshoni rutinën tuaj të banjës duke zvogëluar kohën e dushit me 2 minuta. Kjo mund të kursejë më shumë se 37 litra ujë. Ju gjithashtu mund të fikni rubinetin ndërkohë që shkumoheni. Një tjetër alternativë është instalimi i kokave efikase të dushit për të kursyer më shumë ujë.

Lani një ngarkesë të plotë të rrobave

©depositphotos.com

Nëse duhet të bëni ngarkesa më të vogla larëse, mund të dëshironi të përdorni cilësimet e duhura të nivelit të ujit. Gjithashtu, kur bëhet fjalë për përdorimin e një makine larëse, sigurohuni që të jetë një pajisje ENERGY STAR, pasi ata përdorin 35% më pak ujë dhe 20% më pak energji sesa pajisjet e tjera standarde.

Ruani një broke me ujë në frigorifer.

©depositphotos.com

Uji i ftohtë zakonisht kërkon pak kohë për të dalë nga çezma. Në vend që të hidhni ujin e ngrohtë çdo herë, mund të ruani një enë me ujë në frigorifer dhe të shijoni ujin e ftohtë në çdo kohë.

Ujitni bimët herët në mëngjes ose në fund të ditës

©depositphotos.com

Kjo sepse, në mes të ditës, dielli do të avullojë të gjithë ujin nga bimët, kështu që ato do të kenë nevojë për më shumë ujë më shpesh. Në vend të kësaj, ujisni bimët tuaja kur dielli do të lindë ose perëndojë, pasi kjo do të lejojë që toka të thithë të gjithë lëngun nga rrënjët.

Përveç ujitjes së lëndinës, ju gjithashtu mund të lini një enë plot me ujë për kafshët e etura ose një tenxhere që zogjtë të pinë dhe të lahen. Megjithëse nuk ndihmon shumë për të kursyer ujë, mund të shpëtojë jetën e tyre.

Lani enët në pjatalarëse.

©depositphotos.com

Larja e enëve me dorë mund të përdorë më shumë se 75 litra ujë, ndërsa pjatalarëse përdor vetëm pak më shumë se 15 litra ujë në cikël. Gjithashtu, përdorni pajisjen tuaj vetëm kur është e mbushur.

Nëse nuk keni një pjatalarëse, hidhni mbetjet tuaja të ushqimit në plehra, mbushni lavamanin me ujë dhe lani të gjitha menjëherë, në vend që t’i lani një nga një nën çezmë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here