8 Mënyra për të Argëtuar Fëmijën Tuaj Ndërsa Punoni në Shtëpi

0
78
©Depositphotos.com

Puna në shtëpi me fëmijë të vegjël mund të jetë shumë e dobishme, megjithatë mund të jetë edhe sfiduese. Të kesh afër dhe të jesh në gjendje të ndash kohë me ta, të shikosh se si rriten në secilën fazë është diçka që nuk kushton shumë.

Por në të njëjtën kohë, nganjëherë, mund të jetë stresuese, pasi është e vështirë të ndash hapësirën e punës nga ajo familjare dhe në fund të ndihesh sikur asnjë punë nuk ka kufij të qartë.

Është shumë e zakonshme që fëmijët tuaj nuk e kuptojnë që edhe nëse jeni në shtëpi, ju duhet të punoni për disa orë dhe ata vazhdimisht ju kërkojnë të zgjidhni konfliktet e tyre, t’ju këshillojnë për vendimet e tyre dhe të kërkojnë ndihmën tuaj sepse ndihen të mërzitur.

Ne po ju sjellim 7 alternativa në mënyrë që të shijoni plotësisht shoqërinë e tyre pa rënë në tundimin për të ndezur televizorin ose kompjuterin në mënyrë që ata të jenë të qetë dhe të argëtohen. E vetmja gjë që duhet të bëni është të merrni disa materiale që gjenden lehtë dhe t’i vini në praktikë këto këshilla në mënyrë që të ndjeni një ndryshim të vërtetë në rutinën tuaj dhe të vogëlushëve tuaj.

Propozoni një tryezë të përbashkët pune

© Socialworkhelper

Kjo alternative mund të kryhet në dy mënyra: një opsion është të propozoni të punojnë me ju si ndihmësit tuaj dhe t’ju ndihmojë me detyra të thjeshta që duhet të kryeni, opsioni tjetër është të përfitoni nga hapësira e punës në mënyrë që ata të bëjnë detyrat e shtëpisë dhe të gjithë ndajnë një hapësirë përqendrimi dhe produktiviteti.

Nëse vendosni për opsionin e parë, është e rëndësishme që t’i motivoni mirë, informojini se bashkëpunimi i tyre do t’ju ndihmojë shumë dhe caktoni atyre detyra të përshtatshme për moshën e tyre. Nëse nuk keni asgjë me të cilën ata mund t’ju ndihmojnë vërtet, shpikni diçka si organizimi i emrave në rend alfabetik, kërkimi i gazetave ose revistave, ose futja e të dhënave në një listë.

Nëse zgjidhni opsionin e dytë, duhet ta dini se do të duhet të jeni pak më të disponueshëm për t’i ndihmuar nëse kanë nevojë. Vendosni rregullat e punës që nga fillimi siç janë heshtja dhe puna në mënyrë të organizuar. Inkurajojini ata duke drejtuar një konkurs “së pari detyrat e shtëpisë” për t’u siguruar që ata janë entuziastë dhe se punojnë me mençuri.

Puzzle

© Huffingtonpost

Merrni një enigmë që u përshtatet aftësive të fëmijëve tuaj sipas moshës së tyre dhe caktoni një kohë të caktuar të ditës për të kryer këtë aktivitet. Shpjegoni sa e rëndësishme është kjo për zhvillimin e tyre kongregues dhe motivojini ata duke i thënë që nëse e përfundojnë atë në pak kohë, ata mund ta ngjisin atë në një sipërfaqe, ta kornizojnë dhe ta varin si një zbukurim në dhomën e tyre.

Kërkojuni atyre të krijojnë një lojë të fshehtë

© Bollywoodactor

Kërkojuni atyre të krijojnë skenarin dhe kostumet për një shfaqje. Ata mund ta bëjnë këtë bazuar në një libër për fëmijë që kanë në shtëpi ose në imagjinatën e tyre. Pas zhvillimit të këtyre elementeve, ata duhet të bëjnë prova derisa ta njohin skenarin përmendsh. Vendosni një kohë të saktë për të ndaluar punën dhe u thoni atyre se kjo do të jetë koha e performancës. Ky aktivitet, përveç stimulimit të punës në ekip, krijimtarisë dhe kujtesës, do t’i mbajë ata të zënë për më shumë se gjysmë dite.

Punimet themelore

© Homegreens

Bleni disa artikuj në mënyrë që të mund të bëjnë disa zanate të thjeshta, të përshtatshme për moshën. Këto mund të variojnë nga ngjyrosja deri te bërja e figurave. Një aktivitet praktik që e duan fëmijët është të bësh një kolazh të filmave, objekteve dhe aktiviteteve të tyre të preferuara. Për këtë ju mund t’u jepni hua atyre revista për të prerë dhe një karton të madh shumëngjyrësh në mënyrë që ata të mund të ndërtojnë një pikturë murale që më vonë do të zbukurojë dhomat e tyre.

Ftoni miqtë tuaj

© Livescience

Ftimi i miqve të tyre herë pas here do të jetë një ndihmë e madhe pasi ata do ta kalojnë ditën duke u argëtuar dhe duke luajtur nën shoqërinë e fëmijëve të moshës së tyre. Në këtë mënyrë ata do të dalin nga rutina dhe nuk do t’ju kërkojnë aq shpesh.

Caktojuni atyre detyra specifike

Mësimi i tyre për të ndihmuar në punët e thjeshta të shtëpisë është një mënyrë për të nxitur ndjenjën e tyre të bashkëpunimit dhe përgjegjësisë. Shpjegoni se keni shumë punë dhe se keni nevojë për mbështetjen e tyre të plotë. Jepuni atyre detyra specifike si klasifikimi i rrobave me ngjyrë nga e bardha, tharja e enëve të lagura, organizimi i sirtarëve të çrregullt ose klasifikimi i letrave. Ju mund ta bëni këtë aktivitet një sfidë kundër kohës; me pak muzikë dhe motivim të mirë ata do ta marrin atë si lojë.

Gara e vëzhgimeve

© persil

Një ditë para ditës tuaj të punës, bëni një karrierë të shkurtër të vëzhgimeve dhe lini të dhëna në vendet strategjike përreth shtëpisë. Kur uleni për të punuar, kërkoni që të fillojnë kërkimin. Nëse ata kanë mbaruar, ju mund të propozoni që ata të hartojnë vetë një garë tjetër vëzhgimi që ju t’i ndiqni kur të mbaroni punën tuaj.

Nëse televizioni është mundësia juaj e fundit, bëjini ata të shikojnë diçka konstruktive

© theparentzon

Nëse ata insistojnë të shikojnë TV ose nëse tashmë i keni provuar opsionet e mësipërme, bëjeni këtë herë edukative. Zgjidhni një koleksion filmash që dëshironi të shikojnë dhe propozoni të luajnë kinemanë e forumit. Tregojuni atyre që pas shfaqjes duhet ti pyesni, tregoni se për çfarë kasetë ishte fjala, çfarë u pëlqyen më shumë dhe çfarë gjërash mësuan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here