9 Produkte për Fëmijë që Prindërit me Përvojë Nuk i Blejnë

0
6337
©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Ne do të dëshironim të besonim se të gjithë sendet e shitura janë të sigurta, por në SHBA në vitin 2019 u kthyen mbrapsht më shumë se 5 milion njësi të produkteve të fëmijëve.

Prindërit duhet të jenë të kujdesshëm, pasi edhe produktet e njohura mund të shkaktojnë lëndime dhe vdekje.

Ne kemi studiuar se cilët artikuj është më mirë të shmangen për hir të sigurisë së fëmijës tuaj.

Mbatëse foshnjash me një bazë të ngushtë

Ky aksesor është i shkëlqyeshëm për sa i përket lidhjes dhe kujdesit për foshnjat, por në shumicën e transportuesve, foshnja mbahet në pozicionin jo të shëndetshëm. Me këmbët e tyre të mbajtura drejt, dhe gjunjët dhe ijet e tyre të shtrira, ka shumë tension në shpinë dhe kjo rrit rrezikun e zhvendosjes së belit. Rreziku është veçanërisht i lartë për foshnjat që janë më të reja se 6 muajsh.

Ne besojmë se mbajtja e fëmijëve ka përfitime të shumta si për prindërit ashtu edhe për fëmijët. Thjesht mbani në mend se këta transportues duhet të kenë një bazë të gjerë, në mënyrë që këmbët e fëmijës të jenë në pozicionin M i cili nuk paraqet kërcënim.

Mbrojtëset e krevatit

© Depositphotos.com

Prindërit shpesh përdorin mbrojtës rreth krevatit në mënyrë që i vogli të mos godasë kokën, por ky aksesor i bukur mund të bëhet një makth për fëmijët. Ekspertët paralajmërojnë se ato janë një rrezik dhe se ato rrisin rrezikun e Sindromës së Vdekjes së Papritur të Foshnjave. Sugjerohet t’i mbani të gjitha këto sende, që mund të mbulojnë fytyrën e foshnjës, larg krevatit.

Ecës, kërcyes

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kim Kardashian West (@kimkardashian) in data:

Kur foshnja fillon të lëvizë nëpër shtëpi, disa prindër i nënshtrohen tundimit të tyre për të blerë këmbësorë ose kërcyes. Por ka arsye pse, në disa vende si Kanadaja, këto janë të paligjshme. Këto produkte lejojnë fëmijët të qëndrojnë dhe të ecin kur muskujt e tyre nuk janë thjesht të gatshëm për ta bërë.  Këmbësoret paraqesin një rrezik të madh për trauma pasi fëmijët mund të përmbyten, ose edhe më keq, të bien poshtë.

Mjekët shënojnë se vonesat në zhvillim shpesh vërehen në mesin e fëmijëve që kalojnë shumë kohë në këmbësorë. Arsyeja prapa kësaj është se këta fëmijë humbin kohën e vlefshme të dyshemesë, duke lënë një fazë të rëndësishme zhvillimi.

Vende për banjë për foshnja

© Depositphotos.com

Çdo rast i tretë i mbytjes ndërt fëmijët nën 2 vjeç, është shkaktuar nga ndenjëset e banjës. Disa prindër gabimisht mendojnë se këto vende janë një masë sigurie. Ndërsa prindërit mund të kenë një ndjenjë false të sigurisë, fëmijët mund të zhyten në ujë.

Djepët anësorë

© Depositphotos.com

Meqenëse foshnjat po kalojnë shumë orë në krevatet e tyre, është më mirë të siguroheni që janë të sigurt atje. Prindërit me përvojë shmangin krevatet me shina anësore pasi ata e dinë që shina e krevatit mund të rrëshqasin nga binarët, duke krijuar një boshllëk në dyshek dhe në anën e rënies. Nëse kjo ndodh, fëmijët mund të marrin lëndime ose të mbyten. Mund të parandalohet lehtësisht kur prindërit janë të vetëdijshëm për rrezikun dhe zgjedhin grazhdë klasikë, pa binarë.

Batanije dhe jastëk për foshnja

 

© Depositphotos.com

Përveç faktit që një jastëk mund të bllokojë hundën dhe gojën e një fëmije. Prindërit duhet të kenë parasysh që foshnjat thjesht nuk kanë nevojë për to. Jastëkët janë absolutisht të panevojshëm për fëmijët nën 2 vjeç, ose para se shpatullat e foshnjës të jenë më të gjera se koka e saj.

Hobe (të cilat prindërit i vendosin në qafë)

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Shumëllojshmëria e fashove të fëmijëve mund të jetë mbizotëruese. Të gjithë prodhuesit premtojnë se ata kanë pikërisht atë që i duhet fëmijës tuaj të vogël, megjithatë mbani në mend se vargjet që prindërit vendosin në qafë mund të paraqesin rrezik mbytjeje për fëmijët. Në këto transportues, fëmijët nuk mund të shtrihen dhe mjekra e tyre është e shtypur drejt gjoksit të tyre, duke prerë rrugën e tyre të frymëmarrjes.

Jini të kujdesshëm, ekspertët sugjerojnë që të gjitha rripat kanë rrezik potencial për fëmijët nën 4 muaj. Meqenëse ata kanë muskuj të dobët të qafës, nëse goja ose hunda e tyre do të mbulohen, foshnjat nuk do të jenë në gjendje të lëvizin dhe mund të mbyten.

Fjetësit e prirur

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Kim Kardashian West (@kimkardashian) in data:

Prindërit përpiqen shumë për të ndihmuar foshnjat të flenë më mirë, sepse kjo është mënyra e vetme që ata mund të kenë pak kohë të lirë. Sidoqoftë, ndenjësja e prirët nuk do ta ndihmojnë foshnjën tuaj të flejë më mirë. Përveç kësaj, rezultatet e hulumtimit arrijnë në përfundimin se foshnjat që nuk flenë në një sipërfaqe të sheshtë nuk janë të sigurt dhe kanë rrezik mbytjeje.

Lundruesit e qafës

© Depositphotos.com

Noti është një ushtrim i shkëlqyeshëm për foshnjat, dhe ata nuk kanë nevojë për ndonjë pajisje për të. Lundruesit e qafës u shpikën për fëmijët me aftësi të kufizuara dhe në situata të tjera përdoren si artikuj rekreacioni.

Shmangia nga ky produkt pengon fëmijët nga lëvizjet aktive në ujë, duke i bërë ata të notojnë në mënyrë pasive në sipërfaqe. Më e keqja është se mund të shfryhet, ose fëmija mund të kalojë nëpër të.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here