Çfarë i Ndodh Trupit Tuaj Nëse Ndaloni së Ngrëni Bylmet

0
245
©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Përfitimet kryesore shëndetësore të ngrënies së produkteve të qumështit përfshijnë ndërtimin e eshtrave dhe dhëmbëve dhe mbajtjen e masës trupore. Sidoqoftë, është mënyra më e rëndësishme për fëmijët vetëm kur ata fillojnë të rriten.

Të rriturit nuk kanë domosdoshmërisht nevojë për qumështore për të mbajtur një jetë të shëndetshme, veçanërisht nëse e zëvendësojnë atë me ushqime të tjera që përmbajnë lëndë ushqyese thelbësore.

Ne kemi bërë disa hulumtime mbi konsumin e qumështit dhe kemi kuptuar se çfarë mund të ndodhë nëse heqni bylmetin nga dieta juaj. Në të vërtetë, ju mund të gjeni përgjigjet për disa nga problemet tuaja në këtë listë.

Mund të ju ndalojë dhimbja e kokës.

Produktet e qumështit në të vërtetë mund të jenë shkaktarë të migrenës. Pra, nëse nuk jeni të stresuar, flini mirë dhe kufizoni konsumin e kafesë, por përsëri keni dhimbje koke, qumështi mund të jetë përgjigjja. Mundohuni të ndaloni së konsumuari atë, dhe migrena mund të ndalet.

Ju mund të bëheni më të qëndrueshëm emocionalisht.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ka shumë hormone në produkte qumështore që mund të bien ndesh me tuajat. Kur përzihen këto hormone, kjo çon në ndryshime të humorit. Pra, nëse pushoni së ngrëni bylmet, nuk do të ekspozoheni këtyre hormoneve shtesë dhe ndoshta mund të bëheni më të qëndrueshëm emocionalisht.

Do të ndaloni së ndjeri të fryrë.

© Shutterstock.com

Rezulton se 65% e të rriturve kanë një aftësi të reduktuar për të tretur laktozën. Kjo do të thotë që, në rastin e tyre, konsumimi i qumështit çon në fryrje, gazra dhe diarre. Nëse e përjetoni shpesh, ju mund të jeni një nga këta njerëz intolerantë ndaj laktozës.

Flisni me një profesionist shëndetësor për të kuptuar dietën tuaj të re. Kur rregulloni dietën tuaj në përputhje me rrethanat, ju mund të ndjeheni më mirë dhe më të shëndetshëm dhe të ndaloni së ndjeri keq – edhe pas vakteve të mëdha.

Lëkura juaj mund të pastrohet.

© Depositphotos.com

Njerëzit që janë të ndjeshëm ndaj qumështit, por që ende e konsumojnë atë ka të ngjarë të marrin shpërthime. Rezulton se produktet e qumështit përmbajnë hormone të ndryshme që stimulojnë zhvillimin e akneve. Pra, nëse e keni këtë problem, përpiquni të rregulloni dietën tuaj dhe të mos konsumoni produkte me qumësht.

Ju mund të humbni lëndët ushqyese thelbësore.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Akoma, produktet qumështore kanë shumë përfitime shëndetësore. Janë të pasura me kalcium, proteina dhe vitamina D dhe B12. Edhe pse këto janë më të rëndësishmet gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës, ju gjithsesi duhet të siguroheni që po merrni këto lëndë ushqyese në forma të tjera. Nëse jo, mund të sëmureni më lehtë.

Pra, nëse vendosni të mos konsumoni produkte qumështi, përpiquni të zëvendësoni qumështin me produkte të tjera që janë të pasura me këto përbërës si sardelet, salmoni dhe qumështet me bazë bimore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here