Pse Duam ta Nxjerrim Këmbën Jashtë Mbulojës Gjatë Natës

0
384
©Depositphotos.com

Të gjithë ne kemi përjetuar luftën gjithëpërfshirëse për të rënë në gjumë dhe është kaq e çuditshme se, mbajtja e këmbës sonë e zbuluar është ajo që shpesh na ndihmon për ta bërë këtë gjë të mundur.

Misteri i asaj që na bën ta bëjmë këtë qëndron në faktin se temperatura ideale për një gjumë të mirë të natës është 18 ° C dhe këmbët tona janë një hyrje në atë mjedis të përsosur.

Ne arritëm të zbulonim këtë zakon të çuditshëm të gjumit.

Ndihmon në rregullimin e temperaturës së trupit tonë.

Këmbët tona janë në fakt mekanizmat perfekt të ftohjes. Sipas një eksperti të gjumit, ato përmbajnë një lidhje midis arterieve dhe venave për dallim nga çdo pjesë tjetër e trupit tonë, “të cilat hollohen në temperatura të ngrohta, duke lejuar më shumë gjak të arrijnë në sipërfaqen e lëkurës në mënyrë që të qetësohen”.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Përveç kësaj, këmbët janë pa flokë, kështu që ato qëndrojnë të freskëta gjatë gjithë natës. Si rezultat, temperatura e trupit tonë ekuilibrohet dhe ne mund të flemë të qetë.

Nxjerrja e këmbës tuaj jashtë ju ndihmon të bini më shpejt në gjumë.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Në mënyrë që të flemë, temperatura e trupit tonë duhet të bjerë nga 1 deri në 2 gradë. Kjo është arsyeja pse ne me zor flemë kur është shumë ngrohtë – trupat tanë luftojnë kundër mbinxehjes.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të mbajmë veten të qetë gjatë natës, dhe të nxjerrja e njërës këmbë nga batanije juaj mund të jetë e mjaftueshme. Sa më shpejt që të lejoni që trupi juaj të qetësohet, aq më shpejt mund të zhvendoseni në tokën e ëndrrave.

Është pozicioni më i rehatshëm nëse duhet të flini

©Depositphotos.com

Ka disa arsye të ndryshme pse shumica prej nesh nuk mund të flemë pa batanije. Por problemi i zakonshëm që ne të gjithë e përjetojmë është se bëhet shumë nxehtë. Zbulimi i këmbëve tona është zgjidhja perfekte për këtë dilemë dhe na ndihmon të qëndrojmë rehat nën një batanije duke i mbajtur trupat tanë të freskët gjatë gjithë natës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here