12 Gjërat Nuk e Kanë Vendin në Banjo, dhe Duhet t’i Hiqni që Aty

0
5683
© liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos, © molka / Depositphotos

Jemi mësuar aq shumë të shkojmë në tualet dhe të gjejmë gjërat e zakonshme atje, saqë vështirë se ndalemi ndonjëherë të mendojmë nëse është apo jo “normale” t’i keni ato gjëra atje brenda.

Në pamje të parë, mund të duket sikur të keni një brisk rroje, apo edhe letër higjienike, të ruajtur atje është një gjë e duhur për ta bërë pasi që do t’i përdorni këto gjëra atje, dhe vetëm atje. Sidoqoftë, rezulton se gjërat që normalisht i gjejmë në banjo do të ruheshin më mirë diku tjetër.

Ne duam të rrisim ndërgjegjësimin rreth disa praktikave të higjienës dhe sigurisë që ne mendojmë se po anashkalohen, kështu që bëmë disa hulumtime në internet dhe gjetëm objektet më të zakonshme të ruajtura në banjë, të cilat patjetër nuk duhet të liheshin aty. Do të befasoheni kur të dini se sa gjëra nuk i përkasin banjës!

Brisk rroje

© WedFotoNe / Depositphotos

Është e zakonshme që brisqet të bëhen prej çeliku në mënyrë sigurie dhe të zgjasin për një kohë të gjatë. Sidoqoftë, edhe nëse rruajtja në banjë është gjëja më e zakonshme për të bërë, në të vërtetë nuk rekomandohet të mbani briskët e rrojës atje.

Kjo sepse banjo është një dhomë shumë e lagësht. Duhet të keni parasysh që kontakti i zgjatur me ujë mund të shkaktojë që brisqet të ndryshken më shpejt. Si rezultat, tehu do të humbasë mprehtësinë e tij dhe rruajtja jo vetëm që do të jetë më pak efektive, por mund të jetë edhe më e dhimbshme. Është e qartë, kjo gjithashtu do të thotë që ju kurrë nuk duhet të lini një brisk rroje të lagur në lavaman …

Peshqirët

© belchonock / Depositphotos, © Annebel146 / Depositphotos

Është e qartë se keni nevojë për peshqirë në banjë. Ato përdoren kur thani duart ose fytyrën pasi t’i keni larë dhe kur dilni nga dushi, por kjo ende nuk do të thotë që banjo është vendi më i mirë për t’i mbajtur ato.

Në fakt, nuk është e këshillueshme t’i mbani atje në çdo kohë. Siç thamë më parë, banjo është dhoma e shtëpisë ku ka më shumë të ngjarë që të shfaqen myk ose kërpudha për shkak të lagështisë. Duke lënë këto rroba atje mund të ndihmojë mikrobet të grumbullohen në pëlhurat e tyre. Nëse kjo do të ndodhë, jo vetëm që do të kemi të bëjmë me një situatë jo higjenike dhe me erë të mirë, por mund të jetë edhe e rrezikshme për shëndetin tonë.

Medikamentet

© EUStock / Depositphotos, © londondeposit / Depositphotos

Është një gjë kaq e zakonshme për të gjithë që të ruajnë dhe mbajnë ilaçet që zakonisht marrim në një lloj rafti, në një dollap të vogël ose sirtar në banjë. Por në të vërtetë, ne nuk duhet ta bëjmë atë.

Ruajtja e këtyre llojeve të produkteve në banjë mund të bëjë që ata të humbasin aftësitë e tyre shëruese më shpejt dhe madje t’i prishin ato për shkak të sasisë së lagështisë dhe nxehtësisë që çlirohet si nga dushi ashtu edhe nga përdorimi i lavamanit në mënyrë të vazhdueshme.

Ilaçet humbasin disa nga efektshmëria e tyre dhe madje skadojnë më shpejt sesa duhet kur ruhen në kushte të lagështa dhe në të nxehtë.

Bizhuteritë

© GekoNo / Depositphotos, © danil1972@gmail.com / Depositphotos

Lënia e bizhuterive tona në banjë, ose më keq, afër lavamanit ose dushit, është një gabim i madh që mund të na kushtojë disa nga aksesorët tanë të preferuar. Në këtë rast, ajo që ka shumë të ngjarë të ndodhë është që metali me të cilin është bërë bizhuteri (ari ose argjendi), mund të ndryshket lehtë nëse është vazhdimisht i lagësht ose në lagështirë.

Është e qartë se një bizhuteri e ndryshkur nuk është e shkëlqyeshme dhe e bukur, por gjithashtu mund të jetë një rrezik për shëndetin. Bizhuteritë duhet të ruhen në një vend të thatë, larg ujit dhe çdo lloj lagështie.

Krem kundër diellit

© STYLEPICS / Depositphotos

Ky është gjithashtu një produkt i zakonshëm që gjendet në raftet e banjove dhe në sirtarë në të gjithë botën, pavarësisht nga fakti se duhet të mbahet në një vend të thatë. Ky krem, i cili zakonisht përdoret në baza sezonale, nuk duhet të ruhet në banjë, pasi lagështia mund të çojë në humbjen e vetive dhe efekteve të saj. Kjo është mjaft e rrezikshme sepse mendoni se jeni të mbrojtur kur e përdorni, por në të vërtetë nuk jeni. Jo vetëm kaq por kur nuk ruhet si duhet, kremrat kundër diellit mund të bëhen edhe një terren për myk dhe kërpudha.

Parfume

© Haylight / Depositphotos, © siva_ontherock / Depositphotos

Duke qenë një nga produktet më të njohura për t’u veshur pasi të bëni dush me avull ose thjesht si pjesë e rutinës së përditshme të mëngjesit të njerëzve, nuk është e pazakontë të gjesh parfum të ruajtur në banjë. Mbi të gjitha, duket si vendi logjik për ta mbajtur atë.

Sidoqoftë, pavarësisht se sa praktike është të keni parfumin tuaj aty, nuk është ide e mirë ta ruani në banjë. Edhe një herë, kjo është për shkak të efektit që lagështia, si dhe ndryshimet e papritura të temperaturës, kanë në parfume. Këto mund të bëjnë që parfumi ynë i preferuar të humbasë pak aromën ose edhe të prishet.

Manikyri dhe mjete manikyr/pedikyr

© iakovenko123 / Depositphotos, © ivonnewierink / Depositphotos

Përsëri, lagështia hyn në lojë si një element që dëmton ose të paktën ndryshon vetitë e produkteve tona. Në këtë rast, ne po i referohemi manikyrit të thonjve, por gjithashtu mund të dëmtojë pajisjet për manikyr ose pedikyr.

Ndryshimet e vazhdueshme të temperaturës në banjë të shkaktuara nga dushet ose banjot, ose thjesht duke larë fytyrën në lavaman, mund të ndikojnë në qëndrueshmërinë e manikyrit të thonjve. Kjo mund të shkaktojë që kërpudhat ose myku të shfaqen kështu që është më mirë t’i mbani ato larg nga banjo.

Pajisje elektrike

© jenyhanter / Depositphotos

Në këtë rast, ne nuk po flasim vetëm për përkeqësimin që pajisjet elektrike mund të pësojnë për shkak të lagështisë së vazhdueshme që u nënshtrohen, por gjithashtu edhe për rrezikun e të pasurit këtë lloj objekti pranë një burimi uji.

Është më mirë të shmangni aksidente që mund të shkaktojnë dëmtime serioze ose pasoja edhe më të këqija. Për arsye sigurie, ju lutemi zgjidhni një vend tjetër për të ruajtur këto pajisje.

Produkte pastrimi

© Sergeeva_leka /Depositphotos, © budabar / Depositphotos

Ka disa arsye pse nuk rekomandohet ruajtja e produkteve pastruese në banjë. E njëjta këshillë vlen edhe për në kuzhinë. Ruajtja e tyre në këto vende mund të nënkuptojë potencialisht se ato janë brenda mundësive të arritjes nga fëmijët. Të gjithë e dimë se kjo është receta perfekte për katastrofë.

Jo vetëm kaq por edhe të dyja këto vende janë të lagështa. Ka edhe shumë ujë aty pranë. Lagështia dhe ndryshimet në temperaturë gjithashtu mund të kenë ndikim në vetitë e produkteve pastruese. Ne duhet të kërkojmë një vend të thatë ku fëmijët e vegjël nuk mund të kenë qasje në këto produkte.

Produkte grimi dhe furça

© belchonock / Depositphotos, © liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos

Si produktet e makijazhit ashtu edhe furçat janë elemente që përdoren zakonisht, dhe mirëmbahen në banjë. Edhe një herë, banjo nuk është vendi i duhur për t’i ruajtur ato. Lagështia dhe ndryshimet e temperaturës mund të bëjnë që përbërja të konsumohet më shpejt, për të mos përmendur potencialin që krijon për shfaqjen e kërpudhave dhe mykut.

Meqë ra fjala, këto mund të dëmtojnë lëkurën tuaj. Në rastin ideal, duhet të kërkoni një vend të thatë dhe të freskët për të ruajtur çdo lloj produkti që do të jetë në kontakt me lëkurën tuaj.

Rrotulla shtesë të letrës higjienike

Në këtë rast, lagështia dhe uji nuk janë domosdoshmërisht problemi si në rastet e mëparshme, por mund të jetë edhe më keq sepse do të flasim për mikrobe. Banjo është një vend që mikrobet e duan për shumë arsye, kështu që ruajtja e letrës suaj të tualetit, veçanërisht afër tualetit, mund të çojë në një numër të madh të mikrobeve.

Në fakt, ekziston një mënyrë që mikrobet fluturojnë në të gjithë banjën nëse kapaku është i hapur lart.

Libra dhe revista

© liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos, © molka / Depositphotos

Të gjithë e shijojmë revistën e rastit ndërsa jemi ulur në tualet dhe në fakt është një gjë e zakonshme që njerëzit të sjellin librat e tyre me vete kur shkojnë në banjë. Por lagështia mund të dëmtojë përgjithmonë librat dhe revistat tuaja.

Në disa raste, ju mund t’i hapni ato dhe të gjeni myk midis faqeve. Një banjë është një vend që, pa marrë parasysh sa e pastroni, ka shumë mikrobe që janë të prirur të jetojnë midis faqeve të librave dhe revistave tona. Pra, mund të jetë më mirë t’i mbani librat dhe revistat jashtë banjos dhe aty ku i përkasin, në një raft të këndshëm në dhomën e ndenjes, ku të gjithë mund t’i shohin kur hyjnë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here