9 Gabime në Planifikimin e Kuzhinës që e Bëjnë Shtëpinë Tuaj të Duket e Rrëmujshme

0
8310
©depositphotos.com

Kuzhina juaj është një nga dhomat më komode dhe më të përdorura në shtëpinë tuaj.

Ne kalojmë shumë kohë këtu, kështu që duhet të jetë e përshtatshëm dhe shumëfunksionale. Por ka disa gabime në dizajnin e saj që çojnë në shqetësime të vazhdueshme.

Dëshironi të vendosni një furrë pranë frigoriferit? Nëse nuk jeni e sigurt, ky artikull është një lexim i domosdoshëm!

Ne do të ju tregojmë për gabimet më të zakonshme dhe kemi gjetur disa këshilla të dobishme për ata që duan të kenë një kuzhinë perfekte.

Organizimi i papërshtatshëm i pajisjeve të kuzhinës

© Depositphotos

Pajisjet e kuzhinës nuk duhet të vendosen shumë lart ose shumë poshtë. Merrni parasysh gjatësinë tuaj – më e mira është në nivelin e belit. Për shembull, është më mirë të hiqni furrën tuaj nga dyshemeja në mënyrë që të mos digjeni kur merrni gjëra nga ajo.

Sirtarë të rëndë në mure të hollë

© Depositphotos

Mund të vendosni rafte dhe sirtarë vetëm në mure që e mbajnë ngarkesën. Një mur kartoni dhe me material gipsi nuk do të mund të mbajë peshë kaq të rëndë, prandaj mos rrezikoni.

Lavamanët e papërshtatshëm

©depositphotos.com

Gjërat më të rëndësishme për lavamanët janë komoditeti dhe përdorshmëria. Nëse gjithnjë ju kanë pëlqyer lavamanët e rrumbullakët, mos blini një katror pasi do t’ju bezdisë. Një lavaman duhet të jetë i gjerë dhe të jetë i bërë nga materiale të afta të përballojnë temperaturat e larta. Është gjithashtu e rëndësishme të zgjidhni një madhësi të mirë. Specialistët mendojn se thellësia optimale është 18 cm.

Qoshet bosh

© Depositphotos, © Depositphotos

Është e rëndësishme të përdorni të gjitha qoshet, veçanërisht kur bëhet fjalë për dhoma të vogla. Sirtarët rrotullues lehtë mund të zëvendësojnë sirtarët e padobishëm. Dyert e palosshme janë mjaft të shtrenjta, por ato janë me të vërtetë të domosdoshme: ju do të jeni në gjendje të përdorni të gjithë hapësirën brenda.

Sirtaret me kënd dhe diagonal janë gjithashtu një zgjidhje e shkëlqyeshme. Ju madje mund të vendosni një furrë ose një lavaman atje.

Qepje shtesë në një pamje të pasme

© Depositphotos

Një fletë xhami e pasme duket me të vërtetë e mrekullueshme, prandaj shumë njerëz e duan atë. Por mos harroni se papastërtia dhe pluhuri gjithmonë do të vijnë pas xhamit. Për më tepër, nëse doni të kurseni para dhe të blini xham të lirë, mund të ketë gërvishtje dhe çarje. Si rezultat, kuzhina juaj do të duket e pa rregullt.

Nëse akoma dëshironi të përdorni xham, porositni një copë të gjatë. Xhami nuk duhet të ndahet në fletë. Pamja e pasme më e besueshme dhe më e qëndrueshme është bërë prej qelqi të ashpër. Mos u mundoni të kurseni në materiale.

Nuk ka dritë të mjaftueshme

© Depositphotos, © Depositphotos

Drita është jashtëzakonisht e rëndësishme. Kuzhinat me ngjyra të lehta duken më të mëdha, por nëse sirtarët tuaj janë me një ngjyrë të errët, mos harroni të blini llamba shtesë. Rekomandohet të instaloni disa drita: drita kryesore nga lart, drita pikërisht mbi tryezë dhe një llambë e bukur mbi tryezën e ngrënies.

Është gjithashtu e rëndësishme të vendosni të gjitha bazat në mënyrën e duhur (dhe më të rehatshmen). Sa më shumë dritë të ketë kuzhina juaj, aq më e përshtatshme është të gatuani në të.

Asnjë bazament

© Depositphotos

Nëse keni një bazament, nuk duhet të pastroni nën të gjitha dollapët dhe të hiqni pluhurin dhe sendet e ndryshme që humbasin atje. Për më tepër, a është kuzhina juaj më e rregullt me këtë dërrasë pak centimetërshe?

Nuk ka hapësira ndërmjet pajisjeve

© Depositphotos

Zonat tampon janë zonat midis një frigorifer, një lavamani dhe një sobë elektrike. Ato janë të domosdoshme sepse ju merrni produkte nga frigoriferi, i lani dhe pastaj gatuani.

Gjithashtu nuk rekomandohet të vendosni një furrë menjëherë pranë një frigoriferi: frigoriferi juaj mund të prishet më shpejt. Për shkak të temperaturave të larta, frigoriferi punon jashtëzakonisht shumë për të mbajtur temperaturën e ftohtë. Për ta mbajtur sobën tuaj larg ujit, mos e vendosni afër një lavamani.

Dyshemetë e papërshtatshme në kuzhinë

Megjithëse dyshemeja e petëzuar është me të vërtetë e popullarizuar, mos e vendosni në kuzhinë pasi mund të bymehet për shkak të ujit. Nëse vendosni pllaka poshtë, kuzhina juaj nuk do të duket komode pasi këmbët tuaja do të ndjehen gjithmonë të ftohta dhe enët dhe tiganët mund të prishen nëse bien poshtë.

Ne rekomandojmë kombinimin e pllakave dhe drurit të modifikuar termikisht. Vendosni pllaka afër banakut dhe vendosni dru të modifikuar termikisht në zonën e ngrënies.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here